Re: Gdzie można samcznie i niedrogo zjeść?
Napisał(a): marasbone -
Cześć, właśnie też poszukuję taniego i dobrego jedzenia. O "U Romana" też słyszałem, szukałem niedawno na forach informacji o tym barze i jakaś dziewczyna mi napisała, że można tam zjeść obiad już od 10 złotych. Mają tam duży ruch, to świadczy o tym, że bar jest znany i lubiany przez innych głodnych studentów :)
Napisał(a): Gość -
Dzięki za info :-)
Głodnych studentów chyba nie brakuje :D :D Gdzieś słyszałem, że powiedzenie "głodny student" to masło maślane hahaha. No cóż :D
Jeszcze raz dzięki. Będę dalej szukał info i niedługo sam sprawdzę co i jak. A dyszka za obiad to faktycznie niedużo.
U Romana mają całkiem niezłe obiady. Ja tam jadłam dobrą rybkę z ziemniakami, prawie tak dobre jak u mamy ;) jeśli ktoś lubi domowe obiady to tam spokojnie może się udać. Potrawy są świeże, a porcje jak dla mnie dość spore. Może kompot trochę za słodki, ale to już rzecz gustu ;)
Napisał(a): marasbone -
Dzięki za info citywoman, czyli "U Romana" zapowiada się interesująco i zachęcająco. Muszę się tam przejść kiedyś na schabowego, sprawdzić jakiego mają :). Słyszałem też, że to nie jedyna ich restauracja, bo podobno w Krakowie są 4.
Schabowego tam nie jadłam ale brizol z ziemniakami i surówka pierwsza klasa. trochę kompot był mało słodki ale to nawet lepiej. Generalnie w Krakowie można dobrze i tanio zjeść wbrew obiegowej opinii, trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać:) to w końcu miasto pełne studentów wiec jest dużo miejsc gdzie mogą się stołować
Myślę, że Karkowskie przedmieście jest takim miejscem. Restauracja miesi się na obrzeżach Krakowa, dokładnie w Zabierzowie, w ślicznym zakątku. Podają tam najsmaczniejsze pierożki jakie kiedykolwiek jadłam, dosłownie takie, jak od babci. Jak chce się miło spędzić czas i smacznie zjeść, to można właśnie to miejsce wybrać.
jeśli ja chcę dobrze i smacznie zjeść nie zawsze zwracam uwagę na cenę. Jedzenie sprawia mi taką przyjemność, że nie potrafię się sobie jej odmówić i nieważne ile to będzie kosztowało.
Jeśli chodzi o to, gdzie można smacznie zjeść w Krakowie to mnie na myśl przychodzi tylko jedno miejsce. Mianowicie Scandale Royal na Placu Szczepańskim. Uwielbiam to miejsce za niepowtarzalny klimat, świetne drinki i za to, że można tam zjeść najlepsze krewetki w mieście.
Popieram Scandale Royal na Placu Szczepańskim jest rewelacyjny. Niestety wiekszosc "studeńciakow" moze tam zamowic jedynie gorącą wode na zupke chinską
w Krakowie jest mnóstwo miejsc, gdzie można dobrze zjeść. Ja lubię chodzić na Kazimierz, bo tam jest mnóstwo klimatycznych miejsc, a ceny też nie są zbyt wysokie. Ale powiem wam, że nie mam jednej ulubionej restauracji, ciągle odkrywam nowe miejsca, sprawdzę też te, o których wy tutaj pisaliście;)
Gdzie można samcznie i niedrogo zjeść?
Zgłoś do usunięcia | Link
Pytanie być może bardziej do studentów. Niedługo zaczyna się rok akademicki i poszukuję jakiejś restauracji (niedrogiej) gdzie można zjeść dobry obiad. Słyszałem o restauracji "u Romana" - podobno takie domowe jedzenie? Macie jakieś doświadczenia z tą restauracją? Można możecie coś polecić?