Reklama

Jakie ciekawe książki możecie polecić? (42)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 1393

Re: Jakie ciekawe książki możecie polecić?

Napisał(a): Gość -

POLECAM WSZYSTKIM AMATOROM DOBREJ POWIEŚCI "WYZNANIA ZABÓJCY OJCA ŚWIĘTEGO" WOJCIECHA HREHOROWICZA. TYTUŁ NIE ODDAJE TREŚCI, WBREW POZOROM NIE JEST TO ANI LITERATURA FAKTU ANI KSIĄŻKA RELIGIJNA, LECZ ŚWIETNA POWIEŚĆ PSYCHOLOGICZNA, KTÓRĄ CZYTA SIĘ JEDNYM TCHEM. z PEWNOŚCIĄ KONTROWERSYJNA, TROCHĘ OBRAZOBURCZA, ALE PASJONUJĄCA.

INTERIA.PL

Poleciłabym Bukowskiego w całej odsłonie. Jest sarkastyczny, lakoniczny, zabawny i bez ściemniania opowiada o samotności, seksie, nałogach i bólu istnienia, który w przypadku jego bohaterów wyraża się w permanentnym porannym kacu, braku natchnienia i braku gotówki. Jeśli lubisz czyste piękno języka i nie boisz się najciemniejszych stron ludzkiej duszy to powinieneś sięgnąć po Drogę Cormaca McCarthego.

Ja bardzo lubie książkę Agaty Mańczyk "Facet z prostą instrukcją obsługi " bardzo fajna i do tego strasznie wesoła :) można sie przy niej po prostu uśmiać ;D przeczytałam ją z 3 razy i nie mam dość ;p
N.W.

Ostatnio dorwałam Trylogię policyjną Leifa GW Perssona; Między tęsknotą lata, a chłodem zimy., W innym czasie w innym życiu., Swobodny upadek jak we śnie.

Jeśli chcesz coś głębszego poczytać, coś, co zmusi Cię do refleksji, polecam "Śniadanie z Sokratesem" Smitha. To zabawnie napisana, inteligentna książka, w której można sobie pofilozofować z wielkimi tego świata.

Napisał(a): MirekeM -

Jeżeli chodzi o powieści, to polecam książki Marcina Ciszewskiego - „www.1939.com.pl”, „Major”, „www.1944.waw.pl”, „Mróz” oraz „www.ru2012.pl” - moją opinię o tych pozycjach możesz znaleźć tutaj http://mirekem.pl/?p=183

Jeżeli na przykład miałyby to być pozycje dokumentalne, powiedzmy podróżnicze, to polecam z kolei książki Ryszarda Kapuścińskiego, które, wstyd powiedzieć, dopiero niedawno odkryłem - np. "Imperium" czy "Wojnę futbolową" - moja opinia tutaj http://mirekem.pl/?p=234

Napisał(a): 1skoczylas -

Zbliżają się długie jesienne wieczory. Jako typowy "mól książkowy" zamierzam je spędzić głównie na czytaniu. Czy możecie mi w związku z tym zasugerować, jakie książki są warte przeczytania? Jakie są Wasze ulubione książki? Może mnie też się spodobają.

moge ci polecic fajna ksizke jezeli podobaja ci sie religijne np.walter wangerin powiesc jezus

gość a może cos z fantasty? np. ja polecam serię "dary anioła" :)

Ja z fantasy polecam Anthony`ego Piersa Xanth, To jest wielki cykl, 35 tomów, ale teraz został powtórnie wydany pierwszy tom , Zaklęcie dla Cameleon.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jakie ciekawe książki możecie polecić?