Re: Jakie książki są warte przeczytania ?
Napisał(a): Gość -
Witam!Na miłe sędzenie wieczoru i relaks polecam wszystkie ksiązki, które napisała Monika Szwaja. Jestem nimi zachwycona!!!!!!!!!!!!Każda z nich jest fantastyczna!!!!Ostatnio wydana(promocja była 27 lipca br.)to "Klub mało używanych dziewic", którą "łyknęłąm" w dwa wieczory mimo prawie 350 stron. I tak jest z każdą z nich. Podobne uczucie żywię do Grocholi:-)
A tak z innej beczki-trochę psychologii-Jodi Picoult-polecam"Świadectwo prawdy"(o dziewczynie z rodziny amiszów, która oskarżona została o zamordowanie swojego nowonarodzonego dziecka...) i "Bez mojej zgody"( ta opowiada z kolei o dziewczynie, której siostra zmaga się z chorobą nowotworową i wymaga ciągłej opieki oraz...) Niedługo zacznę czytać jeszcze "Dziesiąty krąg" tej samej autorki-zobaczymy.
Natomiast w zeszłe wakacje przeczytałam "Króla szczurów" James`a Clavell`a( amerykańscy żołnierze próbują przetrwać w niewoli japońskiej) Coś mocniejszego, ale polecam!
Pozdrawiam!
ja ostatnio przeczytalam jednym tchem 'Cukiereczki' Mian Mian. Fajna ksiazka o buntowniczej mlodziezy. Czytal jeszcze ktos z was ta ksiazke?
polecam:
- Rosemunde Pilcher ,,Powrót do domu"
- wszystkie Agathy Chrieste (jej kryminały są świetne;))
-Harlan Coben,,Bez śladu''
-Earl Biggers (też kryminał:))
Ja to czytałam!! naprawde super są te Cukiereczki. Myślałam, że to jakieś romansidło,a tu..miłe zaskoczenie. Nie sądziłam, że w Chinach tak jest naprawde. Polecam tą książkę wszystkim - i miłośnikom i jeszcze nie-miłośnikom Chin.
To zależy od Twojego gustu. Myślę, że powinnaś przeczytać "Władcę Pierścieni" Tolkiena, "Trzech Muszkieterów" Dumasa i "Zbrodnię i Karę" Dostojewskiego. Oprócz tego skuś się na klasykę.
a ja tam lubię literaturę kobiecą. kiedyś czytałam głównie polskie autorki, teraz sięgam po trochę bardziej "egzotyczne" pozycje. ostatnio zachwyciły mnie Cukiereczki chińskiej autorki Mian Mian. Polecam, warto to przeczytać.
Kurczę, "Moje nadprzyrodzone wesele" jest naprawdę super! Ubawiłam się, no i zapomniałam o kilku nurtujących mnie ostatnio rzeczach... Pozytywne myślenie po przeczytaniu książki, to jest to! Polecam!
koleżanka mi pokazała że w necie publikuja fragmenty książki która się ukaże, zaczełam czytać i mi sie bardzo spodobało;) książka nazywa się śmiesznie - mam łóżko z racuchów i dopiero ma się ukazać, ale przedpremierowo są fragmenty wklejane w internecie i sie zachęciłam do tego. myślę że jako lekka fajna książka jest warta tego, żeby ją przeczytać :)
Na pewno wszystkie części ANI Z ZIELONEGO WZGóRZA:) Poza tym polecam też wpaniałe książki światowej sławy Agathy Christi,szczególnie polecam ,,TRZYNAśCIE ZAGADEK" oraz ,,MężCZYZNA W BRąZOWYM GARNITURZE". Ostatnim razem spodobała mi się również książka Małgorzaty Musierowicz ,,KłAMCZUCHA". Wiem od koleżanki, że inne książki tej pisarki są równie interesujące jak ta. Pozdrawiam:)
Zgłoś do usunięcia | Link
kto jest autorem?