Reklama

Jaki kindle najlepiej kupić? (9)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1007
INTERIA.PL

Re: Jaki kindle najlepiej kupić?

Napisał(a): zerozero00 -

A to już zależy jak go chcesz używac. Najtańszy kindle ma WI-FI nie ma 3G. Ten trochę droższy ma i to i to. Natomiast nie wiem czym się różni ten trzeci. Na pewno rozmiarem - jest po prostu większy (prawdopodobnie ma też większą pamięc). Ja sam mam ten najtańszy i mi wystarcza. Kiedy mam "pod ręką" WI-FI łączę się z internetem i kupuję książki. Jeżeli chcesz miec w swoim kindlu internet non stop to powinnaś wybrac droższy model. Co do ceny nic nie wiem na chwilę obecną. Wejdż w ten link może dowiesz się czegoś więcej swiatczytnikow.pl/

Napisał(a): Gość -

Z czytników tego typu wydaje mi się że lepiej było by sobie kupić coś takiego http://www.humanmedia.pl/PocketBook_360.html
Mój znajomy miał tego Pocketbooka i był zadowolony z niego. Miał dobrą baterię a do tego nie było problemów z czytaniem w słońcu.

Na Kindle też dobrze widać pod światło - tak samo jak Pocketbook ma wyświetlacz w technologii e-ink. Ogólnie powiedziałbym, że te w te dwie marki warto zainwestować. Cenowo stoją bardzo podobnie: pocketbook 730 zł, a kindle 770 zł (ceny z humanmedia)

Napisał(a): marasbone -

I Pocket Book i Kindle są dobre, oba korzystają z technologii e-link. Pocket book z humanmedia.pl dodatkowo jest energooszczędny, pobiera energię jedynie przy przewijaniu tekstu, warto się nim zainteresować, to jeden z najlepszych czytników na rynku.

Kupiłem Amazon Kindle 3, który działał u mnie jakieś 5 miesięcy. Coraz trudniej się uruchamiał, sam się wyłączał, działał ze strasznym opóźnieniem aż wreszcie padł całkowicie. Na moje wielokrotne zapytania skierowane do Amazon (bo jednak trochę kasy wydałem) nie otrzymałem żadnej odpowiedzi czyli na jakieś 10 moich e-maili otrzymałem ZERO odpowiedzi. Cóż było robić, poinformowałem Amazon, że z braku innej możliwości wysyłam uszkodzony sprzęt do ich serwisu… tak też zrobiłem…. Minęły 3 miesiące i nic ani odpowiedzi ani zwrotu.
Reasumując: Zakup Kundla kosztował mnie prawie 600 zł, czyli ok. 120 miesięcznie plus nerwy i zmarnowany czas na próby nawiązania kontaktu i uzyskanie odpowiedzi. Jak dla mnie jest to zwykłe złodziejstwo. Amazon wypycha złomy „na wschód” nie oferując żadnego wsparcia technicznego a oferowana 12 miesięczna gwarancja do zwykła lipa. Nie dam się więcej nabrać na złom sprzedawany pod znanym szyldem.

Chcesz mieć Kindle czy po prostu czytnik eBooków? Jeśli potrzebujesz czytnika, to przecież masz większy wybór niż tylko Amazon. Za kindle'a trzeba dać koło 600 - 700 złotych a czytnik możesz mieć już za niecałe 300 złotych jak coś takiego VEDIA eReader K4 - na wasserman widziałem.

Gość Kupiłem Amazon Kindle 3, który działał u mnie jakieś 5 miesięcy. Coraz .

bla bla bla ja mam od roku 3 i nic się z nią nie dzieje, może kupiłeś jakąś podróbę którą wcisnęli Ci jako oryginał

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jaki kindle najlepiej kupić?