Re: Gryzonie atakują wrocławianin!!
Napisał(a): Gość -
A na jednego mieszkańca Rościszewa powinien przypadać jeden psychiatra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ohhhh malo symaptyczna informacja ;/
Pracowalam kiedys w Rynku Wroclawskim w restauracji gdzie odbywaja sie dyskoteki-Boze....ile tam bylo szczurow w piwnicy-dodam ze przechowywana jest tam zywnosc i piwo w beczkach.....szaf wmawial pracownikom ze to w rurach piszczy.....obrzydliwe,pracownicy maja tam szatnie....
a słyszeliście coś o nowym gatunku ptaków, który się niedawno pojawił? szukam więcej informacji (na razie mam tylko info z bloga: nowygatunek.pl)
W starych kamienicach jest ich dużo. To prawda. Sama kiedyś widziałam na własne oczy w piwnicy... i uciekłam ;)
Napisał(a): jumar61 -
Żądanie przez episkopat KK. !%z naszych podatków jest przykładem rozpasania i pychy kleru w naszym państwie.
Bo dlaczego w demokratycznym państwie można ten 1% naszych podatków przekazać tylko na kościół skoro istnieje wiele instytucji użyteczności publicznej , chociażby zaniedbana z powodu braku finansów służba zdrowia . A tu mamy pomysł obligatoryjnego przekazywania 1% naszych podatków na rzecz kościoła . Ja już widziałem w urzędach skarbowych dobrowolne przekazywanie tych pieniędzy które odbywało się prawie automatyczne na rzecz KK. Bo w naszym państwie wszystko jest możliwe. Gdyż świadomość naszego społeczeństwa jest w tym temacie nijaka. Ja tu nazwę to zwykłym złodziejstwem . Bo w naszym demokratycznym podobno , kraju społeczeństwo nie nie jest tylko Katolickie a skoro tak to czego się obawiacie ? Przecież najwyższy czas aby było normalnie i wprowadźcie podatek 1% ALE Kościelny ,, Który płaciliby podatnicy zdeklarowani jako Katolicy . Jaki wy tu widzicie problem skoro mówicie3 że uczciwość jest waszą cnotą ? Po co ta obłuda? Przecież sami twierdzicie że polska jest krajem Katolickim składającym się z co najmniej 90% katolików . Więc czego się boicie ? Prawdy ? A jakim prawem w demokratycznym państwie chcecie ten podatek pobrać od takich ludzi jak ja?. Ja też mogę mieć ochotę przekazania swojego 1% na taki el ale nie dla ludzi uczących kłamstwa i obłudy tylko na służbę zdrowia lub pomoc najuboższym.
Bo jeśli wiara nie jest kłamstwem to czym jest w rzeczywistości? Czy potraficie ta swoja niby prawdę obronić przy pomocy jakichkolwiek rzeczowych argumentów?
Dlatego też sprzeciwiam się takim pomysłom wykorzystywania wolnego i demokratycznego podobno społeczeństwa. Jumar.
Gryzonie atakują wrocławianin!!
Zgłoś do usunięcia | Link
Media dzisiaj nagłośniły,iż mieszkańców Wrocławia zaczynają nękać wielkie szczury. Jak informuje RMFFM,ostatnio w miejscach najbardziej narażonych na atak gryzoni wysypano już pól tony trutki,lecz rezultatów nie widać. Na jednego mieszkańca Dolnego Sląska przypadają 3 szczury.