Re: Jak skutecznie oszczędzać?
Napisał(a): Gość -
Zacznij mniej jesc.Zaoszczedzisz na zakupach,a przy okazji bedziesz miala ladniejsza figure.Samopoczucie tez na pewno Ci sie poprawi :).
JA KUPIłAM SOBIE SKARBONKE TAKą DO ROZBICIA.
najlepiej zalozyc sobie konto oszczednosciowe w banku i przy wyplacie robic od razu wplate lub przelew na konto :) ja tak robie i oszczedzam a naleze raczej do rozrzutnych osob :)
polecam lekture: http://zlotemysli.pl/twojbiznesik,1/publication/show/6465/Inteligentne-oszczedzanie.html
A ja mam drugie konto, a które co miesiąc przelewam kwotę, jaka mi została z poprzedniego miesiąca-i aż jestem zdziwiona, ile tam się już uzbierało:) Mam też notes, w którym zapisuję wszystkie wydatki z konta-ale tylko opisując je np energia, bankomat itp. Na koniec miesiąca podliczam dochody, wydatki i wiem, ile dokładnie wydałam-a różnicę przelewam na to dodatkowe konto oszczędnościowe.Dzięki temu stać mnie na róźne wydatki-w granicach rozsądku oczywiście-i na wakacje i na różne przyjemności:) a jaka stabilizacja i satysfakcja:)
Gość Zacznij mniej jesc.Zaoszczedzisz na zakupach,a przy okazji bedziesz miala ladniejsza figure.Samopoczucie tez na pewno Ci sie poprawi :).
mniej jesć ? co za głupota , może niech od razu się zakopie pod ziemie
GośćGość Zacznij mniej jesc.Zaoszczedzisz na zakupach,a przy okazji bedziesz miala ladniejsza figure.Samopoczucie tez na pewno Ci sie poprawi :).mniej jesć ? co za głupota , może niech od razu się zakopie pod ziemie
aha i jeszcze jedno oszczędzać da się dopiero od zarobków 3000 netto
chcesz nadal grac w lotto i liczyc na fart?? nie czytaj tego: http://zlotemysli.pl/twojbiznesik,1/publication/show/6551/Od-zera-do-milionera.html
nie wiem masz moze konto swoje w banku to zalecalbym otworzyc nastepne oszczednosciowe i wplacac pol swojej wyplaty na te konto zapewniam napewno zaoszczedzisz
Jak skutecznie oszczędzać?
Zgłoś do usunięcia | Link
Jak to jest, niby oszczedzam od poczatku roku a tak naprawde jakoś bardzo nie odczułam ,ze mam wiecej kasy. Jak mam skutecznie sie za to zabrac?