Reklama

Jaka muzyka na wesele? Czy rockowe wesele jest możliwe? (14)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1455

Jaka muzyka na wesele? Czy rockowe wesele jest możliwe?

Napisał(a): lubiekurczaki -

Znajomy niebawem będzie brał ślub. Chciałby, żeby wesele było oryginalne, przede wszystkim chodzi mu o muzykę.
Wiadomo, że ludzie najlepiej się bawią przy rytmach pop a przede wszystkim nieśmiertelnym disco-polo.
Ostatnio znajomy DJ organizował zabawę weselną przy rytmach największych hitów lat 70, 80 i 90. Impreza udała się jak nigdy, ludzie byli zadowoleni, wszyscy szaleli na parkiecie.

Zastanawiam się, czy wesele w rockowych rytmach jest możliwe? Kiedyś wiadomo rock rządził, szczególnie chodzi o lata wcześniejsze, jak 80 czy początek 90. Czy ludzie zaakceptowaliby taka muzykę na weselu, można się przy tym dobrze pobawić?

INTERIA.PL

Re: Jaka muzyka na wesele? Czy rockowe wesele jest możliwe?

Napisał(a): Gość -

Oczywiście że można bawić się przy mocniejszej muzyce. Jestem gitarzystą w takim właśnie zespole, który to niegdyś grywał w pubach lub klubach, a dziś z prawie niezmienionym repertuarem występujemy na weselach. Czasy się zmieniają, a przecież dzisiejsi ojcowie i matki Par Młodych, to starzy fani rocka.

Pewnie, że jest możliwe. Trzeba mieć tylko chęci i jeśli się ma kasę ściągnąć jakiś młody dobrze zapowiadający się zespół lub po prostu włączać utwory z wieży stereo. Nie trzeba, jak to konwencjonalnie robi wiele osób, puszczać takiego kiepskiego gatunku muzycznego jakim jest disco polo czy pop. Przy takiej muzyce też ludzie będą się dobrze bawić i ci, którzy mają dobry gust muzyczny to docenią.

To fajny pomysł. Nie każde wesele musi być takie samo. Nawet jeśli ktoś z gości woli tradycyjne wesele, to przecież jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził. Najważniejsze jest zadowolenie młodej pary, a goście powinni umieć się znaleźć. W końcu nie wszyscy lubią bawić się przy disco polo, ale ich gustów jakoś się zwykle nie uwzględnia, a jak nie mają ochoty pląsać, tylko chcą pogadać z dawno nie widzianą rodziną, to zaraz np. mama panny młodej bez sensu wypycha ich na parkiet... Pamiętam, jak byłam na weselu disco, ale nie polo - takie z prawdziwego zdarzenia disco, w odpowiedniej sali i z taką muzyką (z płyt). Choć na weselu byli ludzie w różnym wieku, to wszyscy bawili się znakomicie i razem stworzyli niepowtarzalną atmosferę. Mimo odważnego pomysłu młodej pary, wszystko doskonale się powiodło.

Oczywiście że MOŻNA a nawet TRZEBA grać rocka na weselu. Ja miałem takie właśnie metalowo-rockowe wesele. Nasz DJ do dzisiaj je pamięta ;) Niech młodzi robią wesele pod siebie a nie pod ciotki i wujki - to ICH dzień :)

Kurde, no jasne ,że tak. Sam byłem na takim wypasionym, grało Kombii i ten Grzesiek Wilk z "Jaka To Melodia?" z rockową kapelą... tak zadymiali, że świat!!!! Nigdy się tak nie bawiłem jak wtedy, a discopolowe potupajki pozostawiam prowincjuszom :).

Oczywiście! Najlepszy zespół grajacy wyłącznie rockowe covery to 4CQ - ANTYRADIO COVERBAND!:) Graja na imprezach klubowych, firmowych, eventach a także maja na koncie jedno welele w rockowym klimacie!:) Zobaczcie jak grają: https://www.facebook.com/4cocks

o jaaa:) mnie to sie zawsze marzyło takie wesele:) wprawdzie rodzice i połowa rodziny by pewnie padli na zawał, ale jak to ktoś napisał - to jest dzień pary młodej:) super by było :D

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jaka muzyka na wesele? Czy rockowe wesele jest możliwe?