Re: jak urządzić garaz ?????????
Napisał(a): Gość -
normalnie
To zależy czy jesteś piekarzem czy kominierzem......
Gość witam mam dość niesptykane pytanie jak wy byscie urządzili garaz swoj mały garaż jakie narzędzia co i gdzie kupić pomocy
witam.Ja tez postawiłem garaż miesiąc temu,i na szczęście wiem jak go nie urządzać bo obok teść ma taki sam.Pomagałem mu go wyposażyć itd,a w tej chwili nie ma tam jak wejść.GRACIARNIA! Na pewno potrzebujesz metalowego regału co najmniej 8-10 półek.Można je kupić do samodzielnego montażu.Na wprost wejścia fajną sprawą byłaby szafka z solidnym blatem i szufladami (jako warsztacik).Tablica z dużą ilością pojemniczków do dokupowania bo znalezienie np. wentli nakrętek,podkładek itd zabiera czasami więcej czasu niż sama praca..Nad nią jarzeniówka. Oświetlenie? Lepiej więcej punków świetlnych o małej sile niż jedno o dużej. Maszyny? Na pewno małe imadełko,szlifierka stołowa.Narzędzia. Wkrętarka akumulatorowa,wtedy nie trzeba wiertarki,szlifierka kątowa (czyli FLEX,GUMóWKA,DIAKSA, zwą różnie).Zestawy kluczy płaskich,oczkowych,nasadowych z grzechotką dużą i małą. Klucze od 6 do 36. Kombinerki samozaciskowe.Klucze typu 10,13,17,22 najlepiej po dwa.Na ścianie wieszaki na zmianę kół,lub podwieszane.Kable do rozruchu,prostownik,kontrolka napięcia 12V.Ja mam nad szafką lustro pod sufitem przy jarzeniówce więc to jakby dwie żarówki.Kosz na śmieci,i pojemnik na płyny.Reszta czyli wkrętaki itd to chyba jasne.Zawsze kłaść na miejsce narzędzia,i mamy porządek.Napisałem tyle bo tak niekonkretnie zadałeś pytanie.Pozdrawiam
Sony witam.Ja tez postawiłem garaż miesiąc temu,i na szczęście wiem jak go nie urządzać bo obok teść ma taki sam.Pomagałem mu go wyposażyć itd,a w tej chwili nie ma tam jak wejść.GRACIARNIA! Na pewno potrzebujesz metalowego regału co najmniej 8-10 półek.Można je kupić do samodzielnego montażu.Na wprost wejścia fajną sprawą byłaby szafka z solidnym blatem i szufladami (jako warsztacik).Tablica z dużą ilością pojemniczków do dokupowania bo znalezienie np. wentli nakrętek,podkładek itd zabiera czasami więcej czasu niż sama praca..Nad nią jarzeniówka. Oświetlenie? Lepiej więcej punków świetlnych o małej sile niż jedno o dużej. Maszyny? Na pewno małe imadełko,szlifierka stołowa.Narzędzia. Wkrętarka akumulatorowa,wtedy nie trzeba wiertarki,szlifierka kątowa (czyli FLEX,GUMóWKA,DIAKSA, zwą różnie).Zestawy kluczy płaskich,oczkowych,nasadowych z grzechotką dużą i małą. Klucze od 6 do 36. Kombinerki samozaciskowe.Klucze typu 10,13,17,22 najlepiej po dwa.Na ścianie wieszaki na zmianę kół,lub podwieszane.Kable do rozruchu,prostownik,kontrolka napięcia 12V.Ja mam nad szafką lustro pod sufitem przy jarzeniówce więc to jakby dwie żarówki.Kosz na śmieci,i pojemnik na płyny.Reszta czyli wkrętaki itd to chyba jasne.Zawsze kłaść na miejsce narzędzia,i mamy porządek.Napisałem tyle bo tak niekonkretnie zadałeś pytanie.Pozdrawiam
No cóż - tylko kilka regałów i dużo miejsca, żeby można było w tym garażu odpowiednio zadbać o samochód. Nie zapomnij też o wyposażeniu garażu - w dobrym garażu jest zawsze kilka takich podstawowych rzeczy. Prostownik, zapasowy akumulator, latarka, no i kosmetyki do samochodu (wg. uznania - mogę polecić all4auto, ja tam kupuję, mają bardzo fajne gadżety.)
Napisał(a): Burha -
Odpowiedź wcale nie jest taka jednoznaczna. Że "normalnie" to żadna odpowiedź. I garaże, i pomieszczenia gospodarcze mogą być ładne, jak reszta domu. Polecam to: http://www.swiatrezydencji.pl/architektura/posesja/garaz-na-luksusowy-samochod Szczególnie aranżacja na pierwszym zdjęciu przypadła mi do gustu - szara podłoga, drewno na ścianie i zimne światło. Piękno według mnie, tkwi w prostocie i nawet garaż można sobie urządzić : )
Pozdrawiam
Napisał(a): Burha -
A co do narzędzi - przedmówca już to wszystko ładnie ujął ; )
Napisał(a): Zenofacvy -
http://www.narzedziowy.pl/
masz tam duży wybór narzedzi, polecam sam często u nich kupuje
jak urządzić garaz ?????????
Zgłoś do usunięcia | Link
witam mam dość niesptykane pytanie jak wy byscie urządzili garaz swoj mały garaż jakie narzędzia co i gdzie kupić pomocy