Reklama

Jaka marka samochodów psuje się najczęściej? (119)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 23875

Re: Jaka marka samochodów psuje się najczęściej?

Napisał(a): Gość -

decorr

gość O tej mordzie nie pasującej do forda nie znałem heh, dobre.
Faktycznie Volvo chyba są jednymi z mocniejszych aut, ASO działają prężnie to i psuć sie nie ma co.

Zgadza się , solidny serwis to jedna z ich wizytówek, a jak o auto się dba i regularnie serwisuje, to i ASO za często sie nie odwiedza.

NO włąśnie zawsze z tego założenia wychodzę. Czytam tu i tam w necie, ze Karlik ma jakieś nowe oferty serwisowe i "ubolewam", bo korzystać nie mogę, bo auto mam sprawne :)

INTERIA.PL

gość Wszystko potrafi się zepsuć, z tego co pamiętam, jest taki powiedzenie o fordach "Ford, G... wart", ale nie wiem, jak w praktyce. Ja mam Volvo i nie narzekam.

To było dawno i nieprawda. Od 4-ch lat jeżdżę focusem dwójką i, wbrew durnym pogaduchom cytowanym j.w. wszystko jest ok. Każde auto wymaga serwisowania i dbałości o stan techniczny. Malutki

Golf mk3 GTI serwisowany w ASO 12 lat do tej pory jeździ bez usterek a ma 18 lat! Inny egzemplarz trafi gdzieś do puszczy, brak wymian eksploatacyjnych na czas i dziurawe drogi no i bedzie to wyglądało trochę inaczej.

Jestem mechanikiem od 8 lat i wam odpowiem

Jedne się psują mniej inne więcej,nigdy nie nalezy się sugerować marką np audi ford czy fiat bo to nie ma znaczenia,bardziej liczy się model np jest kilka modeli fiata np panda czy nowe punto które psują się zaskakująco rzadko a jest kilka modelu volkswagena które psują się często i ulegają powaznym awariom z winy wyłącznie producenta np passaty sprzed około 8 -10 lat.

Niemniej ważną sprawą jest cena części i latwośc naprawy bo co z tego że auto psuje się rzadziej skoro częsci są horendalnie drogie i serwis też,wiecej z tego straty niż pożytku

Następna istotna sprawa ,jeśli nie stać was na nowe auto to kupcie chociaż prawie nowe 3 letnie ew góra 5 letnie a nie stare graty 10 letnie nawet jeśli to mercedes czy bmw .Co z tego skoro to auto ma 10 lat ,dobre to ono było 10 lat temu a teraz jest zuzytym klamotem który jest paliwożerny i skandalicznie awaryjny.A powiedzenie że stare auta są lepsze wymyślili niemcy po to żeby polacy naiwni czyścili im rynek ze szrotów.gdyby stare auta były dobre to oni sami by nimi jeździli a nie wciskali je tutaj ,
Dziekuje za uwage wasz mechanik

Moja NYSA , najlepsza na świecie , ma 45 lat a śmiga to , i wcale tak dużo nie pali po mieście 10l trasa 8 l , i wcale nie jest awaryjna , w PRL mieliśmy świetnych konstruktorów , dlaczego zaprzestano produkcji tego cacka

Napisał(a): hessen95 -

gość Jestem mechanikiem od 8 lat i wam odpowiem

Jedne się psują mniej inne więcej,nigdy nie nalezy się sugerować marką np audi ford czy fiat bo to nie ma znaczenia,bardziej liczy się model np jest kilka modeli fiata np panda czy nowe punto które psują się zaskakująco rzadko a jest kilka modelu volkswagena które psują się często i ulegają powaznym awariom z winy wyłącznie producenta np passaty sprzed około 8 -10 lat.

Niemniej ważną sprawą jest cena części i latwośc naprawy bo co z tego że auto psuje się rzadziej skoro częsci są horendalnie drogie i serwis też,wiecej z tego straty niż pożytku

Następna istotna sprawa ,jeśli nie stać was na nowe auto to kupcie chociaż prawie nowe 3 letnie ew góra 5 letnie a nie stare graty 10 letnie nawet jeśli to mercedes czy bmw .Co z tego skoro to auto ma 10 lat ,dobre to ono było 10 lat temu a teraz jest zuzytym klamotem który jest paliwożerny i skandalicznie awaryjny.A powiedzenie że stare auta są lepsze wymyślili niemcy po to żeby polacy naiwni czyścili im rynek ze szrotów.gdyby stare auta były dobre to oni sami by nimi jeździli a nie wciskali je tutaj ,
Dziekuje za uwage wasz mechanik

Napisał(a): hessen95 -

Dziwię się,że mechanik z 8 -letnim stażem opowiada takie bajki. Chyba nie wie jak Niemcy dbają o swoje samochody. <po 10 latach niewiele ustępują niezawodnością nowym pojazdom
Ja i moi znajomi mamy 15-20-letnie już niemieckie auta i oprócz rutynowej wymiany oleju,ogomienia,tłumników itp. to conajmniej od 6-8 lat nie mieliśmy żadnych innych problemów. Poza tym Pan spec-mechanik zapomniał że liczy się też przebieg km kupowanego samochodu.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jaka marka samochodów psuje się najczęściej?