Reklama

Jaki powinien być wiek emerytalny w Polsce? (180)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4253

Re: Jaki powinien być wiek emerytalny w Polsce?

Napisał(a): Gość -

Moim zdaniem każdy powinien mieć prawo iść na emeryturę kiedy chce.A emerytura będzie wynosiła tyle poniekąd żeby wystarczyło na życie godne bo gaz światło prąd woda itp. spłaci się i na jedzenie nie zostaje nawet człowiek rozrywki żadnej nie może sobie zafundować np kino teatr m.n martwi się cały czas jak ma żyć wiem bo znam takie osoby którym ciężko jest i nawet chciały albo chcą samobójstwa popełniać.
Wiem że jak w kraju się nie zmieni to większa części młodych ludzi i nie tylko wyjedzie z tego kraju planując przyszłość w innym kraju lepszą.

INTERIA.PL

Tak! powinny być podwyższone emerytury ponieważ wszystko idzie w górę a emerytury nie i wynagrodzenia za prace także.Bo z czego człowiek ma żyć.Po co ja się niby urodziłam żeby moje całe życie było dramatem.

Gość Ja myślę że każdy powinien pracować do 55-ego roku życia i zwolnić miejsce młodym żeby oni mogli też zapracować na swoją emeryturę a nie żeby byli utrzymywani przez rodziców czy dziadków lub wyjeżdżać za pracą do innego państwa.

zgadzam sie ,ale kobiety o 5 lat mnie chociaż chcą równouprawnienia to niech będzie tak samo.dobra mysl

Francuzi to nie tępaki i nie chcieli się poddać temu co wymyślił rząd my przyjmujemy wszystko na klatę narzekamy a nikt nie wychodzi na ulice z transparentami pokazywać swoje niezadowolenie tylko wszyscy narzekają

ja bede zap,,,,,,jak dozyje do 67 lat jako kobieta zarabiajac mniej od faceta ,jak bede pracowac , mlodzi nie maja pracy ,niech oddadza mi z zusu kapital to sama o siebie zadbam ,wyobrazacie sobie na produkcji ,paniusie z biur to niech pracuja nawet do 70-siatki

przejście na emeryturę musi być uzależnione od przepracownych lat ; kto ma większe prawo być na emeryturze - 60 latka która przepracowała 15 czy 20 lat, czy 60 latka która przepracowła 35 lub więcej lat. Ta pierwsza pożyje jeszcze z 20 lat bo nie jest tak bardzo zmęczona trudami życia zawodowego i obowiązkami domowymi, jak ta druga która może pożyje kilka lat bo jest już wyeksploatowana. Tak samo jest w kwestii kobiet które wychowywały dzieci a tymi które nie miały dzieci.

JA WSZYSTKO ROZUMIEM. ale nie to, że taki operator jak cyfra+ podnosi swoim abonentom ceny. nie dajmy sie zwariowac, do 15 marca mozna wypowiadac umowe bez płacenia kary.

Mam pomysł z kąd wziąć pieniądze na emerytury. Przykładowo w zakładzie pracy pracowało 100 osób, pracodawca zakupił maszyny produkcyjne, zastępując nimi ludzi zwalniając 70 osób pozostałe 30 w żaden sposób nie za pracuje na emerytury pozostałych 70. Należało by wypracowane pieniądze przez maszyny przeznaczyć na emerytury dla 70 zwolnionych tym samym mili byśmy wystarczające wkłady na kontach ZUS-u wszystkich nie pracujących Polaków. Jednak dzisiaj mamy nadmierne bogacenie się nielicznych, którzy czerpią krocie z technologii jaką stworzył XXI wiek. W szkole mnie uczono, że w XXI wieku maszyny będą pracowały za ludzi, a ludzie będą odpoczywać i czerpać z tego zyski więc niech tak w końcu będzie w mojej ukochanej Polsce.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jaki powinien być wiek emerytalny w Polsce?