Re: ITI wystawiło Legię na sprzedaż!
Napisał(a): Gość -
gośćgość PROSZE MI POKAZAC ? CZEGO W TYM KRAJU NIE MOZNA SPRZEDAC ??wowczas mozna by bylo cos napisac .- chociaz 1 przyklad ?GODNOSCI
Wolne żarty. Nasi politykierzy już dawno jej się wyzbyli.
Feluś wracaj do nas!
Pacjenci z Tworek.
ZD
gość MOI DRODZY ZGODZILIŚMY SIĘ W 1989 R POPRZEZ WYBORY OBALIĆ SOCJALIZM BO GO POLACY NIE CHCIELI WYBRALIŚMY JAKO USTRÓJ KAPITALIZM , A KAPITALIZM TO KAPITAŁ ,A NIE LUDZIE.W WYPADKU KLUBU PIŁKARSKIEGO JEST WŁAŚCICIEL KTÓRY CHCE ZAROBIĆ I TO NORMALNE. PAMIĘTAJMY O JEDNYM I TY MOŻESZ BYĆ SPRZEDANY. SOCJALIZM JUŻ NIE WRÓCI.
Powiedz mi na czym konkretnie polega dychotomia kapitał-ludzie? Zawsze gdy czytam lewicowe teksty, to wcześniej czy później na to stwierdzenie natrafię. Czy gdyby ITI nie sprzedało Legii (180 M PLN długu wobec ITI, regularne straty pogłębiające dług), tylko dalej ją utrzymywało i w wyniku tego zbankrutowało, zwalniając wszytkich pracowników, to by było szlachetniej? Co tak naprawdę budzi u Ciebie taki niesmak? Słowo "sprzedaż"? Lepiej by było gdyby ITI oddało Legię za darmo? Nie wiem ile masz lat, ale ja pamiętam polskie kluby z lat 90-tych, sprzed czasów Telefoniki w Wiśle. Brak inwestorów, bieda, syf na stadionach przypominających kartofliska, brak szkolenia młodzieży i początek długiej prostej w dół, którą dopiero próbujemy wypłaszczyć. Tak było lepiej? Wtedy "człowiek" był ważniejszy niż "kapitał"? Moje spore już doświadczenie w biznesie mówi mi, że- poza kategorią patologii - firmy nie dzielą się na społeczne i biznesowe, ale na dobrze i źle zarządzane. A skoro ITI nie jest w stanie wykorzystywać Legii do własnych celów, przy okazji rozwijając klub i przysparzając radości kibicom, to lepiej żeby go sprzedała.
Do Gośc: No tak, godności to legła na sprzedaż nie ma. Po prostu nigdy jej nie miała.
Kto to kupi, ten jest głupi.
I DOBRZE,SPRZEDAC A POTEM ZLIKWIDOWAC.TO JEST I TAK BEZNADZIEJNY KLUB Z PIŁKARZAMI PATAŁACHAMI-POTRAFIĄ TYLKO BRAC PIENIĄDZE A W ZAMIAN NIC NIE DAJĄ. wYSŁAC PIŁKARZY GDZIEŚ NA GŁĘBOKĄ WIEŚ NIECH SOBIE POGRAJĄ NA ŁĄCE.
a może wystawić na allegro od 1zł. tylko czy będzie ktoś chciał ??
[cytat kogo=wysysaczowiec]Koncern ITI - na pewno większość ludzi posiadających odbiorniki telewizyjne słyszała o tej grupie - najczęściej padającymi skojarzeniami z ww. grupą jest TVN, Canal+, Cinema City, Multikino, Telewizja N ale również od 2004 roku ... LEGIA WARSZAWA, której ITI jest właścicielem.
Koncern niestety w ostatnich czasach przeżywa poważne problemy finansowe - długi netto wynoszą blisko 3,1 miliarda złotych. Z tego powodu podjęta została decyzja o wystawieniu Legii Warszawa na sprzedaż! W czerwcu były to tylko i wyłącznie insynuacje i nikt nie wierzył, że kiedykolwiek do tego dojdzie, jednak już dziś wiemy, że sprzedaż warszawskiego klubu stała się FAKTEM!
Co Wy na to? Spodziewaliście się takiego obrotu sprawy?
Poloniści z pewnością zacierają ręce :)[/cytat
-Jeśli tak się stanie,to jedyną szansą dla Legii ,jeśli kupiłby Ich jakiś Ruski multimilioner,lub arabscy Szejkowie.,bo w innym wypadku to nie wiadomo od ktorej ligi zaczynać.-W sumie nie pamiętam ,kiedy i czy wogóle Legia byla w jakiejś nizszej klasie rozgrywkowej,no ale np.Herta Berlin też to wchodzi ,to spada,a zaczeło się od kłopotow finansowych.-Życzę Legii i Wszystkim naszym Klubom ,aby wszystko się Im układało jak najlepiej,a najbardziej gra,wtedy i kupcow będzie wielu
Nie bardzo rozumiem kto by chciał kupic Legię drużynę która niczego nie osiągneła i niczego nie osiągnie wszyscy zawodnicy to jak balon tylko nadmuchani a rzeczywistosc jest opłakana jeżeli chodzi o zawodników.Gdyby nie pomoc PZPN a zwłaszcza sedziów którzy pomagali w niektórych meczach Legi żeby mecz nie przegrali i tak jest na okrągło.
Zgłoś do usunięcia | Link
słusznie