Re: Jak załatwić wykreślenie z BIK?
Napisał(a): Gość -
zobacz sobie tuttaj:
http://dobre-pozyczki.blogspot.com
Problemy z kolejnym kredytem "dzięki" BIK możesz mieć tylko wtedy, gdy:
- jesteś zbyt mocno zadłużony (i nie powinieneś brać kolejnego kredytu)
- jesteś niesolidnym kredytobiorcą (nie spłacasz długów).
Jeżeli wszystko z Twoimi finansami jest OK i w przeszłości spłacałeś swoje zobowiązania terminowo, to BIK w niczym Ci nie przeszkodzi a nawet pomoże (bo bank będzie wiedział, że jesteś solidnym klientem).
Okres wypowiedzenia to nawet 5 lat, ja dowiedziałem się o ty, że jestem w BIK-u przez przypadek podczas próby wzięcia kredytu. Okazało się, że bank z którego konta wcześniej zrezygnowałem popełnił błąd na moja niekorzyść nie informując mnie rzetelnie o zaległej kwocie rzędu 13zł :) i z tego powodu zostałem wessany w wir problemowy. Na szczęście po mocnych rozmowach z przedstawicielami banku udało mi się wpłynąć na utajnienie moich danych na liście bo na pewno nie zostaniesz skreślony. Nie z mojej winy znalazłem się w poważnych tarapatach, na szczęście już po sprawie
zobacz sobie tu: http://kredytkonsolidacyjny.blogspot.com
Zobacz np. na www.forum-kredytowe.pl Tam często padają takie pytania. Szczególnie warto zajrzeć do działu "Dla zadłużonych". Tam raczej uzyskasz podpowiedzi ludzi w takiej sytuacji jak twoja.
Z tego co się orientuję, to z BIK wykreśla ciebie bank, który tam zamieścił wpis.
zmień nazwisko i adres
"Sprawni” - Fundacją na Rzecz Osób Niepełnosprawnych KRS: 0000149366.z dopiskiem dla Ryszarda Banasia wpisz tak w PIT ten 1%
Masz kłopoty ze spłatą kredytów nie martw się pomożemy Ci, zapraszam tu > http://superkredyt.ebroker.pl/oddluzanie.html . Odzyskaj wolność finansową i spłać wszystkie swoje długi jednym kredytem oddłużeniowym z taką ratą na jaką Cię stać.
Gość Problemy z kolejnym kredytem "dzięki" BIK możesz mieć tylko wtedy, gdy:
- jesteś zbyt mocno zadłużony (i nie powinieneś brać kolejnego kredytu)
- jesteś niesolidnym kredytobiorcą (nie spłacasz długów).
Jeżeli wszystko z Twoimi finansami jest OK i w przeszłości spłacałeś swoje zobowiązania terminowo, to BIK w niczym Ci nie przeszkodzi a nawet pomoże (bo bank będzie wiedział, że jesteś solidnym klientem).
Niestety, w życiu to nie zawsze jest tak prosto... Koleżanka chciała wziąć kredyt i tu bank poinformował ją, że widnieje ona w BIK. Mocno się zdumiała, bo nie brała nigdy kredytów, a wszystkie rachunki płaci terminowo. Po zapytaniu w BIK okazało się, że zaległość jest sprzed... 8 lat (!) i wynosi 13 zł. Po prostu, przed 8 laty nabyła na raty lodówkę czy tam pralkę i spłacała raty wg podanego jej harmonogramu. Po spłacie ostatniej podanej raty przestała się interesować płatnością, a do domu nie przyszedł ŻADEN monit. Gdyby wiedziała, że zalega, toby przecież zapłaciła. A tak przez jakąś pomyłkę, jakieś niedopatrzenie... BIK.
Jak załatwić wykreślenie z BIK?
Zgłoś do usunięcia | Link
BIK, czyli Biuro Informacji Kredytowej to taki rejestr, do którego bardzo łatwo się dostać, lecz trudno się z niego wypisać. W BIK są przechowywane informacje o danych osobowych kredytobiorców, dane na temat zobowiązań wobec Banków i informacje o zadłużeniu. Można mieć problemy z uzyskaniem późniejszego, kolejnego kredytu gdy nasze dane widnieją na liście BIK. Chciałbym żebyście doradzili mi jak się można wypisać z tego rejestru BIK?
Jak można załatwić skreślenie z listy? Jak długo się czeka???
Jakie macie doświadczenia związane z Biurem Informacji Kredytowej?