Re: KAPITALIZM czy DEMOKRACJA?
Napisał(a): Gość -
Nie należało zmieniać systemu gospodarczego bezmyślnie .
W 89r kapitalizm światowy już się sypał i należało się dobrze zastanowić czy zmieniać system gospodarczy !
Budżet w sejmie wstępnie zaakceptowany, ale jeszcze nie uchwalony. Jest więc szansa na wniesienie poprawki dot. nowoczesnej, polskiej myśli przewodniej, która tak pięknie ozdabia, na bilbordach, ulice naszych miast:: "budżet i tak i nie dla idiotów".
gość Nie należało zmieniać systemu gospodarczego bezmyślnie .
W 89r kapitalizm światowy już się sypał i należało się dobrze zastanowić czy zmieniać system gospodarczy !
W 89r kapitalizm światowy już się sypał i należało się dobrze zastanowić czy zmieniać system gospodarczy ![/cytat]
Owszem, nie należało bezmyślnie, ale w ogóle należało. Niekoniecznie na kapitalizm, ale na pewno na państwową gospodarkę rynkową.
szanel59To nie banki powodują kryzysy. Winni są politycy, którzy zadłużając w bankach państwa, do kryzysów doprowadzają.Mylisz sie i to bardzo.Calo zlo powodujace globalny kryzys finansowy znajduje sie na Wall Street-kilka informacji na ten temat znajdziesz na www.eioba.pl/a/3hoa/widmo-globalnej-zaglady
Nie tylko na Wall Street, ale przede wszystkim w poszczególnych rządach. jocker.
Autor tematu pomyslil dwa pojecia bo kapitalizm to system ekonomiczny natomiast demokracja to system spoleczny i nie za bardzo wiem w czym mam wybierac bo w zasadzie nie mam za bardzo pchoty zyc w panstwie demokratycznym i chodzic jedynie do lasu polowac na zajace zeby jakos przezyc
gość Autor tematu pomyslil dwa pojecia bo kapitalizm to system ekonomiczny natomiast demokracja to system spoleczny i nie za bardzo wiem w czym mam wybierac bo w zasadzie nie mam za bardzo pchoty zyc w panstwie demokratycznym i chodzic jedynie do lasu polowac na zajace zeby jakos przezyc
To zobacz jak żyją Szwajcarzy, w jedynym na świecie, państwie demokratycznym.
Kapitalizm jt. wyzysk człowieka przez człowieka, a w demokracji nikt nie ma racji.
Nie wiem czy ktoś zauważył, że zachodnia demokracja jest ściśle powiązana z kapitalizmem, ona jest niejako " rozpisana " na współczesny kapitalizm.
W momencie gdyby kapitalizm się załamał to demokracja zachodnia nie ma fundamentu i musi się rozpaść !
Ustrój państwowy oparty na niesprawiedliwości rodzi wciąż nowe formy politycznego barbarzyństwa. Przypomina teorię ewolucji o powstawaniu gatunków.
Świat tonie w chaosie, a niefrasobliwość polityków, na wszystkich kontynentach, jest zastraszająca. Nie wyciągają nauk z żadnej rewolucji. "Pasjonują" się każdą nową jej formą i nie rozumieją, że terroryzm wcale nie musi być ostatnią.
Gdy system gospodarczy przejmuje funkcje ustroju politycznego, wtedy niczego nie można już przewidzieć.
No .A kuku beeeeee hoppppppp.!!
Zgłoś do usunięcia | Link
Mylisz sie i to bardzo.Calo zlo powodujace globalny kryzys finansowy znajduje sie na Wall Street-kilka informacji na ten temat znajdziesz na www.eioba.pl/a/3hoa/widmo-globalnej-zaglady