Reklama

Jak podłączyć TV Sony do internetu? (5)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1851

Jak podłączyć TV Sony do internetu?

Napisał(a): Gość -

Proszę o pomoc w podpięciu mojego nowego TV Sony Bravia EX710 to netu. Wiem, że ten model ma taką opcję, ale tylko przez kabel sieciowy. U mnie router stoi w drugim pokoju i nie mam jak przeciągnąć kabla. Czy jest możliwość bezprzewodowego podłączenia? Widziałem kartę na USB zgodną z tym sprzętem, ale jest droga (sony) i jednocześnie zajmuje USB, z którego korzystam do oglądania filmów z pendrive.

INTERIA.PL

Re: Jak podłączyć TV Sony do internetu?

Nie kupuj klucza na USB, szkoda kasy :). Do współpracy z telewizorem wystarczy AP, który będzie odbierał sygnał z Twojego routera. Równie dobrze, a może nawet lepiej jest kupić sprzęt dedykowany specjalnie do telewizorów: adapter netgear WNCE2001, chodzi na allegro za uczciwe pieniądze. U mnie śmiga w standardzie N z tv panasonica. W jakim standardzie masz router?

Dzięki za odpowiedź. Router mam 802.11n, czyli 300 mbps. Wiesz może czy ten adapter Netgeara będzie współpracował z moim modelem Sonego? Jeśli nie to jaki konkretnie model Access Pointa polecasz?

Powinno działać, w końcu to adapter przeznaczony do telewizorów. Jeśli masz wątpliwości zawsze można zapytać sprzedawcę w sklepie, czy na allegro. Dodatkowo masz polskie forum tej firmy-netgearclub.pl.

http://chomikuj.pl/?page=319975]KLIKNIJ TU

jest to link do strony z której możesz pobrac
GRY
FILMY
OBRAZY
MUZYKE
DOKUMETY
PORADNIKI
E-BOOKI
XXX
I CO DUSZA ZAPRASZA

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak podłączyć TV Sony do internetu?