Reklama

Górnicy stracą przywileje emerytalne (23)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1477
INTERIA.PL

Re: Górnicy stracą przywileje emerytalne

Napisał(a): Gość -

10 obietnic tuska zniknęło ze strony www Platformy w 09.2009. Ale pamietamy 1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy. 2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty. 3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic. 4. ... rozwiń całośćZagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ. 5. Uprościmy podatki âÂ?Â? wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy 200 opłat urzędowych. 6. Przyśpieszymy budowę stadionów na Euro 2012. 7. Wycofamy wojska z Iraku. 8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce. 9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet. 10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. Polska zasługuje na cud gospodarczy. Donald Tusk, 19 października 2007 r WKLEJCIE TO DO INNYCH KOMENTARZY- NIECH LUDZIE WIEDZĄ tusk to oszust !!!
prosze o powielanie tego tekstu we wsztstkich komentarzach - niech rudzielec ma za swoje

Co to za stary zmęczony górnik w wieku 48 lat. Mój ojciec pracował do 55 lat cały czas na przodku jako strzałowy. Ja przepracowałem pod ziemią 31 lat i pracowałbym dalej gdybym nie uległ wypadkowi na kopalni w Polsce. Chcę tym męczennikom górniczym powiedzieć tyle obok wRepblice Czeskiej wiek emerytalny dla górnika to63lata a innych 65 lat

To głupota,żeby górnik tyle pracował,bo dobrze wiedzą,że żaden górnik tego nie przetrzyma i umrze przed tą emeryturą,zresztą lichą.Oto tym skur... chodzi,wiem coś o tym ,mam męża górnika,to jest robota i odpowiedzialna i wykańczająca,kilka razy już by nie wyjechał...a oni nie dość,że ich oszukują na wypłacie to jeszcze chcą im zabrać przywileje,które im się należą.Niech ktoś z rządu zjedzie na dniówkę to zobaczą jaki to ciężki chleb....

W górnictwie powinno się przedłużyć pracę jedynie dozorowi ale najwyżej do 60lat. Większość z nich po odejściu na emeryturę zaraz podejmuje pracę w dozorze firm około górniczych, psując reszcie statystyki. Jak mają siły to niech pracują dla dobra kopalń a nie prywatnych przedsiębiorców pobierając legalnie najniższą krajową a reszta na łapę!

witam tak to jest jak ludzie wiekszości zaufali komuś kto niema ani imienia ani nazwiska polskiego donald tusk ciekawe kto go przyslal bo poco to wiadomo wykończyć najbiedniejszych niech robią do 67 szkoda gadać wielki premier sie znalazl

odebrać czy nie odebrać - nie oto chodzi chodzi oto żeby ludzi skłócić między sobą bo kto na tym zyska tylko ZUS i jego prezesi więcej kasy do podziału co tam jakiś robol jeden mniej jeden więcej co za różnica w końcu jak braknie polaków jest jeszcze dużo azjatów czy afrykanów.

Ja nie mam najmniejszej ochoty dokładać się do emerytur górniczych. Oni do mojej się nie dołożą. A sam znam kilku zdrowych byków na emeryturze górniczej od kilkunastu lat.

gość Co to za stary zmęczony górnik w wieku 48 lat. Mój ojciec pracował do 55 lat cały czas na przodku jako strzałowy. Ja przepracowałem pod ziemią 31 lat i pracowałbym dalej gdybym nie uległ wypadkowi na kopalni w Polsce. Chcę tym męczennikom górniczym powiedzieć tyle obok wRepblice Czeskiej wiek emerytalny dla górnika to63lata a innych 65 lat

słuchaj łajzo zjedź na dół teraz przynieś obudowę v32/12 200 metrów do przodka zrób cykle i zobaczymy c i u l u czy dasz radę do 65 nasze kopalnie są trochę inne niż czeskie Trochę inne uwarunkowanie geologiczne więc jak coś piszesz to to rozgranicz bar anie

gość Ja nie mam najmniejszej ochoty dokładać się do emerytur górniczych. Oni do mojej się nie dołożą. A sam znam kilku zdrowych byków na emeryturze górniczej od kilkunastu lat.

Ej zasr ańcu ciepło ci w domu prąd masz to z czego deb iulu to masz pewnie babcia kręci korbą od dynama a ty chuchasz żeby w domu było ciepło . Zjedź na dół gdzie są katastopnie i wtedy pogadamy jak porobisz tam z tydzień komu skróci emeryturę a komu wydłużyc

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Górnicy stracą przywileje emerytalne