Reklama

jestem zkoszalina mieszkam w islandii (18)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 41

Re: jestem zkoszalina mieszkam w islandii

Napisał(a): Gość -

Mój sąsiad robii na Islandii za podobną kase jak ja w Norwegii -czyli 8-10tys pln netto=mies -stąd wiem ze na islandii podobnie jak w Bergen pada przez 328 dni w roku a w pozostale dnii pada przelotnie.W Norwegii to przynajmiej rosną drzewa,krzewy,kwiatki , w lasach oprócz kamienii jest pełno jagód igrzybów , drogii sa zasfaltu, mozna niekiedy spotkać norka albo posłuchac wekedowych śpiewów okolicznych polaków.Bratnich dusz niewidziałem,moze dlatego ze pizdzi tu jak w kieleckiem więc deszcz pada poziomo tak jak na Islandii, no i oczy zalewa.Nic nie tęsknij za Koszalinem- byłem nic specjalnego- i trzym sie gejzera!!!!! Wrócimy kiedyś do słonecznej polskii poopalać stare kości na wypasionych emeryturach, ach miło będzie poszaleć po piędzdziesiątce!!!!!!

INTERIA.PL

cześć.
a co to za praca za takie sympatyczne pieniądze? jeśli mozna wiedzieć. mam "znajomego" który tez w norwegi jest i zarabia 12tyś ale twieerdzi ze ciezko zalatwić pracę.

Z konkretnym zawodem typowo przemysłowym, malarz-piaskarz,spawacz,ślusarz,operator cnc,tokarz,monter rurociągów,elektromonter,silnikowiec,niema najmniejszego problemu z pracą . Minimalna stawka w przemyśle dla fachowca z kilkuletnim doświadczeniem to 132.5 nok brutto, ja mam 90 nok netto ale plus mieszkanie, wyżywienie i transport do i z Norwegii i robie w systemie 6 tyg w deszczu na 2 tygodnie w słonecznej Polsce.Każdy norek biegle obsługuje kompa ale z mopem to już większy problem!!!!!

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: jestem zkoszalina mieszkam w islandii