Reklama

Jak zareklamować firmę z branży turystycznej? (28)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 728

Re: Jak zareklamować firmę z branży turystycznej?

Napisał(a): Gość -

Reklama ponoć dźwignią handlu;) Jak wiadomo, teraz trzeba uderzyć w internet, to podstawa. Jednak nie wolno zapominać o tradycyjnej formie kreownia swojego wizerunku, trzeba załatwić wizytówki i pieczątki. Jeśli to specyficzna branża, może znajdziesz coś dla siebie tutaj: http://www.amb.net.pl/wizytowki_katalog.php?basket_id=0&category_id=10 można tam znaleźć różne wizytówki tematyczne.

INTERIA.PL

Napisał(a): Kikken -

Zgodzę się z przedmówcą, ale nie tylko wizytówki stanowią o sukcesie firmy. Jestem tradycjonalistą i i myślę, że rozdawanie ulotek w strategicznych punktach miast w pewien sposób rozwiązuje problem :). Aby rozreklamować firmę, a szczególnie w branży turystycznej warto zostawiać materiały reklamowe w sklepach z sprzętem podróżniczym lub w biurach podróży, ale najpierw trzeba mieć pomysł ;). Kiedyś zamawiałem zaproszenia ślubne w Caffeprint, ale widziałem też bardzo fajne foldery.

Targi, telewizja, radio. To zależy od ilości kaski. Ew. można podpisać jakąś umowe z serwisem internetowym i np oferować u nich wycieczki po niższej cenie niż normalnie. Taki rodzaj barteru. Ogólnie sam jakbym miał korzystać z firmy turystycznej to w obecnych czasach raczej bym zrezygnował. Lepiej i bardziej oszczędnie jest wykupić wszystko oddzielnie niż zaufać firmie turystycznej/biuru podróży. A jedyny pośrednik uznawany to jest wyszukiwarka lotów/hoteli

Napisał(a): falina -

JEST KILKA FAJNYCH I CIEKAWYCH OPCJI.

ZROBIŁEM REKLAMĘ DLA BIURA PODR. NAPISZ Z JAKIEGO JESTEŚ MIASTA COŚ SIĘ WYMYŚLI FAJNEGO.OKREŚL BUDRZET REKLAMY NAJLEPIEJ NA ROK. JEST WTEDY ŁATWIEJ. W REKLAMIE LICZĄ SIĘ SEKUNDY TAK SAMAO JAK PIENIĄDZE I TO COŚ CO MUSI DOTRZEĆ PO REKLAMIE. ADRES kzwolski@interia.eu

Jest jeszcze jedno moim zdaniem świetne rozwiązanie, a mianowicie reklama na samochód. Dokładnie wygląda to w ten sposób www.megaoklejanie.pl/galeria/
To moim zdaniem jest świetne rozwiązanie jeśli chodzi o kwestie związane właśnie z dobrą i na pewno skuteczną reklamą na swoim aucie.

Zgadzam się z Tobą że nawet mała reklama na aucie, czy oklejenie go w ciekawy i kreatywny sposób może znacznie wpłynąć na wizerunek naszej firmy i sam przyrost klientów.
Tylko właśnie trzeba to odpowiednio wykorzystać i powierzyć takie działania- oklejenie dobrej firmie.

Napisał(a): Baska32 -

Według mnie każda forma reklamy jest niezbędna, warto ogłaszać się i w lokalnym radiu, roznosić ulotko do pobliskich sklepików, czy lokali usługowych. Dobrą formą promocji jest również własne stoisko na tragach turystycznych.

gość Jest jeszcze jedno moim zdaniem świetne rozwiązanie, a mianowicie reklama na samochód. Dokładnie wygląda to w ten sposób www.megaoklejanie.pl/galeria/
To moim zdaniem jest świetne rozwiązanie jeśli chodzi o kwestie związane właśnie z dobrą i na pewno skuteczną reklamą na swoim aucie.

To chyba jest prawda. Wiem po sobie, że jesli jedzie jakies fajnie oklejone auto to do razu zwracam uwagę i bardzo często jesli mnie zainteresuje jednak wchodze na stronę www. Wiec coś w tym musi być, że reklamy na samochodach jednak przyciągaja.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jak zareklamować firmę z branży turystycznej?