Reklama

jak to jest? (5)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 12
INTERIA.PL

Re: jak to jest?

Napisał(a): xenia64 -

Jeżeli kibicujesz jakiejś drużynie, mecz nie jest nudny. Nie ma nic fantastyczniejszego od meczu żużlowego swojej drużyny i to jeszcze na żywo - na stadionie. Jestem z Wrocławia, wierz mi ,wiem co piszę:D To wciąga jak nie wiem i ani się obejrzysz, a nie widzisz świata poza tym sportem, szczególnie w niedzielne popołudnie...Do tego jeszcze ta atmosfera na trybunach - zupełnie nie przypomina atmosfery na meczach piłkarskich . Na ligę żużlową przychodzą całe rodziny z malutkimi dziećmi nawet. Tam tzw. 'kibole' nie istnieją w ogóle; owszem , pojawiaja się, demolują stadion, ale są to kibice tj. - 'kibole' - PIŁKARSCY i pojawiają się wyłącznie, gdy pauzuje liga piłkarska, np. podczas Mistrzostw Świata w piłce nożnej. Posiadanie więc świra na punkcie żużla jest powszechne, ale myślę, że to...zdrowy świr;)

Napisał(a): Gość -

Gusta są różne, niektórzy nie lubią piłki nożnej, a inni lubią szachy i krykieta. Podobnie jak w piłce zdarzają się mecze w których nic się nie dzieje, tak i w żużlu są spotkania mniej lub bardziej ciekawe. Widocznie nie trafiłeś na to co w żużlu najlepsze, efektowne akcje mijanki i walkę do ostatnich metrów, no i oczywiście żużel transmisje telewizyjnej to nie to samo co na stadionie. A kibiców speedway ma całkiem sporo, wystarczy zapoznać się ze statystykami frekwencji na stadionach :-)

---
http://telewizjanazywo.boo.pl/t/zuzel/

Napisał(a): krobiel -

dokładnie. Jedni lubią gapić się na 22 latających facetów za piłką. Przez 90 minut często nie widzimy żadnej bramki. Czy nie uważasz, że czasami też nie warto się podniecać i piłką?

Żużel ma w sobie dużo zabawy. Jest dużo akcji, walka na torze. Na stadionie wspaniała atmosfera i mało przypadku wandalizmu. Raczej jest spokojnie i jest to sport rodzinny. Przychodzą tam wszyscy i można miło spędzić weekend na sportowo. Pozdrawiam!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: jak to jest?