Re: Jaki jest najskuteczniejszy sposób na fotoradary?
Napisał(a): Gość -
Najlepiej przestrzegać ograniczeń prędkości ;P. Które niekiedy są "za ambitne" .
pozdro!!!
Ja bym na twoim miejscu nie wychodził z domu ... na chodniku też jest niebezpiecznie a w busie jeszcze bardziej co było ostatnio widać ... Naprawde zastanów się ....
Napisał(a): cihy -
zuziaduzia Najskuteczniejszym sposobem na fotoradary jest zdejmowanie nogi z gazu, właśnie przed samym radarem i 100 m po nim.
Czy kto chce wierzyć, czy nie ale fotoradary mają wielką wartość edukacyjną. Za stosunkowo niewielkie pieniądze potrafią nauczyć kultury jazdy wschodnioeuropejskich użytkowników dróg, którym wydaje się, że skoro kupili sobie auto na szrocie za tanie pieniądze, i wlali parę litrów drogocennej benzyny, to wszystko im wolno.
- Otóż, nie wszystko i nie za darmo!
- Kultura jazdy, tak mało obecna na polskiej ziemi, dzięki fotoradarom staje się realną wartością, a my Polacy z daleka podobni stajemy się do Niemca, Belga, Holendra, Duńczyka. - O to właśnie chodzi, by ludy wspólnoty europejskiej nie różniułły się zbytnio od siebie.
- Podziękujmy za to fotoradarom :)
Niemcy, czy Holendrzy nie muszą mieć fotoradarów generalnie. U nich ordnung mus sein po protestanckim wychowaniu. Tam sie nie mysli tylko wykonuje rozkaz. A Polak jak leci sam dwupasmówka, dobrym autem, w piękną pogodę to logicznie wyciąga wniosek, ze mozna docisnąc gaz. Na dolnym śląsku są takie piękne i puste trasy. I nie ma to nic wspólnego z kulturą jazdy tylko z obroną przed tresurą. Niestertty część Polakó już jest wytresowana i nawet tego nie zrozumie.
Jedyny plus, że nie wszystkie mandaty trzeba płacić... Od tych od strażników miejskich (gminnych) można się odwołać: http://regiomoto.pl/portal/eksploatacja/mandaty-z-fotoradarow-kiedy-nie-trzeba-ich-placic-poradnik
Napisał(a): apacz -
Niemcy, czy Holendrzy nie muszą mieć fotoradarów generalnie. U nich ordnung mus sein po protestanckim wychowaniu. Tam sie nie mysli tylko wykonuje rozkaz. A Polak jak leci sam dwupasmówka, dobrym autem, w piękną pogodę to logicznie wyciąga wniosek, ze mozna docisnąc gaz. Na dolnym śląsku są takie piękne i puste trasy. I nie ma to nic wspólnego z kulturą jazdy tylko z obroną przed tresurą. Niestertty część Polakó już jest wytresowana i nawet tego nie zrozumie.[/cytat]
Niemcy nie musza miec fotoradarow. To dlaczego je maja ? Przejedz sie kolego 4-ka . Przejedz sie trasa Cale - Antwerpia a potem napisz cos z sensem.
gośćgość Pianka do golenia na obiektyw załatwia sprawę dokumentnie, tak słyszałem, ale nie próbowałem, bo nie mam samochoduTo słabe bo wymiana szybki problem całkowicie rozwiązuje.
Prawidłową odpowiedzią jest pianka poliuretanowa (montażowa), która po zaschnięciu daje taki efekt, że trzeba wymieniać połowę opancerzonej obudowy radaru. A jak coś się wciśnie do środka, to nawet radar za 100 kawałków szlag trafi. Wystarczy że ktoś się wkurzy, to radary w Polsce przestaną istnieć na bardzo długo.
Widziałem parę fotoradarów z gustownymi frędzlami zwisającymi z otworów wentylacyjnych.
Jeśli był w środku, to już go nie ma, jeśli nie było, to do czasu wymiany "budki", nie będzie.
Za 18 zł satysfakcja gwarantowana.
zlikwidować fotoradary oszustów i wydrwigroszy draanie tylko kasa im w głowie
Ja jezde z antyradarami z przodu jeden i z tyly mam jeden
gość Tylko -przykleić liść z drzewa na przednią tablicę rej.- aby skutecznie zakrywała część liter !!!!!.Zawsze wytłumaczysz że się sam przylepił jesienią oczywiście gdy liście spadają z drzew !!!! Pozdro ./ Jacek L. Grójec
LEPIEJ PAMPERSA
Zgłoś do usunięcia | Link
kumpel mówił, że benzyna i zapałki ;D