Reklama

Jak walczyć z mobbingiem? (33)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 200

Jak walczyć z mobbingiem?

Napisał(a): Gość -

Mobbing - oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.

Co sądzicie o mobbingu? Czy jesteście ofiarami mobbingu?

Ja byłem i to nie było przyjemne. Gnębienie, zastraszanie, itd. Chciałem się postawić, nie dać robić z siebie ofiary, lecz jednak skończyło się na tym, że zmieniłem pracę. I to było najlepsze rozwiązanie.

Jest sens się mścić później na "mobbingujących"?

INTERIA.PL

Re: Jak walczyć z mobbingiem?

Wyraźnie zasygnalizuje co ci się nie podoba w cztery oczy. A gdy ośmiesza się publicznie przy pozostałych pracownikach, stanowczo zwróć grzeczną uwagę, że tobie się to nie podoba i nie będziesz tolerował takich zachowań z jego strony. Szefowie są uczuleni na wszelkie podważanie ich autorytetu przy pozostałych pracownikach. Jak będzie próbował cie zdyskredytować w ich oczach, zwróć mu kolejną pouczająca uwagę, że takie sprawy załatwia się w cztery oczy, a nie na forum publicznym. W ten sposób uzyskasz również aprobatę pozostałych pracowników, a szef poczuje się ośmieszony.

Pamiętaj, jak rozmawiasz argumentując swoje racje rób to ze stoickim spokojem i pewnością siebie. Twój przełożony wtedy zaczyna passować. Najlepiej będzie, jeśli rzeczywiście sam sobie nie masz nic do zarzucenia. Twoja wiarygodność jest wtedy prawdziwa, a spokój uzasadniony ;)

-Porozmawiać z pewną grupą ludzi,załatwić pewne materiały do produkcji malego pakunku,i pokazać takiej mendzie ,że takie zabawy mogą się jemu żle skończyć!

najlepiej nagrywać takie sytuacje dyktafonem czy kamerka w telefonie lub też mozna kupic na ebay długopis z wmontowaną kamerą i tylko czekać az sytuacja sie powtórzy, wtedy spokojnie mając niezbity dowód trzymamy szefa za jaja, nie wiem jak w Polsce ale w Aglii czy Irlandii mozna wyrwać porządne odszkodowanie za mobbing, do tego szef nie może cie zwolnić za to że sie go podało do sądu czy do związków zawodowych

Gość Wyraźnie zasygnalizuje co ci się nie podoba w cztery oczy. A gdy ośmiesza się publicznie przy pozostałych pracownikach, stanowczo zwróć grzeczną uwagę, że tobie się to nie podoba i nie będziesz tolerował takich zachowań z jego strony. Szefowie są uczuleni na wszelkie podważanie ich autorytetu przy pozostałych pracownikach. Jak będzie próbował cie zdyskredytować w ich oczach, zwróć mu kolejną pouczająca uwagę, że takie sprawy załatwia się w cztery oczy, a nie na forum publicznym. W ten sposób uzyskasz również aprobatę pozostałych pracowników, a szef poczuje się ośmieszony.

Pamiętaj, jak rozmawiasz argumentując swoje racje rób to ze stoickim spokojem i pewnością siebie. Twój przełożony wtedy zaczyna passować. Najlepiej będzie, jeśli rzeczywiście sam sobie nie masz nic do zarzucenia. Twoja wiarygodność jest wtedy prawdziwa, a spokój uzasadniony ;)

Co to oznacza "passować"? Niedługo będzie bossowanie, hossowanie, rozzmawianie, itd.

Co to oznacza "passować"? Niedługo będzie bossowanie, hossowanie, rozzmawianie, itd.

Następny święto*&liwy polonista się znalazł... Jak rozumiesz - to o to autorowi chodziło. Jak nie rozumiesz, to widocznie mało domyślny jesteś i się nie odzywaj.

Pewnie w trosce o czytość ojszczystego języka zamiast laptop mówisz nałonnik, zamiast toster - opiekacz do grzanek a zamiast interface będzie międzymordzie ?

Wszędzie pełno oszołomów :-(((

tesz mam doczynienia z mobingiem to okropne jak mozna ponizac czlowieka ale to jest niedoruszenia nasza pani dyrektor robi co chce mimo ze jest to firma z kapitalem niemieckim wyzywa pracownikow od debili kretynow i bezmozgowcow a wyzwiska typu ty h ty k iwiele innych atrakcji slownych to norma w tym zakladzie ludzie sa zastraszeni i boja sie swobodnie oddychac a co dopiero dzialac

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak walczyć z mobbingiem?