Reklama

Jesteś patriotą? (32)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 990
INTERIA.PL

Re: Jesteś patriotą?

Napisał(a): Gość -

Byłam kiedyś patriotką. Dopóki nie zobaczyłam tłumu pod Pałacem Prezydenckim skandującego że "prawdziwi Polacy to my" i tu jest Polska" itd. Jeśli taki jest prawdziwy patriotyzm to ja nie chcę być patriotką. Ani Polką. Ani katoliczką. Ja wolę być po prostu dobrym człowiekiem. I wystarczy.

gość Byłam kiedyś patriotką. Dopóki nie zobaczyłam tłumu pod Pałacem Prezydenckim skandującego że "prawdziwi Polacy to my" i tu jest Polska" itd. Jeśli taki jest prawdziwy patriotyzm to ja nie chcę być patriotką. Ani Polką. Ani katoliczką. Ja wolę być po prostu dobrym człowiekiem. I wystarczy.

pieknie napisalas, taka jest prawda Basia po 60 tce

gość Byłam kiedyś patriotką. Dopóki nie zobaczyłam tłumu pod Pałacem Prezydenckim skandującego że "prawdziwi Polacy to my" i tu jest Polska" itd. Jeśli taki jest prawdziwy patriotyzm to ja nie chcę być patriotką. Ani Polką. Ani katoliczką. Ja wolę być po prostu dobrym człowiekiem. I wystarczy.

a ja mysle, ze nigdy nie bylas tak naprawde patriotka, bo jesli patriotyzm polega na tym, ze mozna sobie Polskę odpuścić, oddać nasze kompetencje innym rządom, olać śmierć naszych przedstawicieli w Smolensku to ja nie wiem gdzie tu zamiłowanie do Ojczyzny? Poza tym kreujesz wizje na zmanipulowanym obrazie. A jesli nie chcesz byc Polką to sie zrzeknij obywatelstwa i niczego od Polaków nie oczekuj.

kobieto, gdyby gdziekolwiek na świecie, nawet w Holandii, ktos przeczytal cos takiego to by ci powiedzial "wypierdalaj stąd". Niestety, taka prawda. takich "dobrych" ludzi nikt nie potrzebuje bo nie zalezy ci na kraju.

Obecnie w Polsce niektóre media wmawiają, że patriotyzm to faszyzm. Niestety sa to największe media, zarówno gazety jak i telewizja. To może przypomnijmy sobie słowa Stalina : Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej”. Tyle ode mnie, czyż nie od tego zdania media zaczeły niszczyc w Polakach patriotyzm ? Polak ma raz w roku wywiesic flage za okno, i koniec. Tak ma to wyglądać ? To za co ginęli Polacy ?

Nie jestem i być nie zamierzam. Obojętne mi co się z tym krajem stanie, nic mu nie zawdzięczam. Zero ułatwień a same utrudnienia. Tu się nie dba o obywatela. jak obywatel coś chce, to musi osiągnąć daną rzecz własnym kosztem. Czuję się Europejczykiem, nie Polakiem. Jest mi wstyd że w Polsce jest jak jest.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Jesteś patriotą?