Re: Gdzie wyjechać na wakacje?
Napisał(a): Gość -
Jestem tradycjonalistką, uwielbiam Bałtyk - może dlatego, że nie często miałam okazję wypoczywać nad polskim morzem, w dzieciństwie moje wakacje ograniczały się do wyjazdów na wieś ;) Niedługo zaczyna się mój urlop i zastanawiam się, czy tym razem nie pojechać do Jastrzębiej Góry - bardzo przystępną ofertę ma Primavera, od czerwca można wynajmować u nich domki turystyczne. W sumie żałuję, że nie mogę urwać się z pracy w czerwcu, bo na stronie mają promocję na czerwcowy weekend, ceny bardzo przystępne - szczególnie kiedy porównuję ceny różnych ośrodków, w niektórych miejscach można wydać na tygodniowy urlop tyle samo, co w zagranicznych kurortach.
Ja na pewno będę odpoczywać w Polsce - ewentualnie jakiś wypad do naszych najbliższych sąsiadów. Chorwacja chodziła mi nawet po głowie, ale jeśli już się zdecyduję na ten kierunek, to raczej w późniejszym terminie (koniec sierpnia)
No ja mam nadzieję, że w tym właśnie roku uda mi się połączyć wypoczynek w Polsce z wyjazdem za granicę... Ale jak na razie jest to niestety sprawa otwarta. A w kontekście jednej z wypowiedzi - też słyszałam o tych domkach w primaverze - bardzo mi się podobają - takie akurat na urlop.
Słyszałam, że Egipt i Tunezję można już spokojnie rezerwować, bez obaw o własne bezpieczeństwo ;)
jeśli chodzi o nas, to polujemy na jakiś fajny last minute z itace, nie rezerwowaliśmy wcześniej wakacji, bo do końca nie wiedzieliśmy jak będzie z urlopami w tym roku....
Napisał(a): interMediaMen -
Finlandia może być fajnym strzałem, Helsinki mają fantastyczną architekturę.
ostatnio pojawiła się fajna propozycja na Dominikanę i trochę zaczęłam sobie przeglądać podobne oferty i powiem szczerze że bardzo spodobał mi się Mauritius, przecudowna wyspa, piękna przyroda, kolorowe morze, wspaniałe plaże, laguny, które rozciągają się na cała wyspę. Myślę że w takim miejscu z pewnością można wypocząć i przeżyć niesamowita przygodę, jedyna blokadą jest cena, ale jak już się myśli o porządnym urlopie to powinno się odkładać cały rok i właśnie tam się udać. Jak się wszystko powiedzie to spełnię swoje marzenie na 100% urlop, właśnie tam
W grecji jest najtaniej. Dlatego warto tam jechać. W kurortach jest bezpiecznie.
---
najlepsze trasy można znaleźć na http://polskieszlaki.pl
Napisał(a): Tuptup777 -
Sama też zastanawiam się nad Grecją pewnie takie ceny za rok się nie powtórzą już:
http://www.itaka.pl/wczasy/grecja/thassos/index.php?zs=Opis
Napisał(a): marasbone -
Zgadzam się z pierwszym użytkownikiem, Primavera w Jastrzębiej Górze to doskonałe miejsce do wypoczynku nawet jak jest zła pogoda. Pływać można w basenie, jest gdzie spacerować, siłownia, sauna, masaże, można zaznać odnowy biologicznej i zbudować kondycję
Gdzie wyjechać na wakacje?
Zgłoś do usunięcia | Link
Tegoroczne wakacje z całą pewnością będą się różnić od poprzednich sezonów. Sytuacja polityczna w Tunezji i Egipcie bardzo wyraźnie wpłynęła na decyzję Polaków co do wyboru miejsca wypoczynku. Znaczna część turystów obawia się bowiem wyjazdu do krajów arabskich. Dotychczas było tak, że to właśnie Egipt i Tunezja stanowiły najpopularniejsze wakacyjne miejsca wypoczynku, ponieważ było niedrogo a pogoda była pewna.
Dokąd w takim razie udać się na wakacje? Można wybrać wakacje w Polsce nad naszym Bałtykiem ale trzeba się liczyć z tym, że pogoda nie zawsze może się udać a morze jest zimne. Jeśli chodzi o ceny to urlop w Polsce zaczyna podobnie kosztować niż w cieplejszych miejscach Europy. Może warto jest wyjechać do modnej ostatnio Bułgarii, Chorwacji czy Grecji. A może lepiej wypocząć gdzieś w Górach?
Gdzie wy się wybieracie? Wolicie wypoczywać w Polsce, nad morzem czy w górach? A może chcecie zwiedzać inne kraje?