Re: Jaką nawigację wybrać?
Napisał(a): Gość -
wiekszosc tanich nawigacji ma okrojone mapy , ale polecam firme manta ,mozna pozniej bezproblemowo wgrac na kartke pamieci chocby auto mapa
A jak w nawigacjach tej firmy z odświeżaniem podczas jazdy? Nie zacina się na środku drogi i nie szuka satelity?
Podoba mi się jeszcze taka: http://www.conowego.pl/aktualnosci/dwa-nowe-modele-smartgps-2511/ ma ktoś może taką i może mi coś o niej powiedzieć?
Jeżeli ma Pani odrobinkę więcej miejsca w samochodzie, to polecam mały laptop, nadajnik GPS i antenę na dach (może być też antena GPS.
Na laptopa wgrać auto-mapę i w drogę.
Na pewno minusem będzie to że gdzie tego laptopa w samochodzie osobowym dać (jeżeli jest możliwość to najlepiej na deskę rozdzielczą, ale żeby zbytnio nie zasłonić szyby dlatego 10-12 cali byłby wyjściem optymalnym, także ważne jest żeby się nie przesuwał i nie spadał podczas jazdy), jeżeli podróżuje Pani sama to pozostaje siedzenie pasażera, a jak nie to pasażer trzyma ;)
Jest też trochę przewodów, zasilanie laptopa, GPS i z anteny , no chyba że przez bluetooth.
Także noszenie laptopa ze sobą nie jest zbyt komfortowe, ale przy stertach dokumentów, paneli z radia itp nie powinien być to aż taki problem, tym bardziej że nawigacja będzie raptem połowę mniejsza.
Przepraszam za pomyłke, napisałem 10-12 cali - miało (powinno) być 10 cali optymalnie, raczej nie większy niż 10, bo mijało by się to z celem - 10 cali w zupełności wystarczy, może być 8 calowy (albo coś około tego)
JA kupuje tanie nawigacje gocleaver , dokupuje karte pamieci i wgrywam AUTOMAPE i TOMTOMA . I smigam po całej Eupopie.
Szanowna Pani.Jedno trzeba najpierw wyjasnic , jaka Pani dysponuje gotowka .Ja do tej pory mialem juz kilka markowych modeli.Tom Tom ,Becker ,Alpine , i wiele innychTrzeba powiedziec ze nie ma navigacji idealnych ,sa lepsze i gorsze.Alpine jest super ,ale to jest i cena, to samo jak Mercedes i Polonez do porownania.Ja w obecnej chwili uzywam NAVIGON 7310 z wykupiona aktualizacjia na dwa lata.Europa zachodnia perfekt bez zadnych problemow.W Polsce jest dobrze, chociaz czasami zdazaja sie male pomylki.Ogolnie jednak jako urzadzenie bardzo dobre.Oczywiscie i przystepne w cenie
Zaprasza do lektury działu "Jaka nawigacja, co wybrać" na forum www.my-navia.pl
jacekp1313
Na Polskę tylko AutoMapa, na resztę każdy Tomtom wystarczy.
Wielkość 4,2" wystarcza w zupełności.
Obecnie mam TomToma GO720, GO950 oraz Samsunga Galaxy S2 z Automapą Beta.
Obiektywnie automapa na Polskę najlepsza.
Może Panie kupić choćby urządzenie http://www.navroad.com/pl/index.php
z Automapą i będzie w porządku.
8-10" calowe urządzenie za nawigację w aucie to raczej poroniony pomysł.
Garmine nuvi i DAROWE MAPY (bardzo dobrej jakości), POI, i cała reszta z licencją O.S. (coś jak open office) na stronie UMP-pcPL - aktualizacje dostępne co tydzień - żadna firma tego nie daje
Jaką nawigację wybrać?
Zgłoś do usunięcia | Link
Cześć!
Chciałam zapytać, jaką najlepiej wybrać nawigację?
Widziałam kilka w samochodach znajomych i: albo były strasznie malutkie (nie wiem jak oni mogą cokolwiek na tak małym ekranie zobaczyć), albo miały strasznie denerwujące dźwięki (z lektorami włącznie), albo cały czas odpadały z szyby...
Znalazłam coś takiego: http://www.conowego.pl/testy/tomtom-go-live-825-najlepszy-przyjaciel-kierowcy-4191/
Napisali, ze jest dobry... Co o tym myślicie?
Bardzo proszę o pomoc!