Re: Jak szkice i obrazy zacząć pomózcie
Napisał(a): Gość -
niezbedna sa ksiazki, zawsze sie do nich wraca..malarstwo Szyszkina jest b. piekne ale ja np. chce malowac plama i wyzbyc sie szczegolow wiec mam problem odwrotny do Twojego. Musisz duzo rysowac.. bardzo duzo! Wszystkiego mozna sie nauczyc wystarczy pasja! Powodzenia! pozdrawiam..
A.
Witam! Podaje adres strony : ( http://malarstwoimalarze.blogspot.com ) tam to co sukasz, podstawa nauki malarstwa. Powodzenia!
Napisał(a): dolceandvita -
kurs to zalezy od tego gdzie mieszkasz i jaki masz dostęp do tego, jesli chodzi o kursy to nie pakowałabym się w to. Może znajdź w swojej okolicy jakiegoś artystę, który udzieli Ci kilku podstawowych lekcji?
Zarejestruj się na "Forum - Malarskie" TessArt.pl
http://www.tessart.pl/smf/index.php, jest to największe forum internetowe w Polsce.
Tam znajdziesz wszystkie wiadomości jakie Ci potrzeba.
Wejdź na moja stronę www.obrazy-czantor.pl maluje trzy lata , na zadane pytanie otrzymasz na forum tysiac ogłupiajacych odpowiedzi ,idź swoją drogą jak ja
Witajcie,ja klasycznie, polecam książkę bądź ich serię.Książki chiszpańskiego artysty -
José M. Parramona pt."Jak Malować"
Pozdrawiam Sahraim :)
Napisał(a): kosio2011 -
tak jak SALVADOR DALI powiedział jak chcesz być malarz to maluj.
Jak szkice i obrazy zacząć pomózcie
Zgłoś do usunięcia | Link
Więc tak za zwyczaj ,zajmuje się elektroniką, religią, i tymi sprawami ........zawsze jednak było we mnie coś artystycznego,lubiłem coś tworzyć.....kocham uwielbiam piękno naturalne,,,kocham realistyczne obrazy...nie znam się na sztuce....takie obrazy przedstawiające pracujących ludzi w polu ,jakiś młyn,polną drogę itd.....moim ulubionym artystą jest Szyszkin.Lubię tworzyć widoki ,nie koniecznie je przerysowywać,ale problem jest w tym ,że ,źle mi wychodzą szczegóły
w sumie pod względem szczegółów to jestem nisko,,,cień perspektywa itd
Chciałbym wiedzieć,poznać techniki rysowania malarskie ,żeby moje rysunki były bardziej realistyczne,żeby miały ducha, Ci którzy lubią Szyszkina napewno rozumieją.Jeżeli chodzi o mój poziom rysunku to może jestem wstanie stworzyć dobrze bardzo ogólny zarys,ale w sumie bardzo słabo rozumiem perspektywę i w ogóle moja wiedza na ten temat jest mała.
Czy może mnie ktoś naprowadzić na jakiś kurs lub na coś co pomoże mi poznać tą nie zbędną wiedzę do tworzenia realistycznych rysunków,obraz.jakieś sugestie??