Reklama

KAPITALIZM czy DEMOKRACJA? (113)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 280

Re: KAPITALIZM czy DEMOKRACJA?

Napisał(a): Gość -

Gość Czuma jesteś Pan Wielki mając swe zdanie a nie zdanie kierowane do Pana przez bossa,a on lubi i kocha tylko "miernych ale wiernych".Do platformersów:Nie atakujcie Pana Czumy za uczciwość,nie możecie go posądzac o stronniczość,bo to przecież na czele komisji stał Pan Czuma z PO a nie jakiś tam"Pisowiec.A Pana Czumy nie tykajcie za to,że zachował twarz jako jeden z nielicznych wśród tego stada "wilków"z basiorem alfa na czele.

Czuma razem z Jareczkiem i Zobrą zamordowali Leppera,polska wieś wam tego nie zapomni!!!!

INTERIA.PL

Nic się nie sprawdziło. Zarówno jedno jak i drugie nic nie warte bo obywatele dostają w tyłek. Być może gdyby udało się odizolować pasożytniczych polityków, zlikwidować wszystkie partie polityczne i religie można by było coś osiągnąć, zacząć budować coś dobrego dla uczciwych ludzi. Ale to utopia, bo zawsze znajdzie się jakiś nawiedzony zgromadzi grono przydupasów i znowu staniemy przed ścianą.

Gość

Gość Jadałem szyneczkę za czasów PiSu,kiełbasę myśliwską,żywiecką,salami i kabanosy aż przyszła zmiana rządu.Jeszcze na początku jadałem podwawelską,toruńską,zwyczajną a potem parówki,metkę i leberkę a teraz mi zostały….kaszanka i salceson.Błagam nie zabierajcie jeszcze tego.Za PiSu kupowałem mintaja mrożonego,z kilograma po odtajeniu zostawało do smażenia 0,8 kg teraz gdy kupuję tego mintaja,po tej samej cenie jak wtedy,z kilograma po odtajeniu zostaje do smażenia raptem 0,3 a czasem 0,35 kg.

I od jedzenia tej szyneczki , zdurniałeś całkowicie , jesteś teraz ,,Wariatem . Kretynie żryj kaszankę to zmadrzejesz i od PiS- z daleka , bo to szachraje .

Widzisz bracie i takiego Lobuza PO miałbym w puścić do mieszkania w celu agitowania bym na niego i na PO głosował-nigdy,nigdy,nigdy.Już tu mi w tym twoim tekście zabrałeś salceson i każesz mi,jak to kulturalnie określiłeś,żreć powtarzam żreć kaszankę.A tak cię prosiłem ty paskudo z PO,żebyś nie zabierał a ty zabrałeś ten salceson i jeszcze do tego moją godność.Jak może ktoś o zdrowych zmysłach myśleć,że PO stosuje politykę miłości.Politykę może ale miłości?

Kalisza należy wygwizdać,tak jak się to robi na stadionach w stosunku do "sędziego Kalosza",który umie spaprać każdy mecz,oby tylko jemu żyło się 'lepiej".Kalisz to człowiek "bez twarzy"bo "rył"się na to pierwsze miejsce na liście warszawskiej SLD.aż "wyrył"z tego miejsca p.Piekarską.Pani Piekarska,gdy ogłaszała wszem wobec,że to jej autonomiczna rezygnacja z tego miejsca na rzecz Kalisza,aż z "zieleniała na twarzy"ze złości"że ten Kalisz, tą jej rezygnację na jego rzecz,przyjął jako "dopust Boży"z radością i przytulił za to dobrodziejkę do swojego "obleśnego"cielska,zamiast rzec,gdyby był oczywiście gentlemanem,:Dziękuję Ci kochana Piekarska dobrodziejko za Twoją wspaniałą wspaniałomyślność ale nie mogę przyjąć od damy taką "ofiarę"bo nie był bym wtedy Kaliszem a tylko marnym kaliszem,bo hołduję zasadzie,że Damy mają zawsze pierwszeństwo.Nic z tych rzeczy w ustach paniska Kalisza się jednak nie pojawiło,za to jego "łapeczki pulchniutkie"ochoczo sięgnęły po nie swoje i "wyryły"p.Piekarską.Parafrazując pana Gogola z "Rewizora"można by rzec-"Widzę przed sobą same...."kaliskie ryje".Wyborcy warszawscy macie okazję wyautować to pierwsze miejsce w czasie wyborów i "wyryć"zacnego ponoć p.Kalisza z Sejmu RP.Gdzie się r... pcha z taką gę..bużką?

Znak czasu i wizytówka ustroju państwa: TVP INFO 15-go sierpnia(poniedziałek) - serwis info godz. 10:30 - "MUSIMY przerwać, bo rozpoczęte przemówienie prezydenta". To tak wyglądają w Polsce wolne media. Jak za dawnych lat w PRL-u.

Tak jak wyczerpała się formuła, zbudowanego przez rewolucje, socjalizmu czy komunizmu, bowiem utopią było wychowawcze przystosowanie społeczeństwa dla potrzeb bzdurnej ideologii, podobnie musi się przeobrazić, zbudowany przez elity, bazujący na poszanowaniu prawa silniejszego, niereformowalny kapitalizm.

Gazeta „FAKT” podaje:Minister(Grad PO)poszerzył Radę Nadzorczą KGHM.Stworzyli stołek dla kolegi z partii(Franciszka Adamczyka działacza partyjnego PO)speca od rolnictwa,który zajmie się teraz miedzią.Wynagrodzenie:100.tyś.zł za 11 posiedzeń Rady w ciągu roku-to dla kolesiów i bonzów partyjnych PO.
A dla biedaków w tej samej gazecie,na wcześniejszej stronie:Drożyzna potrwa kilka lat-Narodowy Bank ostrzega:Inflacja pożre płace a kursy walut pognębią domowe budżety.Tylko płakac i ręce załamywać co nam szykuje PO na następną kadencję.Obudźmy się lepiej teraz,bo możemy się obudzić….z ręką w nocniku.

Gość Gazeta „FAKT” podaje:Minister(Grad PO)poszerzył Radę Nadzorczą KGHM.Stworzyli stołek dla kolegi z partii(Franciszka Adamczyka działacza partyjnego PO)speca od rolnictwa,który zajmie się teraz miedzią.Wynagrodzenie:100.tyś.zł za 11 posiedzeń Rady w ciągu roku-to dla kolesiów i bonzów partyjnych PO.
A dla biedaków w tej samej gazecie,na wcześniejszej stronie:Drożyzna potrwa kilka lat-Narodowy Bank ostrzega:Inflacja pożre płace a kursy walut pognębią domowe budżety.Tylko płakac i ręce załamywać co nam szykuje PO na następną kadencję.Obudźmy się lepiej teraz,bo możemy się obudzić….z ręką w nocniku.

PO dba o własne tyłki i kieszenie.Zeby je dalej sobie napełniać chcieliby dalej rzadzić a Tusk premierować.On mógłby sobie nawet na koszt podatników dalej kopć piłeczkę w czasie szychty.

Napisał(a): ZdW16NS -

Zjawisko to bardzo trafnie opisuje Waldemar Witkowski, cytuję;
"Problemem dzisiejszego świata jest to, że
choć rozbudziliśmy w sobie wysoko wibrujące idee,
to nie możemy dopatrzyć się ich powszechnej
realizacji w odbieranych przez nas zewnętrznych
realiach.
Spójrzmy na świat polityki i na naszą
demokrację. Jak bardzo różnią się programy
wyborcze od ich faktycznej realizacji. Jak wielu
polityków co innego myśli, co innego mówi i co
innego robi. I tak jest na całym świecie. Nasi
przywódcy opierają się na szczytnej ideologii, ale
rzadko ją realizują, gdyż w żaden sposób nie
dorośli do głoszonych przez siebie treści. Być
może niektórzy z nich są inni i chcieliby zmiany,
ale dominujący dziś system walki o przetrwanie nie
pozwala im na działania i bardzo szybko obcina ich
skrzydła.
I tak jest od wyborów do wyborów."
/źr. NEXUS nr. 4(66)2009 - "Tajemnice istnienia"/.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: KAPITALIZM czy DEMOKRACJA?