Reklama

Gdzie i jak najlepiej szukać pracy? (22)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1433
INTERIA.PL

Re: Gdzie i jak najlepiej szukać pracy?

Napisał(a): Gość -

gość Popytaj znajomych, czy w ich firmach kogoś nie potrzebują lub o czymś nie słyszeli. Niestety, ale tak najłatwiej znaleźć pracę...

dokladnie tak.Pracodawca jak potrzebuje kogos ,często pyta swoich pracowników,czy nie mogliby polecić kogoś godnego zaufania,bo to po prostu najszybszy dla niego sposób,są jeszcze agencje pracy-tą droga poszukuje zakład pracy w mojej miejscowości,oferty prasowe;szukanie pracy to ciężka harówa i trzeba codziennie tych cv i listów motywacyjnych trochę poroznosić.Albo pomyśleć o własnym biznesie docsty

Praca jest po znajomosci.Pracuję u znajomego w biurze dobrze zarabiam a nie mam studiów.Reszta to rodzina nawet u nas na produkcji.Cv ktos prznosi z zewnątrz to nikt nie patrzy wyjdzie za bramę a jego cv jest w koszu.Cała prawda.

Znajomi i koledzy Ci nie pomogą.Mówię to z własnego doswiadczenia.Nie mam pracy od 2 lat czasami dorywczą złapię ale nikt się nie spyta w pracy .Mówią ze zapomnieli albo że nie ma .Zaczęli mnie ostatnio wkurzac chwaląc się ile zarabiają i tak dalej>Przestałem utrzymywac kontakty z nimi.Co za problem spytac się swego pracodawcy.Powiedzialby nie to trudno ale widziałbym że są ok .Ja im wiele razy pomagałem w rózny sposób mimo iż nieraz było mi nie na rękę.Czuję żal i rozczarowanie.Sprawdza się przysłowie umiesz liczyc licz na siebie.

gość Najtrudniej jest przez pierwsze dwa,trzy lata.Później można się przyzwyczaic.

ZGADZAM SIĘ POTEM CZŁOWIEK JEST JUŻ TAK ZREZYGNOWANY ŻE NIE SZUKA I CZASAMI POPEŁNIA SAMOBÓJSTWO JAK MOJ KOLEGA OSTATNIO.KTÓREGO NEGOWALI WSZYSCY CO ZROBIŁ LECZ NIKT MU NIE POMÓGŁ ZNALESC PRACY.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Gdzie i jak najlepiej szukać pracy?