Reklama

Jak załatwić wykreślenie z BIK? (36)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 3125

Re: Jak załatwić wykreślenie z BIK?

Napisał(a): Gość -

BIK, czyli Biuro Informacji Kredytowej to taki rejestr, do którego bardzo łatwo się dostać, lecz trudno się z niego wypisać. W BIK są przechowywane informacje o danych osobowych kredytobiorców, dane na temat zobowiązań wobec Banków i informacje o zadłużeniu. Można mieć problemy z uzyskaniem późniejszego, kolejnego kredytu gdy nasze dane widnieją na liście BIK. Chciałbym żebyście doradzili mi jak się można wypisać z tego rejestru BIK?

Jak można załatwić skreślenie z listy? Jak długo się czeka???
Jakie macie doświadczenia związane z Biurem Informacji Kredytowej?

INTERIA.PL

BIK, czyli Biuro Informacji Kredytowej to taki rejestr, do którego bardzo łatwo się dostać, lecz trudno się z niego wypisać. W BIK są przechowywane informacje o danych osobowych kredytobiorców, dane na temat zobowiązań wobec Banków i informacje o zadłużeniu. Można mieć problemy z uzyskaniem późniejszego, kolejnego kredytu gdy nasze dane widnieją na liście BIK. Chciałbym żebyście doradzili mi jak się można wypisać z tego rejestru BIK?

Wszystko zależy od banku, niemniej bank ma 30 dni na rozpatrzenie Twojej reklamacji. W praktyce może się to przeciągnąć, gdyż ja w odpowiedzi dostałam po 3 tygodniach, że moja reklamacja wymaga dłuższego "procedowania" jak to określili. Ogólnie to trwało 3 miesiące ale w końcu się jakoś udało...

http://www.czyszczenie-bik.blogspot.com

REDUKCJA DŁUGÓW - CZYSZCZENIE BIK
POTRZEBUJESZ ZMNIEJSZENIA RAT KREDYTU ?
CHCESZ NOWEGO KREDYTU A ZE WZGLĘDU NA ZŁĄ HISTORIE W BIK ŻADEN BANK NIE CHCE CI UDZIELIĆ

ZAPRASZAMY NA STRONĘ

www.czyszczenie-bik.blogspot.com

gość

http://www.czyszczenie-bik.blogspot.com

REDUKCJA DŁUGÓW - CZYSZCZENIE BIK
POTRZEBUJESZ ZMNIEJSZENIA RAT KREDYTU ?
CHCESZ NOWEGO KREDYTU A ZE WZGLĘDU NA ZŁĄ HISTORIE W BIK ŻADEN BANK NIE CHCE CI UDZIELIĆ

ZAPRASZAMY NA STRONĘ

www.czyszczenie-bik.blogspot.com

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak załatwić wykreślenie z BIK?