Re: Jakie możecie polecić ciekawe filmy?
Napisał(a): Gość -
Ja polecam grecki film Kieł (Kynodontas).
piknik pod wiszaca skala
Ja to i tak głównie ogladam to co na HBO.Widze ze dzisiaj wieczorkiem fajny horror Eden Lake.
Jak ktoś nie oglądał to polecam, przerażajacy ale i mega wciągajacy i nie przewidziany.
Ja polecam "Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach" – Sparrow (Johnny Depp)spotyka dawną znajomą, piękną i niebezpieczną (Penelope Cruz). Premiera 26 lutego na HBO. Myślę, że nie trzeba specjalnie reklamować :-)
polecam polski film "Kołysanka" - zaskakująca fabuła świetna gra aktorów
JAK HARTOWALA SIE STAL , CHLOPCY Z PLACU BRONI , KORDZIK - a naprawde to jest taki film 2 RAZY 2 ROWNA SIE 5 ALE ZA JEGO WYSWIELTLENIE TO 5 LAT HANCLA bez wyroku !! w dzisiejszym demokratycznym czasie !
HUBAL
Polecam 3 europejskie filmy kostiumowe których bohaterką jest muzyka epoki baroku:
"Wszystkie poranki świata" - XVII wiek we Francji, piękny i melancholijny film o zapomnianych kompozytorach i niezwykłym instrumencie jakim była viola da gamba.
"Król tańczy" - także XVII wiek we Francji. Dwór króla Ludwika XIV którego wielką pasją była muzyka.
"Farinelli" - ciekawostką jest próba odtworzenia głosu kastrata o którym film opowiada. Farinelli to pseudonim sceniczny Carlo Broschiego. Uwaga - w Polsce film jest wyświetlany z idiotycznym podtytułem ostatni kastrat!!! Nie jest to prawdą.
Wszystkie filmy mają przewspaniałe zdjęcia i kostiumy.
9-ta kompania.Rosyjski o Afganistanie.
Jakie możecie polecić ciekawe filmy?
Zgłoś do usunięcia | Link
Interesują mnie filmy, które warto obejrzeć, ale o których nie mówi się tak głośno jak o wielkich produkcjach czy oscarowych nominacjach. Mile widziane propozycje spoza USA :)