Re: jak podłączyc laptopa do tv przez kabel hdmi??
Napisał(a): grandekochones -
tylko w lapie będziesz musiał przełączyć na ekran zewnętrzny i dzwięk w ustawieniach karty muzycznej żeby ci przez HDMI przepływał...
Napisał(a): syska1987 -
Wystarczy odpowiedni kabel i komputer sam Ci się skonfiguruje z telewizorem - Ty tylko czytaj polecenia i dawaj OK wedle uznania. Przed pierwszym podłączeniem laptopa do tv byłam przekonana, że to ogromne wyzwanie dla laika kompuerowego, a okazało się dwuminutowym procederem:)
Napisał(a): Gość -
w tym LG wybierasz zrodlo sygnalu na zewnetrzne, kabel hdm do lapka i do tv, i w sumie powinno działac :)
Napisał(a): inotoma -
w moim LG wystarczy kabel z kompa podpiac pod TV w kompie ustawic odpowiednie wyjscie grafiki w tv wejscie sygnału i poprostu działa
Napisał(a): soulax3 -
a ja mam pytanie też z tej beczki.. tylko że ja chciałbym podpiąć kabel hdmi z laptopa (acer aspire 5750G- ma wejście HDMI). do dekodera ferguson ariva(ma wejście HDMI) i teraz pytanie czy to zadziała? i jeżeli tak to proszę o odpowiedz jak to zrobić?
PS. dekoder jest oczywiście podczepiony do tv kablem euro. I nie wiem czy przez dekoder prześle się sygnał do tv.? (obraz i audio) prosz. o szybką odp.
przepraszam że odświeżam stary temat.
jak podłączyc laptopa do tv przez kabel hdmi??
Napisał(a): Gość -
Zgłoś do usunięcia | Link
mam laptopa SONY VAIO VGN-FW351J z wejsciem HDMI i właśnie chcę go podłączyć do tv lg 42' który tez ma wejście HDMI.
jak mam to zrobić?czy będę musiał coś ustawiać w karcie graficznej.mam kartę graficzną:Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD.POMOCY