Reklama

Jakie buty do biegania? (17)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1295
INTERIA.PL

Re: Jakie buty do biegania?

Napisał(a): Gość -

gość łał, jakbym czytał bloga amerykańskiej nastolatki :"hmm, jakie dziś majtki założyć? pomarańczowe, czy w paski?". Do biegania na takim poziomie, jaki będziesz prezentował to wystarczą ci nogi. Wszelkie rozważania nad rodzajem obuwia dowodzą u rozważających totalnej indolencji w temacie. I jeszcze jedno - najpierw przestań tyle żreć a potem się weź za bieganie lub daj sobie spokój. ps. 8 lat profesjonalnej ( Kadra i te sprawy) kariery biegowej daje mi prawo a wręcz obowiązek napisania tego, co powyżej.

taaaa kadry??? nie wiedziałem ze istnieje kadra chamów i prostaków

gość Kto biega w butach !!!! To grozi ciężkim kalectwem i grzybicą stóp. Najlepiej biegać boso po miękkim ale wygładzonym terenie np. błotniste kaniony.
Pozdrawiam - ultramaratończyk

A co to s błotniste kaniony??? Canion z samej nazwy to jest rów w skałach, to na dole też są skały i o błoto raczej trudno. To już lepiej błotnisty wąwóż, to też rów , ale nie w skałach , a w zwykłym płaskim terenie. I jeszcze jedno, owszem , boso biegać jest najzdrowiej, ale tylko w lecie. Czy mieszkasz w Australi i już zapomniałes , że w Polsce są zimy? W Australi nie , bo tam nie ma kanionów. To gdzie ? RPA w Afryce?

gość

gość łał, jakbym czytał bloga amerykańskiej nastolatki :"hmm, jakie dziś majtki założyć? pomarańczowe, czy w paski?". Do biegania na takim poziomie, jaki będziesz prezentował to wystarczą ci nogi. Wszelkie rozważania nad rodzajem obuwia dowodzą u rozważających totalnej indolencji w temacie. I jeszcze jedno - najpierw przestań tyle żreć a potem się weź za bieganie lub daj sobie spokój. ps. 8 lat profesjonalnej ( Kadra i te sprawy) kariery biegowej daje mi prawo a wręcz obowiązek napisania tego, co powyżej.

taaaa kadry??? nie wiedziałem ze istnieje kadra chamów i prostaków

To prawda ! Kadra chamów i prostaków. Ja też byłem w kadrze, nie w biegach , w skokach LA, ale bieganie było ćwiczeniem uzupełniającym. To wychodzi że biegam już 40 lat, a nie 8. Oczywiście nie należy przesadzać finansowo z butami, ale pewne zasady muszą być.
1) jak się da to biegać boso po plaży
2) biegać po lesie- wystarczą trampki
3) jeśli trzeba biegac po ulicy , lub po chodniku, należy unikac tego , ale jednak trzeba mieć miec buty z grubą amortyzującą podeszwą. Wydatek ok $70. Kolana owszem mogą sie zużyć, teraz waże 101kg, jak startowałem to ważyłem 73kg. Jedyna rada na kolana to schudnąc, ale nawet jak troche pobola kolana, to i tak lepsze niż zawał serca. Ilu znajomych w moim wieku juz poszło na zawał serca, szkoda liczyc.

to zalezy gdzie chcesz biegać , jak chcesz b iegać w terenie zabudowanym " po osiedlu " to trampki mogą byc chodź lepsze by były jakieś addiasy , a jak chcesz biegać po parkach tam gdzie jest miękki grunt to lepiej jakbyś miał/a buty z kolcami . A trampki są uniwersalne wszedzie można używac trampek wiec jak chcesz dłużej biegać to zapoatrz sie w bardziej specjalistyczne buty a jak tak tylko zeby spalić kalorie to tenisówki ci w zupełności wystarczą

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jakie buty do biegania?