Re: Jaki prezent dla dziadków na Gwiazdkę?
Napisał(a): Gość -
Kup klej do sztucznej szczęki, wykup im leki, opłać opłaty. Albumem się cieszyli przy was a po waszym wyjściu......W każdym razie darujcie sobie albumiki które przypominają dziadkom jacy oni juz starzy.
Napisał(a): yoda -
gość Kup klej do sztucznej szczęki, wykup im leki, opłać opłaty. Albumem się cieszyli przy was a po waszym wyjściu......W każdym razie darujcie sobie albumiki które przypominają dziadkom jacy oni juz starzy.
Nie przesadzaj, nie wszyscy starsi ludzie są zgorzkniali, a pomoc w wykupywaniu leków czy opłacaniu opłat to chyba powinna być na co dzień, nie od święta...
yodagość Kup klej do sztucznej szczęki, wykup im leki, opłać opłaty. Albumem się cieszyli przy was a po waszym wyjściu......W każdym razie darujcie sobie albumiki które przypominają dziadkom jacy oni juz starzy.Nie przesadzaj, nie wszyscy starsi ludzie są zgorzkniali, a pomoc w wykupywaniu leków czy opłacaniu opłat to chyba powinna być na co dzień, nie od święta...
juz to widzę jak opłacasz czynsz i resztę swoim dziadkom, miesiąc w miesiąc, mając na
utrzymaniu własną rodzinę. takie rzeczy to tylko w 'erze':>)
Napisał(a): Zenofacvy -
szkolenie w http://www.netakademia.pl/
ciekawy prezent, dwa przyda się w życiu codziennym, zawsze to jakaś nowość, coś czego się nie spodziewają
Napisał(a): parasolka -
gość Kup klej do sztucznej szczęki, wykup im leki, opłać opłaty. Albumem się cieszyli przy was a po waszym wyjściu......W każdym razie darujcie sobie albumiki które przypominają dziadkom jacy oni juz starzy.
Wyobrażam sobie, że gdybym była stara i ktoś płaciłby za mnie moje opłaty, byłoby mi przykro, bo tym bardziej czułabym się zbędnym balastem...
Pomaganie jest wspaniałe, ale trzeba to robić z wyczuciem.
parasolkagość Kup klej do sztucznej szczęki, wykup im leki, opłać opłaty. Albumem się cieszyli przy was a po waszym wyjściu......W każdym razie darujcie sobie albumiki które przypominają dziadkom jacy oni juz starzy.Wyobrażam sobie, że gdybym była stara i ktoś płaciłby za mnie moje opłaty, byłoby mi przykro, bo tym bardziej czułabym się zbędnym balastem...
Pomaganie jest wspaniałe, ale trzeba to robić z wyczuciem.
Wyobraź sobie, że taka bacinka ma 856 zł renty i chętnie by przyjęła taką pomoc, w zamian
mogłaby spokojnie popilnować wnuki, ale nie konieczne.
lekarstwa co miesiąc prawie 200zł, czynsz, media i nie ma na suchy chleb.
Wybacz dziecko, ale dumą się jeszcze nikt nie najadł, a syty głodnego nie zrozumie.
Dobra pytanie było o prezent a tu dyskusja troszkę nie na temat .
Ja bym polecała dla babci np jakaś dobrą herbatę n p kwitnąca , no i coś jeszcze oczywiście. Albo do tego jeszcze normalna herbata jaką lubi, Dilmah czy inne . Ja tak zrobiłam w tamtym roku :0
Napisał(a): ewaceha -
To zależy w jakim wieku są Twoi dziadkowie,ale polarowe swetry to dobry pomysł,mogą być również szaliki,jak i modne czapki oczywiście w ciepłych pastelowych kolorach(byle nie czerwonych). Pozdrawiam serdecznie Ciebie i dziadków;)
Napisał(a): grafik -
Ja jestem zdania żeby nie dawać starszym ludziom prezentów materialnych, niech się zabawią, nie myślę tu o dyskotece ;D po prostu jakiś teatr, opera, coś w tym stylu, jak dla mnie to jest dobre rozwiązanie, ja szukam takich rzeczy na culture.pl, znajduje swoje miasto i widzę co jest warte oglądnięcia w niedalekiej przyszłości, kupuję bilet, a oni są naprawdę z tego zadowoleni. Może nie wszyscy lubią takie rzeczy ale moi dziadkowie wprost kochają :)
Jaki prezent dla dziadków na Gwiazdkę?
Zgłoś do usunięcia | Link
Rok temu babcia i dziadek na Boże Narodzenie dostali od nas (męża i mnie) fotoksiążkę ze zdjęciami swoimi, swoich dzieci i wnuków (i jakieś słodycze, dobrane odpowiednio do ich wieku). Byli bardzo uradowani. W tym roku kompletnie nie mam pomysłu na prezent!! Dziadków nietrudno ucieszyć, w ostateczności kupimy im po ładnym, ciepłym sweterku... Ale może podrzucicie jakiś lepszy pomysł?