Re: Jaka marka samochodów psuje się najczęściej?
Napisał(a): Gość -
wszystkie się psują, zależy jak się dba i jakie się ma szczęście. jedni 10 lat będą jeździli bez usterek a drugiemu sie auto po wyjeździe z salonu rozsypie
Nie wiem jak inne, ale dla mnie najpewniejsze auto to Volvo. Oczywiście bez serwisowania się nie obędzie, ale przy takim zapleczu ASO to nie problem.
heh, racja, jak ktoś codziennie pokonuje 300m dziurawej żwirówki będzie musiał odwiedzić ASO nieco częściej niż ten, który śmiga po gładziuteńkim asfalcie.
Aby takie badania byly miarodajne najlepiej byloby zbadac rynek czesci samochodowych.
Do jakich marek czesci w sklepach schodzi najwiecej, porownac to z liczba samochodow konkretnych marek jezdzacych po naszych drogach i mamy jako taki wynik.
Jednak nie da sie sprawdzic rynku częsci uzywanych co w duzym stopniu ogranicza wiarygodnosc badania.
Pytanie kierowcow o to jakie marki są najlepsze a jakie najgorsze nie ma sensu.
Bo nie ma takiej osoby ktora korzystala by w swoim zyciu z kilku modeli kazdej marki i zrobilaby kazdym samochodem przynajmniej 100tys km, a tylko opinie kogos takiego moznaby uznac za pewniaka.
Jedna osoba bedzie jezdzic cale zycie WV, Audi czy Mercedesem a bedzie mowic ze Opel czy Ford sie psuje, ktos inny cale zycie spedzi za kierownica Peugeota czy Citroena i powie ze Alfa Romeo i Fiat sie psują.
Kazdy z reguly chwali to co ma a wszystko inne jest gorsze.
Zadna sonda przeprowadzona w internecie nie bedzie wystarczająco wiarygodna.
Pozdrawiam Cugiel.
Zgadzam się z kolegą "Cugiel" - hah - ja mam 126 pośpieszny i mówię, że się nie psuje, bo chwalę swoje. Mało pali, niskie opłaty, żałosne osiągi, skarbonka bez dna, czyli dziurawej podłogi (przerdzewiałej, a zakonserwowanej smalcem z konserwy), ma 5 kółek (wszystkie łyse), kierownica (lepszy byłby dżojstik), szyby z foli aluminiowej (przyciemniane), płynna regulacja obrotów silnika (silnika napisałem???), opływowy kształt (to opinia niewidomego), ekologiczny (gdy stoi zaparkowany), uruchamiany kijkiem od tyłu (ewenement), trzyma się drogi (jadąc na 1-szym biegu) - mógłbym tak wymieniać godzinami, ale narka koledzy driver'zy.
- szerokiej drogi życzy DariuszFareham
Napisał(a): bandziorry -
zawsze mówiło się alfach, chociaż i to się zmienia.
----
DS3 http://www.citroen.pl/citroen-ds3/
psujom siem najczensciej stare ałta
Wszystko potrafi się zepsuć, z tego co pamiętam, jest taki powiedzenie o fordach "Ford, G... wart", ale nie wiem, jak w praktyce. Ja mam Volvo i nie narzekam.
Muszą się psuć , taka jest polityka koncernów , nie tylko samochodowych .
Jaka marka samochodów psuje się najczęściej?
Zgłoś do usunięcia | Link
na temat samochodów są sprzeczne opinie jeżeli chodzi o jakość ich wykonania i co najważniejsze bezawaryjność. Jedni uważają że najmniej zawodnymi samochodami są te produkowane w Japonii, inni zaś uważają że najlepsze są pospolicie nazywane "francuzy" ..
A jaki jest wasze zdanie na temat najbardziej bezawaryjnych i najbardziej awaryjnych marek samochodów? Jak myślicie które można przypisać do kategorii "szrot/skarbonka"? Może poprzecie to jakimiś faktami z życia wziętymi?