Re: Jaki jest najskuteczniejszy sposób na fotoradary?
Napisał(a): Gość -
jazda zgodnie z przepisami - ewentualnie wiara w Opatrzność
Pianka do golenia na obiektyw załatwia sprawę dokumentnie, tak słyszałem, ale nie próbowałem, bo nie mam samochodu
Właśnie,co za bzdura! A co,służby chcą wiedzieć jak kierowcy się bronią przed radarami??
Fajna ankieta ,nie ma co :)
Tylko -przykleić liść z drzewa na przednią tablicę rej.- aby skutecznie zakrywała część liter !!!!!.Zawsze wytłumaczysz że się sam przylepił jesienią oczywiście gdy liście spadają z drzew !!!! Pozdro ./ Jacek L. Grójec
jeździc przepisowo
Przeciez, jesli policjant nie udowodni, ze przekroczylem dozwolona predkosc to i tak zaplace mandat np. za brudna tylna szybe. Czyli, nie kijem go, to pala.
JA mam taka 100% receptę. Rozbicie uszkodzonego samochodu plus drogie ubezpieczenie na nowy samochody plus nie ma czego kupić-same złomy+ drogie paliwo + brak możliwości wypicia i jazdy+ możliwośc straty prawa jazdy za punkty+wysokie mandaty+ktoś we mnie wjedze+ja w kogoś wjadę+ koszty napraw+możliwość zginięcia+ cały czas skupianie się na prowadzeniu. TO WSZYSTKO spowodowało, że po kolizji sprzedałem auto, nie kupiłem inneo bo wiadomo (powyżej) i nie mam samochodu. Dzięki temu też pozostaje mi ok 1000zł więcej w portfelu (paliwo+ubezp+naprawy). Po mieście poruszam się komunikacją. za 200zł na wszystkie linie w Warszawie, do rodziny raz na kwartał bus 50zł, 4 osoby w rodzinie w 2 strony daje kwotę 400zł za przejazd. W busie śpię, nie prowadzę i mam w nosie mandaty, fotoradary,ceny paliwa etc. OSZCZEDNOŚCI i SPOKÓJ BEZCENNE.
Z tego, co przez wieki docztyać można było w sieci i usłyszeć od ludzi, to ludzie imali się różnych sposobów, ale najlepsze były już "po fakcie" namierzenia, niejako w zemście.
1. Najechanie tyłem ciężarówki i złamanie masztu wraz z połową fundamentu, a potem zbeszczeszczenie bebechów i spalenie benzyną jego wnętrza.
2. Nałożenie opon i podpalenie. (Ciekawe jak komuś udało się wyspinać się z oponami na sam szczyt i przeciisnąć opony przez czubek masztu). Podobno jest tak gorąco, że topi się wszystko co w środku. Z uwagi na sporą różnicę wysokości od zapewne nisko leżących opon i wysokiego masztu z radarem, to chyba nie możliwe jest "ugotowanie" zawartości skrzynki. Tego akurat nie wiem, ale pomysł mocno wizualnie zauważalny. Smuga dymu zapewne jak z wulkanu. Emisja CO2 i smoły zaje..bista.
3. Ostrzelanie z wiatrówki. Ciekawe tylko czy śrut jest w stanie przebić szkło obiektywu. Gdzieś podawali informacje, że taki maszt jest z dosyć grubych materiałów zrobiony i trudno go uszkodzić nawet młotkiem. A poza tym ciekawe czy radar widzi lecący w niego śrut i czy przy okazji zrobi fotkę strzelcowi. O ile to prawda, to pewnie na zdjęciu będzie scena jak z MAtrixa z lecącymi pociskami w zwolnionym tempie. na pierwszym planie śrut i za nim złożony do strzału strzelec. Jak nie miał tablicy rejestracyjnej na czole to raczej nie do namierzenia.
4. Zamalowanie sprayem lub pędzlem szybki obiektywu. Co by nie robić, to trzeba mieć kondycję kozicy górskiej, żeby wyleźć tak wysoko i jeszcze coś tam "zmalować".
Radar to pikuś przy tym co kiedyś ktoś zrobił, bodajże na pomorzu. W jedną noc zabetonowano kilka wag do ważenia ciężarówek. Były zabudowane gdzieś z drodze czy na wyznaczonym placu, czy coś tędy.
Jak zna ktoś jeszcze jakieś fajne pomysły to czekam na wpis. Służbom mundurowym i SBecji z góry dziękuję za uwagę, ale od nich sobie nie życzę uwag z wiadomych powodów.
jedynym skutecznym sposobem jest patriotyczne zachowanie młodzieży miejscowej i zamalowywanie obiektywów radarów w ramach zabaw na świerzym powietrzu. znajdź swój fotoradar i zamaluj go!
Jaki jest najskuteczniejszy sposób na fotoradary?
Zgłoś do usunięcia | Link
Słyszałem wiele różnych opinii na ten temat.
Jedni mówią, że skuteczne jest spryskanie tablic rejestracyjnych jakimś preparatem który uniemożliwia sfotografowanie pojazdu.
Komuś zdarzyło się schować za innymi długimi pojazdami, ciężarówki, autobusy itp.
Więc co będzie najskuteczniejsze ? macie swoje sposoby ?