Re: Ja dziewczyna z Polski - On chłopak z Tunezji muzułmanin
Napisał(a): Gość -
WIEJ!!!!!!!!!
Ja tez poznalam meza w ten sposob. Jestesmy juz 7 lat. Jestesmy, boi zaraz po slubie zaszlam w ciaze.
Przeklinam dzien, w ktorym odpowiedzialam na jego "zaczepke" na ICQ kazdego dnia.... Tyle ile ja wyplakalam, z bezsilnosci....bo dziecko... Jak ja cierpie!
Jezeli bedziesz taka durna jak ja i jednak sie z nim zwiazesz, przynajmniej nie staraj sie od razu o dziecko. Inaczej zapamietasz moje slowa do konca zycia!!!
Hej,powiem Ci tylko tyle--nie słuchaj nikogo zrób to co nakazuje rozum i serce ,masz rację tunezyjskie kobiety mają teraz więcej praw niż mężczyźni, nie myśl o religii wyznajesz swoją, on swoją i koniec tematu,nie wszyscy muzułmanie są fanatykami religijnymi i nie wszyscy namawiają swoje europejskie żony na zmianę religii,cierpią tylko te, które jak idiotki zaraz po poślubieniu muzułmanina zakładają chustę dla szpanu i aby mu się przypodobać,oni wtedy widzą ze taka zrobi wszystko co jej powie.Jeśli Cię kocha to taką jaka jesteś i uwierz mi nasza religia nie ma tu nic do tego, wierzymy w tego samego boga,muzułmanie szanują proroka Chrystusa i matkę Maryję.Życzę Ci szczęścia ,bo kochać i być kochaną to szczęście jakiego brakuje wielu kobietom,ja mogę być dumna ze swojego, które bardzo przypomina Twoje.
Jak znasz język niemiecki to wejdź na forum : http://www.1001geschichte.de/ jak nie to popros kogos zeby ci trochę potłumaczył- nawet odpłatnie- bo mozesz sobie zaoszczędzic wiele cierpienia.
Daj sobie spokoj.
Osobiście znam związki, w których to się udaje trzeba jednak wiedzieć kilka rzeczy. Pierwszą z nich jest odłam jego wiary, jeśli jest sunnitą to jest szansa że będzie spokój jeśli jest szyitą to najprawdopodobniej jak do niego pojedziesz może się okazać, że będziesz miała masakrę. Powiem tak serce nie sługa ale przejechałby się na kilka dni i pooglądał jego w jego środowisku. W końcu nie wszyscy muzułmanie są fanatykami.
kobieto lepiej zrezygnoj poki mozesz to sa chorzy ludzie pojedziesz i przepadniesz
Radzę zwiewać. Po pierwsze różnica kulturowa, po drugie jego religia jest najbardziej odrażającą religią jako w ogóle znam. Na moje nieszczęście zaczęłam się tym interesować i teraz uzależniam się właśnie od nadmiernej irytacji. Jego stosunek do ciebie się zmieni możesz być pewna. Jak nie za rok to później ale będziesz żałowała. I jak już wcześniej ktoś zauważył 'przepadniesz'
Dziewczyno,nie radziłbym Ci wchodzić w związek z muzułmaninem.Oni są z innego świata.Ich świat jest chory i beznadziejny. Jak chcesz normalnie żyć,poszukaj sobie Polaka,lub europejczyka.Arabowie to dno.
Niewielkie są różnice pomiędzy krajami islamu. Tunezja czerpiąc spore zyski z turystki, lekko złagodziła swoje obyczaje, pokazując swoją cywilizacje nieco podobną do zachodu. Jednak to tylko taki zewnętrzny strój, na pokaz. Ale nie o to tu chodzi. Arabowie przebywający okresowo w Europie, na studiach, lub w interesach dość chłodno kalkulują swoje małżeństwa z innowiercami. Po prostu uważają że mniejsze są koszty w ewentualnym małżeństwie, niż prowadząc życie "wolnego strzelca." Żona-europejka natomiast nigdy nie będzie zaakceptowana przez jego rodzinę i otoczenie, a po powrocie do swojego kraju nawet formalny rozwód nie będzie im potrzebny.Oni po prostu tego nie uznają, bo to jest im niepotrzebne. A tak na marginesie, w każdym kraju arabskim, tak zwany "podryw dziewczyny" jest absolutnie niemożliwy. To traktowane jest jako sprawa najwyższego honoru rodziny i jeżeli nie kończy się małżeństwem ,to może nawet kosztować życie. Z tego więc powodu nawet taka zwykła turustyka do Europy jest dość popularna.
Ja dziewczyna z Polski - On chłopak z Tunezji muzułmanin
Zgłoś do usunięcia | Link
Zakochałam się w chłopaku z Tunezji, a jego wiarą jest islam. Jeśli wierzyć jego sowom, a chce wierzyć, on zakochał się też we mnie. Nie wiem co mam robić bo on mieszka tam a ja tu. Jednak cały czas rozmawiamy ze sobą codziennie na msn przez kamer. Parę razy też mówiliśmy o naszej wspólnej przyszłości, ale nigdy nie poruszyliśmy tematu religii. Kiedy pytam się mamy co mam w takiej sytuacji zrobić, mówi że to moja decyzja bo to moje życie i muszę sama zadecydować co z nim zrobię, jednak z jednej strony się boje. Wiem jednak, że w Tunezji jest trochę inne prawo niż w innych krajach islamskich. W Tunezji kobiety mają więcej praw m.in. zniesienia wielożeństwa, zniesienia noszenia tradycyjnych chust przez kobiety, kontrolowania rozwodów przez sądy (w tym równych praw do dzieci), dopuszczenia kobiet do szkół, parlamentu, władzy i innych form życia publicznego. Jednak mimo wszystko mam totalny mętlik w głowie....i chciałabym się kogoś poradzić....