Re: Jak założyć sklep internetowy?
Napisał(a): Gość -
Na pewno będziesz musiał pójść do jakiejś agencji, żeby zrobiła Ci taki sklep. Jest to przewidywalny koszt około 10 tysięcy złotych. Do tego przyda Ci się jakiś dobry przewoźnik, typu broker kurierski AIN. Pamiętaj, żeby nie ryzykować z Pocza Polską - bo to wszystko okaże się totalną klapą.
powodzenia!
Jest dużo firm, które zajmują się dzierżawą sklepów internetowych - więc to nie jest jakiś tam szczególny problem. Gorzej z wypromowaniem się w sieci, bo wiadomo, że jest to podstawa egzystencji sklepu internetowego. Dlatego dobrze jest się zaopatrzyć w jakąś firmą, która kompleksowo zajmuje się promocją firm w sieci. Np. firmy.net i ich katalog, to chyba całkiem dobra opcja.
Przede wszystkim musisz założyć działalność gospodarczą - warto przed założeniem działalności zakręcić się za jaką dotacją z UE lub urzędu pracy - zawsze można sobie sprzętu kupić za free kasę ;p
Następnie musisz rozejrzeć się za dostawcą / hurtownią z któej będziesz brał towar.
Jak już będzie wiadome czym handlować nastało trzeba pomyśleć o sklepie internetowym - i tu jest kilka opcji:
- sklep internetowy na własność
- sklep w abonamencie miesięcznym
- sklep na darmowym oprogramowaniu
- sklep na sprawdzonym komercyjnym oprogramowaniu
Jak już jest sklep to trzeba ostro myśleć o reklamie w internecie i tu form jest wiele:
- pozycjonowanie
- katalogi stron i sklepów
- linki sponsorowane
- fora dyskusyjne
- portale / serwisy tematyczne
Zlecając kompleksową reklamę firmie (nawet nie mówię tu o AGENCJI) należy przygotować się w najbiedniejszej formie na kilka stówek miesięcznie - jeśli chce się mieć full opcję to kilka tysiączków na pewno poleci na miesiąc (zależy jeszcze od branży). Trzeba jeszcze uważać co firma będzie próbowała ci sprzedać - np jakie hasła kluczowe przy pozycjonowaniu, bo może się okazać że hasła nie przyniosą zbyt dobrych efektów - czyli będzie mało klientów a i tak bedzie trzeba płacić co miesiąc za pozycjonowanie.
Jest jeszcze nowa opcja, która daje najkorzystniejsze warunki:
- sklep z indywidualnie zaprojektowaną szatą graficzną za FREE
- domena + dobry hosting za FREE
- do tego pełen pakiet e-marketingu w rozliczeniu prowizyjnym od sprzedaży.
Wydaje się to być najlepszą opcją dla firm/osób nie posiadających dużego budżetu i szerokiej wiedzy z zakresu e-marketingu. Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej anataro.pl
Stalowy88 Na pewno będziesz musiał pójść do jakiejś agencji, żeby zrobiła Ci taki sklep. Jest to przewidywalny koszt około 10 tysięcy złotych. Do tego przyda Ci się jakiś dobry przewoźnik, typu broker kurierski AIN. Pamiętaj, żeby nie ryzykować z Pocza Polską - bo to wszystko okaże się totalną klapą.
powodzenia!
Jeżeli nadal szukasz takiej agencji, to chyba bedę mógł polecić Ci jedną. Znajomy korzystał z ich usług i był bardzo zainteresowany. Podam Ci nawet ich stronkę www.itl.pl, tam powinienes znalezc ich dokladny opis oferty
jak chcesz prowadzic normalny biznes to musi byc dzialanosc. kumpel z ap dziala na alle... i mial problemy z US. wg mnie jesli mysli sie powaznie to zalozenie firmy to podstawa. a co do sklepu www to nie zgodze sie z poprzednikiem. sa darmowe gotowce, np. allegro. nie zamowilbym tez sklepu za 10 od firmy bog wie jakiej. sa firmy ktore zyje z tego i udostepniaja swoje oporogramowanie na zasadzie licencji. za 2-3 tys jest po temacie.
W sumie to nigdy nie zastanawiałam sie nad tym, a bardzo często korzystam z usług różnych internetowych sklepów, ostatnio udało mi się okazyjnie kupić laptopa w CSEIE, allegro jakoś nie ufam, odkąd kupiłam straszny bubel... wydaje mi się, że prowadzenie sklepu tego typu jest działalnością gospodarczą jak każda inna, wobec tego prawdopodobnie wymaga rejestracji.
witam, sama od jakiegoś czasu myślę o otwarciu sklepu internetowego, rozglądałam się trochę za różnymi dostawcami towaru i znalazłam profesjonalną hurtownie dla sklepów internetowych KECJA, importuja zabawki, modele i nie tylko, mają ciekawe warunki współpracy, GORĄCO POLECAM, WWW. kecja.com
Zamiast szukać jakieś agencji warto rozważyć opcje skorzystania z platformy sklepowej, co się wydaje sensowniejszym rozwiązaniem w tym wypadku. Sensownie prezentuje się dziecko home click shop, z mojego punktu widzenia i dla zaawansowanych i dla tych kompletnie zielonych w temacie.
lolajagoda Zamiast szukać jakieś agencji warto rozważyć opcje skorzystania z platformy sklepowej, co się wydaje sensowniejszym rozwiązaniem w tym wypadku. Sensownie prezentuje się dziecko home click shop, z mojego punktu widzenia i dla zaawansowanych i dla tych kompletnie zielonych w temacie.
Co do platform home to rzeczywiście można spokojnie w to uderzać nie mając generalnie zielonego pojęcia o ebiznesie i to poczytuję za dużą zaletę. Poza standardowym "krok po kroku" dysponują jeszcze czymś w rodzaju przewodnika rozwijaj.home.pl. Co do platform sklepowych to zdecydowanie warto "zgrać usługi", zwłaszcza jak masz np. hosting u konkretnego "dostawcy" to platforma pewnie też warta uwagi " w pakiecie".
Jak założyć sklep internetowy?
Zgłoś do usunięcia | Link
Cześć
Chciałbym was zapytać, jak założyć sklep internetowy. Czy trzeba rejestrować działalność gospodarczą itp? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
pozdr.