Re: Gitarzyści rockowi ....))))
Napisał(a): Gość -
Brian May, Ritchie Blackmore, Jimmy Page, Angus Young i po trochu jego Malcolm, Kirk Hammett & James Hetfield z Metaliki,
Eddie Van Halen, Hendrix, Tony Iommi no i oczywiście JA :)
GARY MOORE jak dla mnie numer jeden
Steve Hackett, Steve Howe, Robert Fripp, John Petrucci, Alex Lifeson, Kerry Livgren ... I wielu wielu innych:P
Ale przede wszystkim Andrew Latimer z Camel. Troche dziwne że nikt o nim wcześniej nie wspomnieał w końcu Camel ma wielu fanów w Polsce (widocznie nie na forach Interii:). mój ulubiony gitarzysta, nikt nie gra z takim czuciem i żaden inny gitarzysta nie potrafi tak jak Andy oddać tylu emocjii za pomocą gitary. Pozdrowienia dla wszystkich RockManiaków!:)
Moim skromnym zdaniem
# 1 Jimi Hendrix
# 2 Eric Clapton / May 2008 /
# 3 Keith Richards / September 2008 /
# 4 Jimmy Page
# 5 Edge / September 2009 /
W nawiasach daty kiedy bylem na ich koncertach
A co to takiego najlepszy gitarzysta rockowy? Taki co najgłośniej czy najszybciej gra? A może najbardziej precyzyjny? Każdy kto się na muzyce rockowej wychował, kto takiej muzyki słucha ma jakichś swoich "najlepszych". To jest tak jakby dyskutować czy lepszy jest Mozart czy Beethoven. Mam swoje ulubione rockowe piosenki, mam swoje zespoły i gitarzystów, ale nie powiem których bo uważam, że taka dyskusja, że klasyfikacja, która muzyka lepsza nie ma sensu.
Zgłoś do usunięcia | Link
1. Jimi Hendrix.
2. Jimmi Page.
3. Dave "Clem" Clempson(Colosseum, Humble Pie).
4. Jimmi Hallsall (Patto).
5. Eddie Van Halen.
6. Duane Allman.
7. Slash.
8. Zakk Wylde.
9. Rory Galagher.
10. Eric Clapton.
11. Alvin Lee.
12. Omar Rodriguez.
13. Dave Gilmour.