Reklama

Kara Śmierci (277)

Kanał RSS
pokaż odpowiedzi chronologicznie | od najwyższej oceny
Ilość wyświetleń: 4593
INTERIA.PL

Re: Kara Śmierci

Napisał(a): Gość -

trojanvip Słuchałem dzisiaj Brudzińskiego..

mnie nie przekonał..

macie jakieś merytoryczne argumenty...
poza uczuciem miłości i nienawiści???

Za czy Przeciw..

Przeciw,
bez podawania argumentów
Bonynka

Napisał(a): wedrowniczka -

trojanvip
macie jakieś merytoryczne argumenty...
poza uczuciem miłości i nienawiści???

Za czy Przeciw..

Przeciw...
mozna osadzonych wykorzystac bardzo praktycznie tzn. praca na rzecz ofiar, swoich rodzin i swoje utrzymanie w wiezieniu....
ale najpierw trzeba by bylo zainwestowac w specjane zaklady pracy a najlepiej na terenie osrodkow penitencjarnych i wieksza ilosc straznikow i wychowawcow...niestety nasz budzet tego nie przewiduje...i kolo sie zamyka...
i siedzi taki delikwent i wymysla jak przetrwac .... bo resocjalizacja to niespelniona bajka...

Napisał(a): trojanvip -

zdajecie sobie sprawę, że utrzymanie więźnia kosztuje miesięcznie 1600 zł??

a jeśli by ktoś zgwałcił i zabił kogoś z Waszej rodziny..??

ps, nie mówię, że jestem za...póki co

trojanvip zdajecie sobie sprawę, że utrzymanie więźnia kosztuje miesięcznie 1600 zł??

a jeśli by ktoś zgwałcił i zabił kogoś z Waszej rodziny..??

ps, nie mówię, że jestem za...póki co

tak wiem jaki jest koszt utrzymania....ale gdyby byly takie zaklady pracy i pensja szla by na pokrycie tych kosztow miedzy innymi, odciazylo by to budzet...
kiedys byl nawet taki zamysl...ale niestety tnie sie koszty zmniejszajac zatrudniona kadre....

a ja mam pytanie...czy ktos z was byl w wiezieniu i rozmawial z osadzonymi?

powiem tak...wiezniowie do pracy sa chetni i uwazam, ze bylo by to dobre rowniez jako dobre zadoscuczynienie dla ich ofiar

trojanvip Byłem w więzieniu 2,5 r ..

chętni są do pracy- jeśli jest

wiec wiesz o czym mowie... bo z zewnatrz to wyglada inaczej...a od srodka jeszcze inaczej...dlatego uwazam ze jakiekolwiek zmiany powinny wprowadzac osoby ktore znaja temat a nie tylko ci co sobie go wyobrazaja

soki wszystkich za skladnie...ale spalam 2h ...taka praca

Napisał(a): TopGun -

Przeciw ... na skazańcach za morderstwo, gwałt i pedofilię powinno się testować leki !!!

Naukowcy, zamiast na zwierzętach powinni eksperymentować z niesprawdzonymi silnymi lekami, z ryzykiem uszczerbku, utraty zdrowia a nawet śmierci, właśnie na tych więźniach. Ma to szczytny cel - służyć nauce i zwalczaniu przyszłościowo niewyleczalnych chorób naszego i przyszłego pokolenia.
Taka rekompensata !!!!!!

Napisał(a): natania82 -

Przeciw, choćby z tego powodu, że nie czuję się władna w tak ostateczny sposób dysponować cudzym życiem.
Argument o krzywdzie/zbrodni/gwałcie itp. wyrządzonej rodzinie czy komuś kochanemu mnie nie przekonuje.
Doświadczyłam zła na własnej skórze, lecz kary śmierci poprzeć nie potrafię

Napisał(a): isleena1 -

Jestem za karą śmierci dla morderców, zwyrodnialców, gwałcicieli i pedofilii.
Dlaczego? Bo można być wyrozumiałym wobec zwierzęcia, które zabija i krzywdzi, by przeżyć, ale nie dla elementu, który nie rokuje poprawy i krzywdzi dla własnej satysfakcji.
Eliminować, a świat będzie lepszy.

« Wróć do tematów Odpowiedz
Do góry strony: Kara Śmierci