Reklama

firma Novision HELP (37)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 448

firma Novision HELP

Napisał(a): Gość -

Witam! Mam właśnie możliwość podjęcia współpracy z firma Novision,która na
pierwszy rzut oka wydaje się atrakcyjna! Proszę o pomoc osoby znające temat -
tzn. obecnie lub wcześniej pracujące w tej firmie o podanie plusów i minusów
pracy,czy firma ta jest wiarygodna? Nie chciałbym by po ewentualnym podjęciu
pracy okazało sie że po prostu naciągam ludzi...
Dodam iż,po wstukaniu nazwy firmy w wyszukiwarce i przejrzeniu innych for
pojawiło sie mniej więcej tyle samo głosów za co i przeciw! Jednak były to
głownie opinie zasłyszane od osób trzecich i często mało rzetelne! Wobec tego
chciałbym się odwołać do doświadczenia ludzi którzy współpracowali z firma
Novision! Będę bardzo wdzięczny za KAŻDY głos!

INTERIA.PL

Re: firma Novision HELP

NIE MA LEPRZEJ FIRMY FINANSOWEJ NA RYNKU POLSKIM DZIAŁAJĄCEJ W SYSTEMIE MLM.
WSPÓŁPRACUJE Z FIRMĄ SKANDIA A ONA WYBIERA NAJLEPRZYCH.
WSPÓŁPRACUJE Z TĄ FIRMĄ OD PÓŁ ROKU. BEZ OBAW

tylko nie novision, byłem na szkoleniu z tej firmy i miałem podjąć z nią współpracę, nie polecam - obiecują góry, chmury byle by tylko wciągnąć kolejną osobę, strata czasu i pieniędzy. Praca w tej firmie wiąże się z wciskaniem kitu byle by tylko umówić się z klientem i powiedzieć mu to co chcesz mu wcisnąć niezależnie od oczekiwań danej osoby. Bazują na poleceniach, generalnie masz zarabiać na swojej rodzinie lub znajomych - oczywiście powiedzą że wcale nie musisz możesz z książki tel. dzwonić i umawiać spotkania. To prawda że po szkoleniu masz 7 dni na otwarcie programu swojego lub znajomemu. Na wew. szkoleniach klepią to samo co na tym 2 dniowym, do czasu uzyskania licencji ok. 4 miesiące pracujesz na czarno, później otwierasz swój interes. Generalnie nie polecam !!!!

Przychylam się do odpowiedzi poprzednika. Pracujesz na czarno, potem własna działalność. Opowieści o tym jak klienci czekają na ulicy też możesz między bajki włożyć. Znajomi traktują cię jak naciągacza, wiedzą że chcesz na nich zarobić, obcy nawet nie będą z tobą gadać. A jak już pozwolą ci wygłosić mowę powitalną, popatrzą, pokiwają głową a i tak nic nie wskórasz. Po pewnym czasie znajomi się kończą i trzeba szukać obcych osób. Podobno jest łatwiej, gorzej jeśli trafisz na kogoś kto naprawdę zna się na finansach. W trzech zdaniach udowodni ci że nie masz zielonego pojęcia o niczym, wciskasz ludziom wyuczone formułki ze szkoleń, a twoja praca nie różni się niczym od akwizycji. Jak nie masz wyjścia to spróbuj, wiele się nauczysz i następnym razem firmy typu Novision i OVB (bo to prawie to samo) będziesz omijał szerokim łukiem. A na znajomych, którzy w garniakach i z teczkami biegają po ulicy, udając że zbawiają świat bardzo chętnie wyśmiejesz...

Współpracuję z tą firmą - dostałem naprawdę "dobrą" szkołę na początku ! "Dobrą" = ciężką
Jednak w efekcie dało mi to sporo doświadczenia i mogę potwierdzić też to co napisał przedmówca, że znajomi zaczynają się dziwnie patrzeć na człowieka, a im dłużej współpracujesz to i relacje z niektórymi znajomymi psują się, a nawet urywają.

Czy to ma jednak znaczenie, jeśli mam stracić kontakt z gronem narzekaczy ciągnących mnie w dół, w zamian za lepsze życie i możliwość realizacji często odkładanych latami planów na lepsze życie, czy moi znajomi są w stanie zapewnić mi w życiu to czego pragnę, mnie i mojej rodzienie ?

Jeśli tak, to można iść za ich radami, jeśli nie to co mam do stracenia, jeśli stracę z nimi kontakt, a coś mogę zyskać w zamian dla siebie i rodziny ?

Wybór musi każdy podjąć sam - ja wiem jedno, że po 10 m-cach wsółpracy mam już większe dochody niż moi kumple, "dobrzy wujkowie" i inni, przyznaję, że moje stosunki z nimi uległy pogorszeniu, mogłem za to po raz pierwszy zabrać moją żonę i dzieciaki na zagraniczne wakacje !

Zyskałem jeszcze coś, wiarę we własne możliwości i znalazłem cel w życiu, który jest już bardzo realistyczny.

Pozdrawiam
i ani nie zachęcam, ani nie znięchęcam do współpracy - poprostu zrób jak uważasz - to Twoje życie, ja jestem
zadowolony i wiem, że jest jedyne zajęcie w życiu, któremu będę się poświęcał z pełnych sił, bo warto, tak uważam

Firma ta działa na zasadzie wciągania ludzi za pomocą sprytnie dobranej metody "szkoleń" gdzie sprasza się swoich znajomych a znajomi swoich znajomych itd... itd. Statystycznie biorąc zawsze ktoś kupi ich produkt z czego Ty będziesz miał jakiś zarobek ale całą "śmitanę" dostanie góra. Szkolenia wewnętrzne wyglądają tak, że poza minimalną wiedzą o produkcie
szkoli się jak nie dać się wycofać osobie która choć trochę zainteresowała się tematem, natomiast szkolenia wyższych struktur szkolą jak za wszelką cenę utrzymać niższe struktury. Myślę ze nie jedna "sekta" mogła by się na nich wzorować. Wycofać się z wyższych struktur jest bardzo trudno zabezpieczenia finamnsowe, zobowiązania itp ale jednak można ja jestem tego przykładem. Jak ognia boją się innych agentów gdyż ich produkty są bardzo drogie i nie konkurencyjne co do innych firm i łatwo je można ośmieszyć. Oto moje spostrzeżenia- byłem naiwny ale się opamiętałem.

Gość Firma ta działa na zasadzie wciągania ludzi za pomocą sprytnie dobranej metody "szkoleń" gdzie sprasza się swoich znajomych a znajomi swoich znajomych itd... itd. Statystycznie biorąc zawsze ktoś kupi ich produkt z czego Ty będziesz miał jakiś zarobek ale całą "śmitanę" dostanie góra. Szkolenia wewnętrzne wyglądają tak, że poza minimalną wiedzą o produkcie
szkoli się jak nie dać się wycofać osobie która choć trochę zainteresowała się tematem, natomiast szkolenia wyższych struktur szkolą jak za wszelką cenę utrzymać niższe struktury. Myślę ze nie jedna "sekta" mogła by się na nich wzorować. Wycofać się z wyższych struktur jest bardzo trudno zabezpieczenia finamnsowe, zobowiązania itp ale jednak można ja jestem tego przykładem. Jak ognia boją się innych agentów gdyż ich produkty są bardzo drogie i nie konkurencyjne co do innych firm i łatwo je można ośmieszyć. Oto moje spostrzeżenia- byłem naiwny ale się opamiętałem.

Rzeczywiście, nadal jestes naiwny. Powinienes skorzystać z jakiejś sekty, może stałbys się idolem grupy. Idiotów nie sieją....

Witam
byłam w ostatni weekend na szkoleniu firmy novision, pieniądze o jakich tam mówią są naprawdę zachęcające....ale czytając powyższe opinie trochę jestem zdezoriętowana....proszę o opinie pozdrawiam

Firma Novision otwarła przede mną nowe życie...jestem zadowolony ze współpracy, zarabiam bardzo dobre pieniądze.
Ale...jeśli w tej chwili się zastanawiasz po seminarium czy działać czy nie to - nie podejmuj współpracy...i tak ci nie wyjdzie bo nie jesteś przekonana do tej firmy.A konkurencja która pisze na tym forum i tak będzie Ci psuła obraz firmy więc NIE ZACZYNAJ JEŚLI SIĘ NIE PRZEKONAŁAŚ !!!
Pozdrawiam

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: firma Novision HELP