Re: Jaki laptop?
Napisał(a): arti44 -
Jeśli nie zamierzasz grać to obecne zintegrowane karty graficzne w procesorze wystarczą do wymienionych przez Ciebie zastosowań. Mają wsparcie dla filmów HD, przeglądanie stron i duża zawartość flasha też nie sprawi problemu, nie wspominając już o edytorach tekstowych. Brak dedykowanej karty graficznej poprawi też czas pracy na baterii i laptop będzie się mniej grzał przez co wentylatorek nie będzie musiał wskakiwać na wysokie obroty. Przydałby się jeszcze budżet jaki możesz przeznaczyć na laptopa, ale wstępnie mogę polecić MSI CR640, bardzo elegancki laptop i do Twoich zastosowań jak znalazł. MSI CR640
Napisał(a): kakita -
O, dzięki za cynk :) O mniej więcej coś takiego mi chodzi, chociaż fakt, że nie znam tej marki, nieco mnie niepokoi. Ale pogooglam sobie za nią.
A co do przedziału cenowego, to nie ustaliłam sobie górnej granicy - nie mam wygranej w totka do wydania, więc cena powinna być w granicach rozsądku, ale też nie musi być najniższą możliwą.
Napisał(a): Gość -
A ile lat ma twoj laptop? I co to za sprzet? Bo ja mam 9 letniego compaqa i do surfowania, ogladania filmow, i edycji tekstu jest idealny. Nie odtwarza blue-ray ani nie ma full HD no ale po co to na notebooku? Kosztowal trzy lata temu 200pln i chodzi na nim ubuntu 10.04
Napisał(a): kakita -
Ma 4-5 lat, Asus, zepsuł się i już prawdopodobnie długo nie pociągnie, a jeśli nawet pociągnie, to zepsucie mocno uprzykrza żywot; wolałabym taki sprzęt, na którym pójdzie najnowsze Ubuntu, najnowszy Firefox, najnowszy Chrome itp, a na moim to teraz niemożliwe.
Napisał(a): komers23 -
Moim zdaniem dobry będzie CX640.Ma lepszą grafę (GT520M), bateria trzyma ok 5 h , usb-ki 3.0 oraz obudowa jest wykonana coś na styl ala' metal.
Zajrzyj na winmar.pl, tam jest bogaty wybór, więc coś na pewno wybierzesz.
Napisał(a): fredthered -
Duzo zalezy od kwoty jaka masz zamiar przeznaczyc na nowy sprzet...
Macbook Apple Air 11" - najlepszy, mobilny
Zależy ile chcesz na niego przeznaczyć pieniędzy. Sam niedawno stałem się posiadaczem tego sprzętu: http://winmar.pl/p17230,C660-1Q9_i5-2410M2.3_4GB_640GB_15.6LED_nVidia_315M--1GB_DVD_BT_W7Premium_64.html i muszę przyznać, że jestem z niego zadowolony, może i tobie przypadnie do gustu.
Jaki laptop?
Zgłoś do usunięcia | Link
Mój laptop powoli dogorywa i pomalutku zaczynam rozglądać się za nowym. Może ktoś z Was coś mi doradzi? Ma być dobry do - po prostu - surfowania po sieci, pisania i oglądania filmów. I najlepiej, aby nie miał preinstalowanego systemu operacyjnego - chcę móc samodzielnie zainstalować sobie Linuxa. Macie jakieś sugestie?