Re: Jesteście za ACTA czy przeciw?
Napisał(a): Gość -
jestem przeciw ACTA!!!!!
nie głosowałem na interia bo jak widzę niektóre nazwiska (choćby Hall) na liście to mi sie odechciało
chcieliście Tuska to macie za swoje, szkoda mi Ciebie POLSKO.
NIE DLA ACTA..................
WALKA Z PIRACTWEM TO TYLKO SLOGAN, KAŻDY WIE,ŻE TO JEST ZŁE.
DLA MNIE NET TO WIELKA BIBLIOTEKA PUBLICZNA - OGRANICZĄ NAM DOSTĘP DO WIEDZY, KULTURY I SZTUKI. W MAŁYCH WSIACH NIE KAŻDY MOŻE POZWOLIĆ SOBIE NA WYJŚCIE DO MUZEUM, KINA TEATRU, A TAK MOŻE OBEJRZEĆ W NECIE - OBEJRZENIE ON LINE WCALE NIE OZNACZA ŚCIĄGANIA CZY PIRACTWA.
CZY ZAMKNĄ WIĘC BIBLIOTEKI PUBLICZNE? CZY BĘDĄ KARAĆ NAS ZA POŻYCZENIE ZNAJOMYM PŁYTY, KSIĄŻEK?
POWIEDZMY NIE DLA NASZYCH DZIECI!!!
ACTA TO JEST PIERWSZY KROK TO ZNIEWOLENIA. POCZĄTEK WIELKIEGO ŚWIATOWEGO FOLWARKU ZWIERZĘCEGO GDZIE RZĄDZI PIENIĄDZ, WIELKIE MOCARSTWA I KORPORACJE, FIRMY FARMACEUTYCZNE (LEKI TAŃSZE GERIATRYKI TO TEŻ PODRÓBY)
DLACZEGO ZA DOMNIEMANIE PRZESTĘPSTWA MAJA STOSOWAĆ ARESZT BEZ WYSŁUCHANIA NASZYCH WYJAŚNIEŃ - CZEMU TU W PRZYSZŁOŚCI SŁUŻY . PODRÓBKI TO NIE TYLKO INTERNET!!!! WSZYSTKO MOŻNA POD TO NAGIĄĆ. CZY RZĄD W TAKI SPOSÓB CHCE ELIMINOWAĆ NIEWYGODNY ELEMENT?????
DLACZEGO MAJA OBRACAĆ NASZYMI DANYMI OSOBOWYMI - USTAWA TEGO ZAKAZUJE. a TERAZ ACTA MAJĄ BYĆ TĄ WAŻNIEJSZĄ. DLACZEGO RZĄDY MAJĄ MIEĆ DOSTĘP DO NASZEJ PRYWATNEJ SFERY????KTO BĘDZIE HANDLOWAĆ NASZYMI DANYMI OSOBOWYMI???
SLOGAN PIRACTWO - TO TYLKO PRZYKRYWKA. NAJWIĘKSI ZŁODZIEJE TO BOGACZE, KORPORACJE I WŁADZA!!!!! A MY TYLKO JESTEŚMY SZARE ROBACZKI.
gość chcieliście Tuska to macie za swoje, szkoda mi Ciebie POLSKO.
To nie chodzi o obecny rząd. To się dzieje znacznie wyżej. KAŻDY RZĄDZĄCY BY TO WPROWADZIŁ!!!!!!!
SWOJĄ DROGĄ TO P. PREMIER ZA BARDZO JEST PEWNY SIEBIE. NIE WIE JAKIE MA SPOŁECZEŃSTWO. POLACY POTRAFIĄ WALCZYĆ O WOLNOŚĆ.MAMY TO W GENACH.
CIEKAWE JAKIE NASTOJE SPOŁECZEŃSTWA BĘDĄ NA EURO 2012..???? MOŻE BYĆ CIEKAWIE - NIE ZAKOŃCZYŁ SIĘ STYCZEŃ, A MAMY JUŻ 4-TY DUŻY PROTEST
gość Jestem za... Nie chce kupować podróbek...Jak kupuje buty, sprzęt i wydaje pieniądze to che wiedzieć od kogo kupiłem i kto zarobił. A nie że wszystko pochodzi z chin. Ale chce aby ktoś jednoznacznie zdefiniował np. prawo cytatu...Zadowolony
ACTA zupełnie nic nie zmienią bo największe korporacje mają swoje firmy właśnie w CHINACH z uwagi niskie koszty produkcji!!! I niestety te produkty będa miały metkę "made in China" więc jak mój drogi rozpoznasz czy to podróbka??? Uwierz mi ACTA nie zapewnią, że to jest oryginał, wierz mi... ACTA otwierają furtkę do ograniczenia przepływu informacji między Państwami!!! Pomyśl sobie taka Katastrofa Smoleńska.... teraz na blogach pełno informacji, analiz z całego świata, ludzie kopiują i umieszczają filmiki, artykuły itp... Jak myślisz ACTA tego by nie ograniczyły? Zaraz by Cię znaleźli i nastraszyli za sianie propagandy albo nawet przed Sądem postawili za sabotaż!! STOP ACTA!!!
Uważam wręcz, że podpisanie tego porozumienia może się wiązać z zamachem stanu. Dlaczego nasz wspaniały Rząd nie prowadził dyskusji z Narodem...? Tylko karmi nas w mediach pseudo sensacjami, jak np. niedoszłe samobójstwo Prokuratora Wojskowego, albo afera z receptami, żeby ludzie mieli się czym zająć? Potem znowu będzie nagonka na Kościół, później homoseksualiści i tak w kółko... a to co ważne to w sposób "WULGARNY" się omija!!! JAKIŚ KOSZMAR!!!!! STOP ACTA!! STOP ACTA!! STOP ACTA!!
JESTEM PRZECIWNY ACTA, ALE METODY OBRANE PRZEZ ANONIMOWYCH, TO WRĘCZ SABOTAŻ, CO WIDAĆ PO SKUTKACH ICH DZIAŁANIA....I JESZCZE JEDNO - NIE POTRZEBA ACTA, JUŻ TERAZ DOBYWA SIĘ INWIGILACJA I TOTALNA SAMOWOLA W INTERNECIE A SPRAWA Z POZBAWIENIA KONCESJI TV TRWAM, CHOCIAŻ NIE JESTEM JEJ WIDZEM, UWAŻAM ZA SKANDAL NA SKALĘ MIĘDZYNARODOWA ....JAK ZA KOMUNY ! Tyle w temacie !
no panie premierze panu juz dziekujemy
Ściganie piratów OK! Ale co z zamiennikami (leków, części zamienne), które klient świadomie kupuje - bo tańsze?
Napisał(a): deeru -
Nie wiem, po prostu trudno się w tej kwestii ustosunkować... Należy chronic prawa autorskie i scigać piractwo ale czy wśród internautów jest ktoś kto nie ściągał z sieci filmow, muzyki, gier i innyhch plików? wydaje mi sie ze są na to inne sposoby zeby walczyć z piractwem.. ACTA jest dokumentem nie kompletnym tak mi sie wydaje za bardzo ogólnym, ale podpisanie tego dokumentu niczego jeszcze nie wnosi.. Po podpisaniu tego dokumentu rzad wprowadza odpowiednie zmiany i nowelizuje kolejne poprawki i ustawy.. Jestem też niemal pewny ze artsci ktorzy tak popieraja ACTA nie zobacza ani grosza.. Ich pieniadze, te pieniadze z praw autorskich przejma wydawnictwa i wielkie korporacje..
Zgłoś do usunięcia | Link
moim zdaniiem polska stała sie prywatnym państwem jednego premiera ktury zajmuje sie tym czym niema lekarze internauci służby mundurowe za chwile górnicy i kto dalej ...może najwyższy czas zajżec do wnetrza problemu czyli żądu.... bo tam kryje sie sekret kryzysu!...
STOP ACTA