Re: Jakie książki są warte przeczytania ?
Napisał(a): marasbone -
Polecam wszystkim jedną z pozycji dostępnych w Oficynie Wydawniczej Impuls - "Byli, są...czy będą?" historie Polaków wywiezionych na Sybir, Kołymę, do Kazachstanu, przesiedlenia, dramaty i tragedie, naprawdę pouczająca lektura. Warto przeczytać także ze względu na rocznicę 17 września, żeby poznać następstwa tego konfliktu
Napisał(a): Gość -
Dla mnie warte przeczytania były Lolita Nobokova, Gringo Cejroskiego, Śmierć w Breslau Krajewskiego.
Teraz czekam na "Cmentarz w Pradze" Umberto Eco" Zbiera tak dobre recenzje, że to na pewno będzie dobra książka :)
Tak przyznaje, jestem drugim wcieleniem Kalibabki :):):) Skoro już mnie zdemaskowałaś i poinformowałaś cały świat, zawiadom jeszcze policje, w ogłoszeniu jet mój tel !...i nie przeszkadzaj już. Miłego dnia:)
No prosze prosze...srutu tu tu majtki z drutu...kiedyś dostałem takiego sms od Beaty, pora zakończyć ten spektakl, szkoda twojej energii ! Miłego
Napisał(a): Kasiorektasiorek -
Czas zrobić porządek na tym forum i powrócić do tematu przewodniego. Jak chcecie dyskutować o swoich problemach i żalach to załóżcie osobny wątek i tam róbcie co chcecie, ale nie spamujcie wartościowych tematów!
Ze swojej strony mogę polecić:
1."Przeminęło z wiatrem" M.Mitchell
2. "Czarna kawa" Agathy Christie
3. "Nieznośną lekkość bytu" M.Kundery
4. "Baudolino" Umberto Eco
5. "Imię Róży" Umberto Eco
6. "Dzien szakala" F.Forsytha
7. "Akwarium" W.Suworowa
8. "Działa z Nawarony" + "Komandosi z Nawarony" MacLean'a
9. "W poszukiwaniu straconego czasu" Prousta
10. "Komu bije dzwon" Hemingwayga
Do tej 10-tki jeszcze może "Wahadło Foucaulta" napisane przez Eco, chociaż wiem że ludzie mają mieszane uczucia i różne opinie co do tej książki. Ja tam nie żałuję, że przeczytałam. Tak to ujmę. :)
Napisał(a): Agusiasta88 -
To ja rzucę trzema moimi ulubionymi nazwiskami: Marquez, Houellebecq i Coetzee. Wszystkie tytuły ;)
zależy co kogo interesuje, ale moim zdaniem większość książek zasługuje na to, żeby je przeczytać :) ja ostatnio zaczęłam czytać e-booki, które można znaleźć na stronie Goneta.net, teraz przymierzam się do tego, żeby zabrać się za czytanie pejzazu zza okna, zapowiada się bardzo ciekawie
ja ze swojej strony mogę polecić Robina Cooka piszącego thrillery medyczne, Alex Kavę thrillery gdzie główna bohaterka robi portrety psychologiczne morderców, Harlana Cobena bardzo fajne trzymające w napięciu kryminały, oraz simon becket medyczne thrillery z fantastycznymi szokującymi czytelnika zakończeniami
Zgłoś do usunięcia | Link
Myślę, że książką na pewno wartą przeczytania, będzie nowa pozycja Umberto Eco - Cmentarz w Pradze. Wiem, że w tej chwili we Włoszech jest to jedna z najbardziej rozchwytywanych książek. Póki co musimy jeszcze czekać na j premierę w Polsce, ma być koło listopada w księgarniach.