Re: forum kromiss bis
Napisał(a): Gość -
poza zaplanowanym czasem urlopu, a tez został uzgodniony z nami, choć mi się on nie podoba, firma ma prawo decydowac o naszym urlopie i czy go dostaniesz czy nie, poczytaj sobie, masz internet.
Co do odróbki to wolę odróbkę niż postojowe, ja mam dzieci do wykarmienia, a nie zarabiam na tyle żeby mi to wisiało.
gość tu sie z toba zgadzam kolego firma zarzadza calym naszym urlopem i ona decyduje kiedy mamy sobie go wybrac a nie jak ja mam potrzebe
Człowieku !!!! bądź poważny bo przecież stary nam dał wolną ręke i to my zdecydowaliśmy kiedy chcemy iść na urlop to o co chodzi ???!!!!
Gdyby teraz nas wysłał na urlop to wtedy by to on nim dysponował .
Zgodził się z naszą decyzją a teraz zaproponował nam dobre rozwiązanie bo ja wolę odrobić niż stracić urlop ! chyba , że tobie zależy tylko na nadgodzinach i ssać firmę zamiast odpracować nie kosztem własnego urlopu, któru wolę wybrać do wypoczynku rodziny bo już teraz wiem kiedy go dostanę !!!!!!
lepiej pożniej obiecac ,dostaniecie dodatkowa100 jak to wiele razy robił nasz były kierownik czy dyrektor A.CH.na kolanach do Częstochowy chciał nawet iść po nasze obiecane pieniądze ,ale pózniej jak sie okazało doszedł do ocynkowni i się odechciało
ssać firme przecież według dyrektora to my jesteśmy dla firmy a jak narazie to nas ciągle oszukują
gośćgość tu sie z toba zgadzam kolego firma zarzadza calym naszym urlopem i ona decyduje kiedy mamy sobie go wybrac a nie jak ja mam potrzebeCzłowieku !!!! bądź poważny bo przecież stary nam dał wolną ręke i to my zdecydowaliśmy kiedy chcemy iść na urlop to o co chodzi ???!!!!
Gdyby teraz nas wysłał na urlop to wtedy by to on nim dysponował .
Zgodził się z naszą decyzją a teraz zaproponował nam dobre rozwiązanie bo ja wolę odrobić niż stracić urlop ! chyba , że tobie zależy tylko na nadgodzinach i ssać firmę zamiast odpracować nie kosztem własnego urlopu, któru wolę wybrać do wypoczynku rodziny bo już teraz wiem kiedy go dostanę !!!!!!
Pracownikowi wykonującemu pracę w porze nocnej przysługuje dodatek do wynagrodzenia za każdą godzinę tej pracy w wysokości 20% stawki godzinowej wynikającej z minimalnego wynagrodzenia za pracę. Ustawodawca przyznaje ten dodatek wszystkim zatrudnionym w porze nocnej, a nie tylko posiadającym status pracujących w nocy, a więc także tym, którzy wykonują pracę w warunkach nocnych sporadycznie. Sposób obliczenia wysokości dodatku oraz jego wielkość w poszczególnych miesiącach 2011 r. przedstawiliśmy w dodatku nr 2 dołączonym do UiPP nr 2/2011, str. 114-115. Należy także zasygnalizować, że w stosunku do pracowników wykonujących pracę w porze nocnej stale poza zakładem pracy dodatek może być zastąpiony ryczałtem, którego wysokość odpowiada przewidywanemu wymiarowi pracy w porze nocnej.
Przepisy prawa pracy przewidują grupy pracowników, które nie mogą pracować w porze nocnej. Należy do nich: pracownica w ciąży, pracownik - rodzic lub opiekun dziecka do lat 4 (chyba że wyrazi zgodę), osoba niepełnosprawna, chyba że jest zatrudniona przy pilnowaniu lub na jej wniosek lekarz medycyny pracy albo leczący wyraził na to zgodę.
gość poza zaplanowanym czasem urlopu, a tez został uzgodniony z nami, choć mi się on nie podoba, firma ma prawo decydowac o naszym urlopie i czy go dostaniesz czy nie, poczytaj sobie, masz internet.
Co do odróbki to wolę odróbkę niż postojowe, ja mam dzieci do wykarmienia, a nie zarabiam na tyle żeby mi to wisiało.
Urlop w wakacje to dobry pomysł ,ale trzy tygodnie dyr. ustalił sam i nie pytał nikogo o zdanie.Są tacy którzy nie chcą odrabiać tylko mieć urlop.Dlaczego im nie dano?Ja niestety muszę odrabiać bo zostaje mi 5 dni urlopu dzięki super zarządzeniu dr.
Co do ssania firmy nadgodzinami.Ja nie robiłem zebrań najpierw prosząc później strasząc ludzi którzy nie chcieli chodzić w soboty i niedziele.Nie przytoczę tu słów użytych przez wice.bo napisałem je dwa razy i dwa razy post został szybko usunięty
gośćgość poza zaplanowanym czasem urlopu, a tez został uzgodniony z nami, choć mi się on nie podoba, firma ma prawo decydowac o naszym urlopie i czy go dostaniesz czy nie, poczytaj sobie, masz internet.
Co do odróbki to wolę odróbkę niż postojowe, ja mam dzieci do wykarmienia, a nie zarabiam na tyle żeby mi to wisiało.Urlop w wakacje to dobry pomysł ,ale trzy tygodnie dyr. ustalił sam i nie pytał nikogo o zdanie.Są tacy którzy nie chcą odrabiać tylko mieć urlop.Dlaczego im nie dano?Ja niestety muszę odrabiać bo zostaje mi 5 dni urlopu dzięki super zarządzeniu dr.
Co do ssania firmy nadgodzinami.Ja nie robiłem zebrań najpierw prosząc później strasząc ludzi którzy nie chcieli chodzić w soboty i niedziele.Nie przytoczę tu słów użytych przez wice.bo napisałem je dwa razy i dwa razy post został szybko usunięty
Przestań bredzić !!!!!
Stary a nie dyr. z nami się spotkał bo słyszał , że mamy uwagi do urlopu i dał nam tydziń na ewentualne zmiany czego nie zrobiliśmy a on rozmawiał z przedstawicielem załogi więk k... po co go wybrałeś czyż nie po to by to ustalił co uczynił >
Jak k... czepiasz się zarządzania dyr. bo zostało ci 5 dni urlopu to co dyr. ci zabrał.
A i nie słyszałem aby stary kogoś straszył bo on zawsze prosił i może to był błąd !
Oprzytomnij i skończ breedzić a posty nie jest tak łatwo usunąć !!!
Cytuje - s...k zrób liste tych którzy nie chcą chodzić w soboty i niedziele. Koniec c. Moim zdaniem to straszenie.i pisałem że to mówił wice.
zdecyduj się i przestań bredzić.jesteśmy źli bo chcemy cyckać firme,czy jesteśmy źli bo nie chcemy robić nadgodzin i trzeba nas prosić
gość Cytuje - s...k zrób liste tych którzy nie chcą chodzić w soboty i niedziele. Koniec c. Moim zdaniem to straszenie.i pisałem że to mówił wice.
Ty !!!!
A skąt ty znasz cystat ????!!!!!!!
Chcesz powiedzieć, że dyr. mówił na starego ??
Zgłoś do usunięcia | Link
tu sie z toba zgadzam kolego firma zarzadza calym naszym urlopem i ona decyduje kiedy mamy sobie go wybrac a nie jak ja mam potrzebe