Re: j. francuski - Warszawa
Napisał(a): Gość -
polecam Instytut Francuski, to nie tylko szkoła z renomą, ale i centrum kulturalne:D
A co z L'atelier de français? O tym co wspominasz to nawet słyszałam, ale nie wiem czy to będzie dobry pomysł - oni i owszem maja dużo wydarezń kulturalnych ale po stronie nie jestem w stanie powiedzieć nic fajnego bo niestety nie wygląda jak by miała sprzyjać i wspierać indywidualne osoby. I dodatkowo w l'atelier bardzo fajne są te opcję warsztatów. Ostatnio weszłam na ich Facebooka i akurat jakieś się miały odbyć dnia następnego o tematyce - francuskich deserów.... znakomity pomysł :)
j.FRANCUSKI JEST TRUDNYM JĘZYKIEM A OD PODSTAW TYLKO W SZKOLE DOBRZE SIĘ GO NAUCZYSZ A NA KURSACH JAK NIE JESTEŚ LINGWISTĄ TO NAUKA JEST TRUDNA
Dlatego właśnie szukam czegoś nietypowego - bo same kursy to kursy ale oni maja warsztaty itp. Przez warsztaty teatralne łatwiej się nauczyć języka, a już w ogóle np. przez warsztaty o deserach. Na samej stronie maja jeszcze mnóstwo innych rewelacyjnych rozwiązań które odbiegają zupełnie od typowych kursów.
w wawie bardzo dobra jest szkoła tfls
Spóźniona odpowiedź, ale dopiero co kończę w L'atelir pierwszy semestr i jestem całym sercem za tą szkołą! Jest naprawdę ok!
oczywiście miałam na myśli L'atelier
j. francuski - Warszawa
Zgłoś do usunięcia | Link
Dostałam misje od znajomej i mam dla niej znaleźć dobra szkołę francuskiego w Warszawie, która w swojej ofercie ma coś więcej niż same kursy językowe - prowadzenie warsztatów i inne ciekawe formy użytkowania języka. Niestety nie jestem z Warszawy a bardzo mi zależy żeby dla niej znaleźć coś z prawdziwego zdarzenia. Czy ktoś uczęszczał do L'atelier de français - strona jest znakomita!