Re: Jak zostać DZIENNIKARZEM MOTORYZACYJNYM?
Napisał(a): Gość -
Yarekuyarecky
Cieszę się bardzo, że studiowałeś biologię i matematykę. Cieszę się bardzo, że samochdy stały się Twoją pasją a nawet częścią życia i że chciałbyś z nimi związać swoją przyszłość ...
Yarekuyarecki ! Masz szansę !
Spełnij wymagania.
Życzę szerokiej drogi.
agent Tomek z CBA
żeby zostać dziennikarzem nie trzeba mieć dziennikarskiego wykształcenia, ale wydaje mi się , że najważniejsza jest praktyka , może zaczep sie w jakieś lokalnej gazecie na staż albo w jakiejś internetowej telewizji , żeby nabrać warsztatu i niezbędnej wiedzy dziennikarskiej , powodzenia
Jakie trzeba spełnić wymagania? Na pewno trzeba mieć znajomości, bo bez tego nawet po dziennikarstwie z bardzo dobrymi wynikami ciężko o jakąkolwiek posadę w tym zawodzie :). Ewentualnie, musisz mieć lekką rękę do pisania (jeżeli chodzi o dziennikarza prasowego). Zawsze możesz \\\\\\\\\\\\\\\"wyskrobać\\\\\\\\\\\\\\\" coś, co Twoim zdaniem nadaje się na artykuł i podesłać do magazynu o tematyce motoryzacyjnej, a może się uda i go opublikują. I w ten sposób małymi kroczkami czasami można coś osiągnąć. Pozdrawiam.
Jak zostać DZIENNIKARZEM MOTORYZACYJNYM?
Zgłoś do usunięcia | Link
No właśne. Samochodami i motoryzacją interesuję się od bardzo bardzo dawna. Niestety nie podjąłem się studiowania kierunków humanistycznych - wolałem biologie i matematykę. Teraz żałuję ponieważ samochody stały się moją pasją a nawet częścią życia i z nimi chciałbym związać swoją przyszłość ...
Chciałbym zostać dziennikarzem motoryzacyjnym. Czy mam na to jakiekolwiek szanse? Jakie wymagania trzeba spełnić żeby takowym dziennikarzem zostać?