Re: firma Novision HELP
Napisał(a): gotlandia -
Byłam niedawno na szkoleniu firmy Novision. Szkolenie było wzbogacone o gościnny występ Cezarego Pazury- "Finanse na wesoło". Samo szkolenie bardzo ciekawe i wiele wniosło w moje życie. Sporo nowych teorii i nowa wiedza. Zmieniło się moje myślenie na temat finansów i inwestowania. Od niedawna oszczędzam korzystając z wybranego programu oszczędnościowego firmy Skandia.
Witam. Osobiście współpracuję z firmą Novision od ponad 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Jak zaczęła sie moja współpraca z tą firmą?
Otrzymałam zaproszenie na ciekawą konferencję z gościnnym występem Cezarego Pazury. Program z cyklu "Finanse na wesoło" bardzo przypadł mi do gustu. Po spotkaniu w warszawskiej Sali Kongresowej po miesiącu postanowiłam wybrać się na szkolenie Novision. Prawdę mówiąc to nikt mnie w tym wszystkim do niczego nie zmuszał. Sama postanowiłam wydać 450 zl na szkolenie. 2dniowe konferencje szkoleniowe to zastrzyk ciekawej wiedzy, z której korzystam do dzisiaj. Wciąż podnoszę sobie poprzeczkę i powoli wspinam się po szczeblach kariery w kierunku niezależności finansowej. Równocześnie wciąż podnoszę swoje kwalifikacje. Firma Novision pozwoliła mi zrozumieć na czym polega proces oszczędzania, że warto zadbać o przyszłość finansową, jak zaprzegnąć do pracy swój kapitał i co zrobić by stać się rentierem? Zmieniło sie moje myślenie na temat finansów i oszczędzania. Otworzyłam sobie ciekawy program oszczędnościowy, który zaproponowała mi Skandia. Zaczynam spoglądać w przyszłość z pewnym spokojem, którego wcześniej nie miałam.
Novision PRESTIGE – Fundament Twojej przyszłości
produkt dostępny wyłącznie poprzez sieć dystrybucji NOVISION
Korzystając z wieloletniego doświadczenia i obserwacji polskiego rynku usług finansowych powstał unikatowy produkt inwestycyjno-oszczędnościowy stworzony na bazie współpracy Skandii Życie TU S.A. oraz Novision Sp. z o.o. pod marką Novision Prestige.
Novision Prestige to propozycja dla wymagających klientów, którzy mogą regularnie odkładać większe środki finansowe i chcieliby jednocześnie efektywnie pomnażać swój kapitał bez angażowania własnego czasu.
Jest to program inwestycyjny, który w zależności od Twoich potrzeb pomoże Ci:
• Zadbać o Twoje bezpieczeństwo na emeryturze,
• Sfinansować wykształcenie dziecka i zapewnić mu łatwiejszy start w dorosłe życie,
• Zdobyć środki na realizacje Twoich marzeń, pasji i planów,
• Zabezpieczyć przyszłość Twoich najbliższych,
• Skutecznie pomnożyć Twoje nadwyżki finansowe.
Podstawowe wyróżniki rozwiązania Novision Prestige to:
• Gotowe strategie inwestowania,
• Niskie opłaty,
• Kontrola zainwestowanych środków poprzez serwis on-line,
• Profesjonalne zarządzanie portfelem inwestycyjnym,
• Korzyści prawno-podatkowe dzięki konstrukcji polisy inwestycyjnej,
Novision Exclusive
W ramach rozwiązania Prestige powstał również wraz z firmą Skandia i Noble Fund TFI S.A. ekskluzywny portfel inwestycyjny ACTIVE PM6, zarządzany przez zespół specjalistów z Noble TFI S.A. pod kierownictwem dr Mariusza Staniszewskiego.
Jest to gotowe rozwiązanie inwestycyjne z dostępem do wielu, ściśle wyselekcjonowanych funduszy o różnym stopniu ryzyka. Inwestując w Portfel Modelowy Active korzystasz z wiedzy i doświadczenia profesjonalnych zarządzających, którzy, za Ciebie dokonują analizy aktualnej sytuacji rynkowej i podejmują złożone decyzje inwestycyjne. Bez angażowania własnego czasu Twoje pieniądze są zarządzane przez najlepszych na rynku specjalistów.
„Przygotowany wspólnie przez Noble Funds TFI oraz Skandię produkt Novision Prestige jest świetnym długoterminowym rozwiązaniem inwestycyjnym, w którym mój zespół Doradztwa zdejmuje z Państwa obowiązek śledzenia nie tylko bieżących ale i przewidywania przyszłych tendencji w gospodarce światowej oraz na rynkach kapitałowych. W oparciu o te analizy będziemy odpowiednio konstruować skład Portfela i dołożymy wszelkich starań, aby przyniósł on w długim terminie jak najlepsze rezultaty. Jest to produkt, który mogę Państwu polecić”
Dr Mariusz Staniszewski
Prezes Noble Funds TFI S.A.
Novision PRESTIGE – Fundament Twojej przyszłości
produkt dostępny wyłącznie poprzez sieć dystrybucji NOVISION
Korzystając z wieloletniego doświadczenia i obserwacji polskiego rynku usług finansowych powstał unikatowy produkt inwestycyjno-oszczędnościowy stworzony na bazie współpracy Skandii Życie TU S.A. oraz Novision Sp. z o.o. pod marką Novision Prestige.
Novision Prestige to propozycja dla wymagających klientów, którzy mogą regularnie odkładać większe środki finansowe i chcieliby jednocześnie efektywnie pomnażać swój kapitał bez angażowania własnego czasu.
Jest to program inwestycyjny, który w zależności od Twoich potrzeb pomoże Ci:
• Zadbać o Twoje bezpieczeństwo na emeryturze,
• Sfinansować wykształcenie dziecka i zapewnić mu łatwiejszy start w dorosłe życie,
• Zdobyć środki na realizacje Twoich marzeń, pasji i planów,
• Zabezpieczyć przyszłość Twoich najbliższych,
• Skutecznie pomnożyć Twoje nadwyżki finansowe.
Podstawowe wyróżniki rozwiązania Novision Prestige to:
• Gotowe strategie inwestowania,
• Niskie opłaty,
• Kontrola zainwestowanych środków poprzez serwis on-line,
• Profesjonalne zarządzanie portfelem inwestycyjnym,
• Korzyści prawno-podatkowe dzięki konstrukcji polisy inwestycyjnej,
Novision Exclusive
W ramach rozwiązania Prestige powstał również wraz z firmą Skandia i Noble Fund TFI S.A.
ekskluzywny portfel inwestycyjny ACTIVE PM6, zarządzany przez zespół specjalistów z Noble TFI S.A. pod kierownictwem dr Mariusza Staniszewskiego.
Jest to gotowe rozwiązanie inwestycyjne z dostępem do wielu, ściśle wyselekcjonowanych funduszy o różnym stopniu ryzyka. Inwestując w Portfel Modelowy Active korzystasz z wiedzy i doświadczenia profesjonalnych zarządzających, którzy, za Ciebie dokonują analizy aktualnej sytuacji rynkowej i podejmują złożone decyzje inwestycyjne. Bez angażowania własnego czasu Twoje pieniądze są zarządzane przez najlepszych na rynku specjalistów.
„Przygotowany wspólnie przez Noble Funds TFI oraz Skandię produkt Novision Prestige jest świetnym długoterminowym rozwiązaniem inwestycyjnym, w którym mój zespół Doradztwa zdejmuje z Państwa obowiązek śledzenia nie tylko bieżących ale i przewidywania przyszłych tendencji w gospodarce światowej oraz na rynkach kapitałowych. W oparciu o te analizy będziemy odpowiednio konstruować skład Portfela i dołożymy wszelkich starań, aby przyniósł on w długim terminie jak najlepsze rezultaty. Jest to produkt, który mogę Państwu polecić”
Dr Mariusz Staniszewski
Prezes Noble Funds TFI S.A.
W minionym tygodniu byłem w Łodzi na występie pt."Forsa mile widziana" w wykonaniu Cezarego Pazury pod patronatem Novision.
Ciekawy człowiek, który potrafi sprzedać daną problematykę i po mistrzowsku trafić w odbiorcę. Jest to naprawdę jedna z najlepszych postaci, które oglądałem i sądzę, że jest to idealnie wybrana postać do przekazania informacji o inwestowaniu firmy Novision. Bardzo pozytywnie- polecam każdemu. Porównanie monet, pieniędzy do kobiet i mężczyzn jest to porównanie bardzo trafione, bo pieniądze się rozmnażają, czyli trzeba tak działać i tak podejmować decyzje, aby tych pieniędzy nam przybywało. Pazura bardzo dobrze użył tego porównania zwłaszcza w dobie dzisiejszych czasów, gdzie pieniądz musi robić pieniądz.
http://www.finansenawesolo.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=56:pazura-novision-kabaret-finanse&catid=34:aktualnoci
http://www.grandblog.pl/wydarzenia,57,jubileusz_na_miare_gwiazd,95.html
Zgłoś do usunięcia | Link
Z dziwnymi teoriami spotykam się na forum na temat firmy Novision. Niektórzy z internautów wmawiali, że firma sprzedaje tylko produkty firmy Skandia. Po kontakcie z firmą wiem, że Novision rozprowadza również produkty Axy i Signal Iduna. Gdybym nie skontaktował się z agentem to pewnie długo żyłbym w niewiedzy. Niedawno skorzystałem z produktu Signal Iduna i powiem, że ubezpieczenie z którego korzystam już teraz bardzo mi się przydało. (nieszczęśliwy wypadek losowy).
Wracając do firmy Novision powiem, że miałem okazję wziąć udział w dużej konferencji i przyznam, że firma ma ciekawe projekty i jest całkiem rozwojowa, a z tego co słyszałem przygotowuje się do kolejnych projektów marketingowych. Miałem również okazję zobaczyć gościnny występ Cezarego Pazury na kongresie Novision.
Czasami wystarczy zasięgnąć informacji u źródła po to, by wyrpbić sobie opinię.
pozdrawiam