Reklama

Gdzie na wakacje? (29)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 37

Gdzie na wakacje?

Napisał(a): Gość -

Dużo wrażeń, ciekawe zabytki, urzekające widoki, tanie noclegi… Wśród wielu pięknych europejskich miast szczególnie pociągające wydają się Budapeszt i Praga. Pozostaje jednak dylemat, które z nich wybrać na miejsce tygodniowego wypoczynku. Na co się zdecydować? Co należy koniecznie zobaczyć? Jakie Wasze są wspomnienia z podróży?

INTERIA.PL

Re: Gdzie na wakacje?

Ja jestem zdania że w Polsce też jest dużo ciekawych miejsc, które warto odwiedzić. Możecie się wybrać na przykład na pojezierze Brodnickie do malowniczo położonego Głęboczka Wielkiego. Znajdziecie tam mnóstwo atrakcji, można tam na przykład wybrać się na spływ. Jest tam również SPA w którym mają własną winnicę i będziecie mogli spróbować ich wyrobów.

a pogodę też zapewniają? szczerze mówiąc to w tym sezonie utwierdziłam się w przekonaniu, ze w Polsce można stracić majątek na wakacjach i bardzo się zawieść... mnie przynajmniej nikt już na to nie namówi, jedyne 2 tygodnie w roku wolne zmarnowałam na pobyt w Polsce, ceny kosmiczne, a lało cały czas. Żałuję, że nie pojechaliśmy na jakieś last minute, w Itace były nawet poniżej 1000 zł, więc tanio

Polska jest naprawdę różnorodna, ciężko wskazać tylko jedno miejsce warte odwiedzenia. Te wakacje spędziłam na Warmii i Żuławach i taka forma turystyki bardzo mi przypadła do gustu - spokojne zwiedzanie, piesze wędrówki, no i sama okolica wyjątkowo malownicza. Zawsze można poszukać informacji w necie, jest nawet specjalny serwis - ideatur.pl - na którym można znaleźć opisy turystycznych zakątków, poza tym zarezerwować nocleg - sporo funkcji :)

też słyszałam o tym pojezierzu Brodnickim, że jest piekne i że warto go odwiedzić, bo można tam przede wszystkim odpocząć ,od zgiełku w tej okolicy usytuowany jest także bardzo ładny hotel ze Spa Głęboczek i co ciekawe maja swoja winnice i prowadza takie zabiegi jak kąpiel w winie

Napisał(a): marasbone -

Ja tam zawsze lubię polskie morze :), zwłaszcza, że mam jedno miejsce, które szczególnie lubię. Mówię tu o hotel Primavera w Jastrzębiej Górze, dla mnie osoby aktywnej sportowo, to idealne miejsce na urlop, można ćwiczyć na siłowni, korzystać z basenu, sauny, można też zadbać o odpowiednią regenerację poddając się masażom. Przyjemne miejsce

najciekawsze wakacje spędzisz tylko z nami! wejdź na http://czyjaraszsiepolska.otowakacje.pl/ i sprawdź, jakie miejsca na ciebie czekają! pokaż innym, że Polską można się pozytywnie jarać, a przy tym wygrywać nagrody!

Napisał(a): PADWAC -

Zdecydowanie poleciłbym Pragę. Ogólnie to w tydzień można zwiedzić najciekawsze miejsca w całych Czechach. W samej Pradze żeby na spokojnie sobie zwiedzić to będzie 3-4 dni . Bardzo dużo obiektów do zwiedzania ,ciekawa architektura, i na prawdę fajny klimacik. Po zwiedzeniu Pragi koniecznie warto zajrzeć do Karlovych Varóv. Miasteczko uzdrowiskowe niezwykle urocze. Dla lubiących mroczne klimaty można podjechać do Kutnej Hory gdzie jest niesamowita kapliczka z ludzkich kości i czaszek. ( No i najważniejsze, piwo w Czechach jest tańsze jak woda mineralna i w przeciwieństwie do polskich pubów śmiało można żłopać browar z nalewaka bo nie jest chrzczone!)

Polecam fajne miejsca na wakacje:
- morze – osrodek-przystan.pl
- jezioro – centrum-zatonie.pl
- góry – osrodek-orion.pl
Znakomita kuchnia i piękne miejsca oraz przyjemna obsługa – sama byłam i nie żałuję!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Gdzie na wakacje?