Re: Jak politycy marnotrawią pieniądze podatników
Napisał(a): SzybkiBadacz -
No to ukróć.
Napisał(a): stas266 -
Zle!!! Szukają oszcędności u podatników a sami żyją ponad stan.
Napisał(a): jks06 -
SzybkiBadacz No to ukróć.
To jest odpowiedź typu, nic nie możesz mi zrobić. Pan Schetyna oświadcza, że dla tego rządu i tej koalicji nie ma alternatywy. Robią więc co chcą, preferując np. tzw wybitnych specjalistów na umowach biznesowych.
Dziś słyszymy, że nie ma wyjścia, b. dyrektor NCS musi otrzymać premię. Umowa została tak skonstruowana, że nawet gdyby nic nie zrobił, "nagroda" i tak by mu sie należała.
Węgrzy z podobnym cwaniactwem dobrze sobie poradzili, nakładając na takie tantiemy bardzo wysoki podatek, tym sposobem wyłudzone pieniądze powracają do kasy państwa.
Skoro w Polsce bardzo szybko przyjęto specjalną ustawę podatkową tylko dla jednego zakładu - KGH-M, to nie widzę przeszkód aby podobną ustawę przyjąć w sprawie opodatkowania umów biznesowych. Wtedy można wypłacić taką premię "wybitnemu specjaliście" po potąceniu odpowiedniego podatku, wszystko będzie zgodnie z prawem.
Napisał(a): SzybkiBadacz -
jks06SzybkiBadacz No to ukróć.To jest odpowiedź typu, nic nie możesz mi zrobić. Pan Schetyna oświadcza, że dla tego rządu i tej koalicji nie ma alternatywy. Robią więc co chcą, preferując np. tzw wybitnych specjalistów na umowach biznesowych.
Dziś słyszymy, że nie ma wyjścia, b. dyrektor NCS musi otrzymać premię. Umowa została tak skonstruowana, że nawet gdyby nic nie zrobił, "nagroda" i tak by mu sie należała.
Węgrzy z podobnym cwaniactwem dobrze sobie poradzili, nakładając na takie tantiemy bardzo wysoki podatek, tym sposobem wyłudzone pieniądze powracają do kasy państwa.
Skoro w Polsce bardzo szybko przyjęto specjalną ustawę podatkową tylko dla jednego zakładu - KGH-M, to nie widzę przeszkód aby podobną ustawę przyjąć w sprawie opodatkowania umów biznesowych. Wtedy można wypłacić taką premię "wybitnemu specjaliście" po potąceniu odpowiedniego podatku, wszystko będzie zgodnie z prawem.
Zieeewww... ty też ukróć, przyjmij ustawę, najpierw zrób projekt tej ustawy, przepchij przez Sejm itd.... zieeewww
Napisał(a): Gość -
No nie każdy Poseł jest taki sam i marnotrawi ciężko zarobione pieniądze podatników wbrew niektórych opinii są tacy co do sejmu jadom komunikacją państwową starają się jak najmniej
wydawać pieniędzy .A co do pensji każdy chce mieć za pracę zapłacone...nawet ja nie chciałabym pracować charytatywnie każdy ma prawo do wynagrodzenia...każdy z was gdyby został Posłem to pewnie też by ciągnął z każdej strony taka jest nasza ludzka natura...
za duzo otrzymuja dać wynagrodzenie śdednia krajową to przestaną sie tam pchać ograniczyć liczbę posłow do 200 , zlikwidować senat , i kasa jest zaraz acha jeszcZe niech wszyscy ...wszyscy płacą składki obowiązkowe zlikwidować ,,tak zlikwidować przywileje wszak to...demokracja jest już
Napisał(a): 5jk08 -
gość za duzo otrzymuja dać wynagrodzenie śdednia krajową to przestaną sie tam pchać ograniczyć liczbę posłow do 200 , zlikwidować senat , i kasa jest zaraz acha jeszcZe niech wszyscy ...wszyscy płacą składki obowiązkowe zlikwidować ,,tak zlikwidować przywileje wszak to...demokracja jest już
Już dawno pisałem na temat ilości posłów.
Faktycznie taka ilość posłów w tym kraju to farsa,trzech posłów na każde województwo w zupełności wystarczy,co do senatu to nie jestem za likwidacją ale jeden senator w województwie wystarczy.Co za tym idzie mniejsza rzesza urzędników w biurach poselskich i senatorskich tutaj drzemią olbrzymie oszczędności.
jak marnotrawią? po prostu wydają nasze podatki
Politycy MARNOTRAWIĆ zaczęli od antypolskiego KONKORDATU-ok.10mld/riok,a DALEJ to juz różne WYŁUDZENIA kasy dla swoich, np. ODPRAWY dla Rodzin zabitych w Tu-154M po 250 tys+ ZUS, Rodzin zabitych pilotów i żołnierzy. NIKT NIE był ubezpieczony,a kase WZIĘLI itd..
Jak politycy marnotrawią pieniądze podatników
Zgłoś do usunięcia | Link
Wydaje mi się, że pieniądze z kieszeni podatnika łatwo jest wydawać, zwłaszcza panom politykom. Bo łatwo jest „wyjąć” z cudzej kieszeni i wsadzić do swojej. A potrzeb jest tyle, że aż czasem brakuje w budżecie partii pieniędzy. W mojej opinii zbyt dużo pieniędzy idzie na kampanie wyborcze, na diety poselskie, podróże służbowe, samochody itp. Czy nie lepiej jakby troszkę ukrócić to marnotrawienie pieniędzy – chyba zastrzyk gotówki przydałby się w pewnych dziedzinach gospodarki bardziej niż w poselskiej kieszeni.
Na co najwięcej pieniędzy idzie z kieszeni podatników? W jaki sposób marnotrawią nasze pieniądze politycy i Rząd?