Reklama

Jak skutecznie oszczędzać? (98)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 229
INTERIA.PL

Re: Jak skutecznie oszczędzać?

Napisał(a): Gość -

najlepiej zalozyc sobie konto oszczednosciowe w banku i przy wyplacie robic od razu wplate lub przelew na konto :) ja tak robie i oszczedzam a naleze raczej do rozrzutnych osob :)

A ja mam drugie konto, a które co miesiąc przelewam kwotę, jaka mi została z poprzedniego miesiąca-i aż jestem zdziwiona, ile tam się już uzbierało:) Mam też notes, w którym zapisuję wszystkie wydatki z konta-ale tylko opisując je np energia, bankomat itp. Na koniec miesiąca podliczam dochody, wydatki i wiem, ile dokładnie wydałam-a różnicę przelewam na to dodatkowe konto oszczędnościowe.Dzięki temu stać mnie na róźne wydatki-w granicach rozsądku oczywiście-i na wakacje i na różne przyjemności:) a jaka stabilizacja i satysfakcja:)

Gość Zacznij mniej jesc.Zaoszczedzisz na zakupach,a przy okazji bedziesz miala ladniejsza figure.Samopoczucie tez na pewno Ci sie poprawi :).

mniej jesć ? co za głupota , może niech od razu się zakopie pod ziemie

Gość

Gość Zacznij mniej jesc.Zaoszczedzisz na zakupach,a przy okazji bedziesz miala ladniejsza figure.Samopoczucie tez na pewno Ci sie poprawi :).

mniej jesć ? co za głupota , może niech od razu się zakopie pod ziemie

aha i jeszcze jedno oszczędzać da się dopiero od zarobków 3000 netto

nie wiem masz moze konto swoje w banku to zalecalbym otworzyc nastepne oszczednosciowe i wplacac pol swojej wyplaty na te konto zapewniam napewno zaoszczedzisz

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak skutecznie oszczędzać?