Reklama

Jak politycy marnotrawią pieniądze podatników (61)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4110

Re: Jak politycy marnotrawią pieniądze podatników

Napisał(a): jks06 -

gość

gość

jks06

SzybkiBadacz No to ukróć.

To jest odpowiedź typu, nic nie możesz mi zrobić. Pan Schetyna oświadcza, że dla tego rządu i tej koalicji nie ma alternatywy. Robią więc co chcą, preferując np. tzw wybitnych specjalistów na umowach biznesowych.
Dziś słyszymy, że nie ma wyjścia, b. dyrektor NCS musi otrzymać premię. Umowa została tak skonstruowana, że nawet gdyby nic nie zrobił, "nagroda" i tak by mu sie należała.
Węgrzy z podobnym cwaniactwem dobrze sobie poradzili, nakładając na takie tantiemy bardzo wysoki podatek, tym sposobem wyłudzone pieniądze powracają do kasy państwa.
Skoro w Polsce bardzo szybko przyjęto specjalną ustawę podatkową tylko dla jednego zakładu - KGH-M, to nie widzę przeszkód aby podobną ustawę przyjąć w sprawie opodatkowania umów biznesowych. Wtedy można wypłacić taką premię "wybitnemu specjaliście" po potąceniu odpowiedniego podatku, wszystko będzie zgodnie z prawem.

Jasne.. Węgry górą!!! Nawet dostęp do morza przez ten podatek sobie załatwili ;-)

Jeszcze niech sobie załatwią Jareczka-bis to dopiero się będzie działo.

Swoimi wypowiedziami dowodzicie, jak prawomyślni jesteście, jak karnie i pokornie przyjmujecie to, co oferuje wam postępowy świat, który potępia walczących o wolność i samodzielność. Wyśmiewano się z Kaczyńskich, którzy podjęli walkę z aferzystami i przestępcami, nazwano to łamaniem praw demokaracji i zamachem na swobody obywatelskie. Dziś podobnie postepuje demokracja europejska wobec Wiktora Orbana, stosując szntaż, stawiając ultimatum itp zabiegi.
Kiedyś przywódcy PRL jeździli po wskazówki do Moskwy, dziś Orbanowi, Tuskowi i in. wskazówki daje Bruksela, czy za darmo, czy w interesie obywateli ?!

INTERIA.PL

Napisał(a): Gość -

gość stękacie moi drodzy parafianie , a jak przychodza wybory , to siedzicie w domach , Oni sami sie wybierają i z WAs kpią!!

Na to wychodzi, że sami się wybierają, przykładem jest niejaki Stefan N. kóry po swoich "sukcesach" w poprzedniej kadencji, znów został "wybrany" - zastanawiam się przez kogo ? Nic nie robi poza pyskówkami w sejmie, a dieta poselska leci !!!

Proponuje zrobić symulację komputerową , która pokaże kiedy to wszystko pi.... .Zawsze uważałem , że najwyższą formą demokracji jest dyktatura . Prawica czy lewica , przecież to obłuda i cynizm , demokracja to chyba na Marsie jest . Niestety cywilizacja jest zaprogramowana na samozagładę i nie sądzę aby na to miał wpływ pojedynczy człowiek , który idzie oddac swój głos na mniejsze zło. Innego wyboru nie ma . Pozdrawiam i polecam uśmiech na co dzień.

gość Proponuje zrobić symulację komputerową , która pokaże kiedy to wszystko pi.... .Zawsze uważałem , że najwyższą formą demokracji jest dyktatura . Prawica czy lewica , przecież to obłuda i cynizm , demokracja to chyba na Marsie jest . Niestety cywilizacja jest zaprogramowana na samozagładę i nie sądzę aby na to miał wpływ pojedynczy człowiek , który idzie oddac swój głos na mniejsze zło. Innego wyboru nie ma . Pozdrawiam i polecam uśmiech na co dzień.

Trzeba wybrać Jarosława Kaczyńskiego na ,, Cesarza Polski ,, jest z inteligentów , nadaje się . Tylko że Cesarz by musiał się ożenić , żeby była ciągłość dynastii , a tu jest problem , bo pan Jarosław Kaczyński jest całkowicie nie czuły na wdzięki kobiet .

gość Dranie! Tu są nasze emerytury!

Teraz się drzesz o emerytury , ale jak trzeba było na nie pracować , to olałeś , darłeś się że trzeba zus płacić . a jak przyszło co do czego , to się wydzierasz o emeryturę . Trzeba było pracować to byś miał emeryturę . Ja przepracowałem 40 lat w kopalni i mam 3100 złotych emerytury i nie narzekam .

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak politycy marnotrawią pieniądze podatników