Re: Jakie drinki na sylwestra?
Napisał(a): FridaKahlo69 -
W kwestii pomocy... jest tutaj:)
Napisał(a): Gość -
Ja polecam santo libre - rum, sprite, limonka, kilka kostek lodu.
Napisał(a): yoda -
FridaKahlo69 W kwestii pomocy... jest tutaj:)
Dzięki, ale nie widzę tam żadnych konkretnych drinków, jest ogólnie o alkoholach...
Napisał(a): samuraj -
Najlepszy drink jaki piłem to Kamikadze. Ale równie dobre na sylwestrową noc jest sake. Polecam!!
sake jest koszmarne!! rany, nie mam pojęcia jak mozna to pić.
mój facet jest barmanem i ostatnio mieli szkolenia, i uczyli ich robić driny z herbatą, znalazłam na necie spoko przepis, kopiuję dalej, herbatka z martini mniam mniam mniam
Składniki na 2 porcje:
1/4 dojrzałego melona cantaloupe
200 ml białego martini
torebka zielonej herbaty jaśminowej Dilmah
Wykonanie:
Herbatę parzymy w 100ml wody prze 5 minut. Wyjmujemy torebkę a herbatę studzimy.
Melona obieramy, pozbawiamy pestek i miksujemy na gładki mus.
Wszystkie składniki łączymy, mieszamy i przelewamy do kieliszków.
o zgadzam się - driny z herbatą to był hit naszej ostatniej parapetówy :P Tego co wkleiłaś znam też - dwa razy do niego podchodziłam, raz spróbowalam ze zwykłej czarnej zrobić a potem z Dilmah jaśminowej i faktycznie z Dilmah jest sporo lepsze - ma posmak taki fajny,
Jakie drinki,chyba że chcecie się szybko uchlać,najlepsza jest dobra czysta wódka ale porządnie schłodzona
Napisał(a): Edmund -
Polecam stary sprawdzony napitek gin czyli jałowcówka, tonic, limonka, kostka lodu. Zapewniam smakuje wszyskim.
Najlepiej ze sromotnika wywar skutek gwarantowany
Jakie drinki na sylwestra?
Zgłoś do usunięcia | Link
W tym roku robię sylwestra u siebie i liczę na waszą pomoc... :)
Macie jakieś swoje ulubione drinki? Lub swoje popisowe numery, drinki, które na imprezach wszystkim (albo prawie wszystkim) smakują? Podpowiecie mi coś?
Na razie mam "w menu" cubę libre, sidecary, daiquiri, mojito i manhattany. Znacie coś innego fajnego z rumem, whisky albo brandy?