Re: Kara Śmierci
Napisał(a): Gość -
trojanvip Słuchałem dzisiaj Brudzińskiego..
mnie nie przekonał..
macie jakieś merytoryczne argumenty...
poza uczuciem miłości i nienawiści???
Za czy Przeciw..
Przeciw,
bez podawania argumentów
Bonynka
Napisał(a): wedrowniczka -
trojanvip
Za czy Przeciw..
Przeciw...
mozna osadzonych wykorzystac bardzo praktycznie tzn. praca na rzecz ofiar, swoich rodzin i swoje utrzymanie w wiezieniu....
ale najpierw trzeba by bylo zainwestowac w specjane zaklady pracy a najlepiej na terenie osrodkow penitencjarnych i wieksza ilosc straznikow i wychowawcow...niestety nasz budzet tego nie przewiduje...i kolo sie zamyka...
i siedzi taki delikwent i wymysla jak przetrwac .... bo resocjalizacja to niespelniona bajka...
Napisał(a): trojanvip -
zdajecie sobie sprawę, że utrzymanie więźnia kosztuje miesięcznie 1600 zł??
a jeśli by ktoś zgwałcił i zabił kogoś z Waszej rodziny..??
ps, nie mówię, że jestem za...póki co
trojanvip zdajecie sobie sprawę, że utrzymanie więźnia kosztuje miesięcznie 1600 zł??
a jeśli by ktoś zgwałcił i zabił kogoś z Waszej rodziny..??
ps, nie mówię, że jestem za...póki co
tak wiem jaki jest koszt utrzymania....ale gdyby byly takie zaklady pracy i pensja szla by na pokrycie tych kosztow miedzy innymi, odciazylo by to budzet...
kiedys byl nawet taki zamysl...ale niestety tnie sie koszty zmniejszajac zatrudniona kadre....
a ja mam pytanie...czy ktos z was byl w wiezieniu i rozmawial z osadzonymi?
powiem tak...wiezniowie do pracy sa chetni i uwazam, ze bylo by to dobre rowniez jako dobre zadoscuczynienie dla ich ofiar
Napisał(a): trojanvip -
Byłem w więzieniu 2,5 r ..
chętni są do pracy- jeśli jest
trojanvip Byłem w więzieniu 2,5 r ..
chętni są do pracy- jeśli jest
wiec wiesz o czym mowie... bo z zewnatrz to wyglada inaczej...a od srodka jeszcze inaczej...dlatego uwazam ze jakiekolwiek zmiany powinny wprowadzac osoby ktore znaja temat a nie tylko ci co sobie go wyobrazaja
soki wszystkich za skladnie...ale spalam 2h ...taka praca
Napisał(a): TopGun -
Przeciw ... na skazańcach za morderstwo, gwałt i pedofilię powinno się testować leki !!!
Naukowcy, zamiast na zwierzętach powinni eksperymentować z niesprawdzonymi silnymi lekami, z ryzykiem uszczerbku, utraty zdrowia a nawet śmierci, właśnie na tych więźniach. Ma to szczytny cel - służyć nauce i zwalczaniu przyszłościowo niewyleczalnych chorób naszego i przyszłego pokolenia.
Taka rekompensata !!!!!!
Napisał(a): natania82 -
Przeciw, choćby z tego powodu, że nie czuję się władna w tak ostateczny sposób dysponować cudzym życiem.
Argument o krzywdzie/zbrodni/gwałcie itp. wyrządzonej rodzinie czy komuś kochanemu mnie nie przekonuje.
Doświadczyłam zła na własnej skórze, lecz kary śmierci poprzeć nie potrafię
Napisał(a): isleena1 -
Jestem za karą śmierci dla morderców, zwyrodnialców, gwałcicieli i pedofilii.
Dlaczego? Bo można być wyrozumiałym wobec zwierzęcia, które zabija i krzywdzi, by przeżyć, ale nie dla elementu, który nie rokuje poprawy i krzywdzi dla własnej satysfakcji.
Eliminować, a świat będzie lepszy.
Kara Śmierci
Zgłoś do usunięcia | Link
Słuchałem dzisiaj Brudzińskiego..
mnie nie przekonał..
Za czy Przeciw..