Re: jakie buty na siłownię?
Napisał(a): Gość -
Jeżeli chcesz profesjonalne buty, które Ci się nie rozwalą po jednym treningu, to marka Under Armor robi bardzo dobre obuwie sportowe. Nie wiem, czy w sklepach stacjonarnych je otrzymasz, ale na pewno są dostępne na stronie fa-pol.pl Są to buty specjalnie przeznaczone do różnego rodzaju sportów, także na pewno będzie Ci w nich wygodnie ćwiczyć.
Oj buty to najważniejsza część garderoby i na tym, przed zakupami na siłownię czy aerobic, nie ma co oszczędzać. Spodnie czy koszulka to sprawa drugorzędna, natomiast jeżeli ma się źle dobrane buty - za małe/ za duże, to bardzo łatwo można sobie zaszkodzić.
Wystarczą buty, których zwykle używasz do fitnessu. Jeśli nie masz takich to rozejrzyj się za modelami adidasa lub nike air cardio (tanisport.pl miał ostatnio spore promocje, więc może coś tam znajdziesz).
Myślę że na siłowni idealnie się sprawdza Buty Air Toukol II, wyglądają one na solidne i do tego nie są drogie. Widziałem że na tanisport.pl teraz są w promocji i możesz je mieć za niecałe 230 zł, może akurat ci się spodobają.
Niezależnie od tego do czego buty będą potrzebne - trzeba odpowiednio dopasować je do stopy. Muszą być zatem dobrze wyprofilowane i nie ściskać stopy zbyt mocno. Rozmiarowo też nie mogą być ani za duże ani za małe - stopa ma być w nich swobodna a jednoczesnie dobrze podtrzymywana.
Jeśli nie masz jeszcze fitnessowych butów, to pomyśl o Nike albo Reebokach - modeli jest dużo, zawsze trzeba mierzyć - potem kiedy już będziesz miała wypatrzony model i rozmiar, warto poszukać go w necie, w sklepach internetowych buty dobrych marek są naprawdę dużo tańsze niż w zwykłych sklepach. Ja ostatnio zaglądałam na taniebuty.pl i wyhaczyłam Reeboki Easy Tone za niecałe 300 zł :)
Spokojnie wystarczą zwykłe buty antypoślizgowe - z gumową podeszwą.
---
http://www.norkop.com.pl stoły bilardowe Norkop
to zależy co chcesz robić na siłownie, czy siłowe rzeczy ćwiczyć, czy bieżnia , także ja Ci mogę polecić sklep gdzie są tanie rzeczy sportowe od ciuchów po buty i sprzęt sportowy i myślę, że sam sobie wybierzesz najbardziej interesujące Cie obuwie wejdź sobie na tanisport.pl
http://www.tanisport.pl/adidas/Buty_Adidas_Nenglo_010411/Product.aspx myślę, że takie będą ok, sa stabilne, lekkie , przeznaczone na fitness to na siłownie też się nadadzą , a po za tym może je także używać do jakiś sportowych wycieczek czy na rower
jakie buty na siłownię?
Zgłoś do usunięcia | Link
Czy ktoś może mi doradzić jakie buty będą najlepsze na siłownię? Postanowiłam się bowiem na nią zapisać i chciałabym mieć odpowiednie obuwie. Słyszałam bowiem, że jest ono kluczowe podczas treningu. czy to prawda?